Last news in Fakti

22 Юни, 2010 07:50 1 286 0

Завишиха изискванията при туристическите корабчета

  • туристически корабчета-
  • камен кичев-
  • морска администрация

Контролът към собствениците на туристически корабчета ще бъде изключително засилен, съобщи в Бургас зам.-министърът на транспорта Камен Кичев на среща с бранша.

Според новите изисквания за сезонния превоз на хора всеки капитан на туристическо корабче, който застрашава безопасността на пасажерите, може да загуби свидетелството си за правоспособност, или разрешителното на кораба да бъде отнето.

Досега единствената санкция бе налагането на глоба. Строгите наказания, които влизат в сила от този летен сезон, ще важат при претоварване, нерегламентирано приставане на кораба или замърсяване на морето. Катерите на ИА "Морска администрация" ще извършват засилен контрол по новия регламент.

По време на срещата са били обсъдени и промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на България. Те създават по-либерален режим за изграждането и стопанисването на кейове и пристани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА