Last news in Fakti

26 Март, 2010 00:01 830 0

МРРБ и Мапа Дженгиз си стискат ръцете за АМ Люлин

  • мррб-
  • мапа джангиз-
  • ам люлин

Ще бъде подписано споразумение между МРРБ и турската компания „Мапа Дженгиз", която изгражда авотамигстрала „Люлин". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Споразумението ще бъде за стойност на трасето от 185 млн. евро при искани от турската компания 210 млн. евро. Документите по споразумението вече са изпратени за одобрение в Брюксел.

Строителният министър съобщи още, че в неговото ведомство персоналът бил оптимизиран с 12,2 на сто, но предстои да се направи анализ за възможни допълнителни съкращения. Брутната заплата на Плевнелиев е 3400 лв., съобщи самият той. За сравнение шефът на пътната агенция Божидар Йотов получавал 1500 лв. Бруто, но заедно с получаваните от него бонуси, месечният доход се изравнявал с този на министъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА