Last news in Fakti

1 Март, 2010 10:40 1 341 2

Шест състезания в републиканския шампионат по ендуро

  • ендуро-
  • рше-
  • състезание-
  • шампионат

Комисия „Ендуро” към Българската федерация по мотоциклетизъм обяви календара на Републиканския Шампионат по Ендуро за сезон 2010. Шест  състезания очакват пилотите, като последният кръг в Шумен е валиден и за Източноевропейското първенство.

Шампионатът стартира на 28 март с един от доказаните организатори „Риск” клуб – Габрово. Трасето ще се завърти около зимния курорт Узана, като ранната дата и надморската височина от 1300м. гарантират типична ендуро обстановка.             

Вторият кръг от РШЕ ще се състои на 9 май в Казанлък, където мото клуб „Севтополис” ще създаде стопроцентов екшън, комбинирайки ендуро състезанието с традиционния мотокрос в село Шейново.

Един от най-живописните кръгове, третият, ще бъде в Добринище и ще посрещне ендуро феновете сред красивата природа на Пирин.

В разгара на лятото, четвъртият кръг на РШЕ ще ни пренасе край брега на морето. На 15 август – празникът на град Несебър, един от най-сериозните мото клубове – „Несебър мото”, ще докаже отново как може състезание от националния шампионат (този път по ендуро) да се превърне във вълнуващо морско приключение с много шоу и публика.

В петия кръг предизвикателството ще бъде за амбициозните „Екстрийм райдърс” – Търговище , които на 12 септмври ще бъдат домакини на състезание по ендуро за първи път.

Tрадицията повелява шампионатът да завърши в Шумен. На 24 октомври там ще се състои последното състезание от РШЕ, заедно с българския кръг от Източно – Европейския шампионат. Организаторите вече усилено работят за реализирането на планирания истински тридневен мото фестивал с много екстри, като една от тях е рок концерт в събота вечер.

Наскоро Комисия „Ендуро” смени своето ръководство, а заедно с  това настъпиха и изменения в правилника за провеждане на състезанията, който тази година е съобразен с изискванията на Европейския мотоциклетен съюз (UEM). Състезанията се провеждат в два дни, а участниците са разделени на 4 класа – мотоциклети „Експерт”, мотоциклети „Хоби”, АТВ и „деца”.

Календар РШЕ 2010:

28 март – Габрово
9 май – Казанлък
27 юни – Добринище
15 август – Несебър
12 септември – Търговище
24 октомври – Шумен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данчо

    2 0 Отговор
    Пак сме в играта!
  • 2 железаря

    0 0 Отговор
    дали?