7 Март, 2019 11:56 3 239 6

Morgan губи независимостта си

  • morgan-
  • investindustrial

109 години след основаването си Morgan Motor Company става собственост на чуждестранен инвеститор, съобщава The Guardian. Един от последните независими семейни производители на автомобили в Обединеното кралство е постигнал споразумение да продаде контролния пакет от акциите си на италианската фирма Investindustrial, която притежава дялове и в други компании от бранша като Aston Martin Lagonda and Ducati.

Сумата на сделката, обявена на салона в Женева, не се съобщава. Семейство Морган ще запазят миноритарен пакет от акциите на компанията и ще продължат да я представляват. Мениджмънтът и работниците също ще получат дялове от ценните книжа.

Morgan Motor Company е основана през 1910 г. от Хенри Фредерик Станли Морган. Компанията произвежда по около 700 ръчно изработени коли годишно, за които има поне шестмесечна опашка от чакащи. Миналата година оборотът британския производител е достигнал £33.8 млн. (€39.4 млн.), а чистата печалба - £3.2 млн. (€3млн.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    9 8 Отговор
    Те ако можеха да правят нещо, нямаше всичките им производители да са собственост на чужди компании
  • 2 сектант

    4 3 Отговор
    Jerome Olive може би ще ги купи, за да обогати концерна
  • 3 майстора

    9 4 Отговор
    Винаги съм си мечтал да имам триколка на Морган ...уникална е ...

    Коментиран от #4

  • 4 четириколчо

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "майстора":

    Кое и е уникалното ?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Крали Марко

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "четириколчо":

    Уникалното е, че по пътища като нашите не можеш да обикрачваш дупките в асфалта, а това съчетано с окачването е неповторимо изживяване. Т.е. никой не иска да повтаря :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.