Last news in Fakti

3 Май, 2018 10:49 10 000 4

Автомобилът с алергия към... ванилов сладолед!

  • автомобил-
  • сладолед-
  • карбуратор-
  • ппроблем-
  • general motors-
  • pontiac
Автомобилът с алергия към... ванилов сладолед! - 1

Тази детективско-комична история не е измислена. Действието се развива през 1978 година, когато в корпорацията General Motors постъпва едно много странно писмо. То е написано от човек, който наскоро си купил чисто нов Pontiac.

Историята е толкова невероятна, че собственикът първоначално се притеснявал да не го сметнат за идиот, но така или иначе не можел да разреши проблема по друг начин. А той бил следният:

Семейството страшно много обичало сладолед и собственикът на Pontiac-а всяка вечер ходел с него до близкия магазин за сладолед. Когато купувал шоколадов, сметанов и т.н вид сладолед, нямал никакви проблеми.

Но когато купеният сладолед бил ванилов, то колата отказвала да запали! Естествено, от GM се отнесли скептично към писмото, но въпреки това службата за връзка и обслужване на клиенти към GM изпратила един инженер, за да провери случая.

Автомобилът с алергия към... ванилов сладолед!

Първоначалното учудване на инженера било огромно, защото той се убедил с очите си, че написаното от собственика е абсолютна истина. Инженерът започнал щателна проверка на бензина, проучил откъде се зарежда колата, изучил времето за предвижване от дома на собственика до магазина и още куп дребни детайли.

Най-накрая разбрал причината. Автомобилът нямал никаква алергия, а просто фризерът с ванилов сладолед, който бил най-продаваният в магазина, бил изнесен почти на входа, а останалите сладоледи били в дъното на супермаркета.

Така за купуването на ванилов сладолед било необходимо много по-малко време. За това време двигателят не успявал да изстине, а интензивното изпарение на бензин в карбуратора пречело на работата му и двигателят не можел да запали.

След намирането на проблема не е известно дали семейството е спряло да купува ванилов сладолед, но със сигурност се знае, че от General Motors веднага се заели с усъвършенстване на своите карбуратори.

Автомобилът с алергия към... ванилов сладолед!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    13 2 Отговор
    якоооо странно как само на този му се е случило. като спреш на бензиностанция и изгасиш двигателя после как палиш? той още е горещ!!!! но GM

    Коментиран от #2

  • 2 Asd

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "onlyhonda":

    Натискаш педала на газта докрай, за да отворят нацяло дроселовите клапи и да засичат изпаренията преди да се е забавила мотора.
    Не го правете, ако карате нормална кола с електронно контролирано впрускване
  • 3 когато имаше коли, а не конфекция

    26 3 Отговор
    Важното е че въпреки наглед шантавото оплакване са взели мерки, пратили инженер и открили проблема, впоследствие дори работили по отстраняването ! Сега няма такива фирми я някой да напише нещо сходно по реален проблем, ще му пратят ама психиатър, ако не го и осъдят за нещо ! Вече няма внимание към клиента има само купувай тая масовка и не мрънкай !
  • 4 Уес

    10 1 Отговор
    Ако сте карали карбураторни коли ще си спомните,че често използвахме термина "зада ви се"