Last news in Fakti

15 Април, 2010 13:56 1 517 1

ДЕ МИНИМИС

  • де минимис-
  • мирослав найденов-
  • зелени дни-
  • земеделие

На България е разрешена помощта ДЕ МИНИМИС за българските земеделски производители. Това съобщи пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, предаде репортер на БГНЕС.

Неофициално е съобщено за това, като утре се очаква и официалното съобщение, уточни министър Найденов. Максималната помощ, която е разрешена от Европейската комисия е 15 000 евро на стопанство. Тези, които са се възползвали до сега от помощта, когато прагът е бил 7500 евро, ще могат да получат още толкова, уточни министърът. Мирослав Найденов и Етиен дьо Понсен откриха инициативата "Зелени дни". Колко ще бъде точно сумата ще стане ясно, след като бъдат обработени заявленията. В момента, в който се получи официално разрешението от Европейската комисия ще бъде изготвена наредбата, уточни Найденов. Сумата, която е залегнала в бюджета на Министерството на земеделието и храните е 20 милиона лева по ДЕ МИНИМИС. От помощта ще могат да се възползват производители, преработватели, включително и търговци, уточни министър Найденов. По думите му към момента най-активни и заинтересовани от помощта са най-засегнатите от кризата, а това са производителите на животинска продукция. Към момента България, четири месеца преди кампанията на плащане, е усвоила 99% от директните плащания на единица площ, съобщи още министър Найденов. По думите му, отделно са платени и националните доплащания към българските животновъди и това са реални антикризисни мерки - влизането на свежи пари.

Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ива

    0 1 Отговор
    не сме взели абсолютно нищо за животните през тази година