11 Май, 2018 13:50 5 466 7

Tesla започва продажби в Турция

  • tesla-
  • турция-
  • илон мъск

До края на годината Tesla ще открие представителство в Турция, обяви Илон Мъск в Twitter в отговор на въпрос от свой абонат. Американският предприемач признава, че обича южната ни съседка и ще присъства лично на церемонията по случай старта на електромобилите в страната.

Tesla планира изграждането на 10 зарядни станции Supercharger на територията на Турция, но засега няма нито един работещ комплекс. През декември 2016 г. тамошните собственици на електромобили на компанията дори излязоха на протест с настояване за сервизни центрове и зарядни станции.

Миналия ноември Илон Мъск се срещна с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган. Официална информация за темите на разговора между двамата не бе дадена, а според слуховете причината за посещението на шефа на Tesla варираше от договаряне на помощ за създаването на първия турски автомобил до търсене на свежи инвестиции след фалстарта на производството на евтиния Model 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    9 13 Отговор
    От къде на къде , защо не в България?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "Име (като гост):":

    Трудно е интелигентен човек да се набута у нас. Турция е с дългогодишни традиции в автомобилостроенето, а ние какво сме? Там може и завод на Тесла да направят, знае ли се? Има плануван суперчарджър за Бъгария също, само един е.

    Коментиран от #4

  • 3 Аятолах Хомейни

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Име (като гост):":

    Ми щото Турция е българия затва хаххах
  • 4 Random

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Че ти на тея миксери "модерни" ли им викаш?
    По-голям боклук от тесла са само британските коли.
    Нито на немеца, нито на японеца могат да стъпят на каквото и да е.
    Пък даже и на руснака.
  • 5 Клуб карамЕЛ

    3 2 Отговор
    ТАМ СМЕ!
  • 6 Аааа

    6 1 Отговор
    А нас никой не ни бръсне за слифа.
  • 7 Я. Петров

    4 0 Отговор
    Защото тук ще му искат процент, а после фалита е гарантиран.