Last news in Fakti

16 Април, 2010 13:15 742 0

М. Найденов: Преговаряме с МФ

  • данъчни облекчения-
  • земеделци-
  • мирослав найденов

Работим върху пакет закони, чрез които да бъде улеснена работата на земеделците. Това заяви в Първомай по време на среща със земеделски производители и структури министър Мирослав Найденов. Целта на новите законодателни мерки е да бъде увеличена печалбата на производителите за сметка на приходите на прекупвачи и търговци, обясни той.

От министерството на земеделието за пореден път призоваха животновъдите да подават коректни заявления за евро субсидиите. Мирослав Найденов допълни, че на земеделците, подали заявление в срокове, ще им бъдат преведени парите до края месеца. Тазгодишната кампания, която провежда министерството трябва да усвои около 1 млрд. лева от евро средства. Известно е, че пакетът от данъчни облекчения за земеделците изтече през 2009 година и няма такива за настоящата, уточни Найденов. Този въпрос ще бъде дискутиран с финансовото министерство, в чиито ръце е проблемът, допълни той. В заключение министърът съобщи, че за постигането на по-добър баланс между министерството и бенефициентите е засилен капацитетът на сървъра в Министерството на земеделието и храните.

Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА