Last news in Fakti

3 Март, 2010 09:06 669 0

В "Мапа Дженгиз" трябва да работят поне 1300 българи

  • мапа дженгиз-
  • автомагистрала

До края на месеца турската фирма „Мапа Дженгиз” трябва да гарантира пред социалното министерство, че в нея работят минимум 1300 български граждани и максимум 200 турски граждани. Това съобщи социалният министър Тотю Младенов, който е гарант по споразумението между синдикатите и ръководството на „Мапа Дженгиз” за увеличението на заплатите на българските работници до приблизителното им изравняване с тези на турските. Според споразумението от 1-ви февруари заплатите на всички работници във фирмата нарастват средно с 20 процента, независимо от националността им.

След няколко месеца преговори за подобряване на условията за работа и изравняване на заплатите на българи и турци в „Мапа Дженгиз” синдикатите са потърсили съдействие от Националния институт за помирение и арбитраж. В резултат на това е подписано споразумението за увеличаване на заплатите на целия персонал, обясни вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му възнагражденията на общите работници стават от 310 стават 380 лв., на квалифицираните работници – от 575 лв. на 685 лв., административния персонал от 400 лв. на 450 лв., аналитичните специалисти – 630 лв. и ръководителите – 800 лв., като е договорено и участието на синдикалната ни организация в допълнителното определяне на материалното стимулиране, което се прави на тримесечие”, каза Димитров

„Мапа Дженгиз” е изпълнител на проекта за автомагистрала „Люлин”, който се финансира със средства по европейската програма ИСПА и трябва да бъде готов до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА