Last news in Fakti

19 Март, 2010 23:33 848 0

31 км от магистрала "Марица" ще са готови през август

  • марица-
  • цанков камък-
  • автомагистрала

31-километровият участък от автомагистрала „Марица“, който свързва Харманли със Свиленград, ще бъде завършен до 15 август. На изпълнителя вече са преведени авансово средства, за да може да започне работа. Довършването на участъка ще струва около 130 млн. лв., каза вчера министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с министрите на регионалното развитие, икономиката и на вътрешните работи премиерът инспектира строителните дейности по аутобана при пътен възел „Любимец“.
Другият участък от „Марица“, който свързва автомагистрала „Тракия“ от пътен възел „Оризово“ с Харманли, е включен в ОП „Транспорт“. Той е разделен на 4 лота, а конкурсите за избор на строители ще стартират през есента.
„За да не се харчат бюджетни пари за изграждането на обекта, страната ни ще кандидатства за над 200 млн. евро по европейските програми“, заяви Борисов. Той обеща, че строителството на цялата магистрала ще приключи до края на мандата.
По-рано през деня премиерът съобщи, че проектът за изграждане на хидровъзела „Цанков камък” ще бъде даден на прокуратурата. Той обясни, че при строежа на съоръжението са откраднати стотици милиони, така както от АЕЦ „Белене” и магистралите. Борисов се запозна на място и със строителните работи на пътя Девин-Михалково. Това е същият 21-километров участък, за който преди няколко дни стана ясно, че са похарчени 222 млн. лв.
Премиерът отказа да коментира какви точно ще са антикризисните мерки на правителството. Според него най-добрата мярка е да харчиш толкова, колкото си изкарал. „Ние сме готови за тежки антикризисни реформи, но ще оповестим мерките, след като ги обсъдим със социалните партньори на тристранен съвет”, допълни Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА