Last news in Fakti

17 Май, 2018 13:11 6 884 5

Никакво пенсиониране за старата G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • geländewagen-
  • w461-
  • w463

Производството на класическия Geländewagen от серията W461 ще продължи паралелно с новото поколение на модела, обяви маркетинговият директор на Mercedes-Benz Иан Хадли Джеймс, цитиран от американското сп. Road & Track.

Джеймс уточнява, че компанията ще предлага и занапред всъдеходи по поръчка на военните и специалните служби, но не и цивилната версия на G-Klasse с обозначение W463. В знак на уважение към историята на модела немците решиха да запазят този индекс и за новата генерация на всъдехода, която дебютира тази година.

По думите на Джеймс W461 ще се предлага на пазари, където все още могат да се продават автомобили с екологичния стандарт Euro 5. "Наблюдаваме ръст в търсенето на тази серия. Автомобилът става все по-уникален, защото просто няма аналози. Не само няма да го спираме, а и възнамеряваме да инвестираме в развитието му", казва мениджърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    12 2 Отговор
    Хубоо, хубоо, особеночастта с развитие ми харесва. Има нужда от малко повишаване на комфорта. По-добри седалки и някаква шумоизолация, иначе техниката е бетон и не трябва да се пипа нищо.
  • 2 вижся

    12 0 Отговор
    хахаххахахаха не могат да се оттърват от доброто, мерцедес...
  • 3 Гошо

    12 18 Отговор
    Яя,Мерцедес продължават да си преобличат УАЗката и да я продават на 20 пъти по-висока цена
  • 4 G777

    10 0 Отговор
    Това че спират истинският W463 е голяма грешка този новият паркетник да си го карат те, хората си искат истинският 463 с цели мостове и пружини не независимо окачване и рейка. Не познавам настоящ собственик на 463 който би си купил новият им паркетник, доста лошо говори за новото ръководство на марката.
  • 5 Справедлив

    7 1 Отговор
    Вътрешна конкуренция. Pinzgauer това е машината. Прави се от дъщерната фирма на Mercedes Щаер Пух. Много по-проходма. Това е истинската офроуд машина.