Last news in Fakti

7 Май, 2010 15:36 1 237 0

83 процента е ръстът на субсидиите по ПРСС

  • прсс-
  • селските райони-
  • субсидии-
  • земеделие

От 1 август 2009 г. до 20 април 2010 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСС) е отбелязан ръст от 82% на договорените проекти, 83% са повече договорените субсидии, а със 79% са увеличени платените договори. Това бе отчетено вчера по време на петото заседание на Комитета за наблюдение на ПРСС, съобщиха от аграрното ведомство. Форумът е открит от новоназначения ресорен зам.-министър на земеделието и храните Светлана Боянова. От началото на програмата са сключени 6763 договора на обща инвестиционна стойност 792,749 млн. евро. Безвъзмездната субсидия по тях е 566,861 млн. евро. До момента са изплатени близо 416 млн. евро.

Членовете на комитета са разглеждали и промените с подготвяната пета нотификация на ПРСР. Те са свързани с облекчаване на процедурите за кандидатстване по някои от мерките, за които има слаб интерес.

Според официалните статистически данни България не изнася пипер за Руската федерация, се казва в становище на Национална служба за растителна защита, съобщиха от МЗХ. Писмото е по повод репортаж на руската телевизия ОРТ, излъчен на 19 април, за заразен с опасен за човека вирус по пипера, в който се споменава България като страна на произход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА