Last news in Fakti

13 Март, 2019 11:56 13 301 20

Апаши откраднали 61 "дизелгейтски" коли

  • volkswagen-
  • audi-
  • дизелгейт-
  • кражба

Двама жители на Детройт ще отговарят пред съда по обвинение в кражбата на 61 автомобила Volkswagen и Audi, изкупени обратно след избухването на скандала с дизеловите емисии. 42-годишният Ромейн Портър и Даниъл Онорати, на 41, отмъкнали колите от паркинга на стадион "Понтиак Силвърдоум", където били складирани.

Разкритата афера с манипулираните показатели за вредните емисии на дизеловите двигатели принуди VAG да сключи сделка с американските власти, по силата на която се съгласява да изкупи обратно автомобилите с манипулиращ софтуер. Огромният им брой обаче принуди концерна да търси достатъчно широки пространства, където да ги съхранява.

Бившият дом на футболния отбор "Детройтските лъвове" е само един от стадионите, чиито паркинги са приютили хиляди дизелови VW-та и "аудита". Според обвинението Портър и Онорати намерили все още неустановени съучастници сред служителите на спортното съоръжение и между март и септември 2017 г. успели да изкарат от паркинга 61 автомобила.

Апашите действали дръзко и мащабно, но бързо привлекли вниманието на ФБР, когато "дизелгейтските" коли се появили на вторичния пазар. Ако обвинението бъде доказано, Портър и Онорати може да лежат в затвора до 5 години и да бъдат глобени с по $250 000 (€221 405).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 56 Отговор
    кой би откраднал подобен нужник? разбирам да беше поне бмв ама това чак пък...

    Коментиран от #3

  • 2 Един

    62 10 Отговор
    Абе забранени, ама най-продаваните им коли са огромни пикапи с V8. Да не би да е по-чист от двулитров дизел?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 доко

    20 4 Отговор
    Явно и там има пунктове за вторични.
  • 5 сектант

    10 21 Отговор

    До коментар #3 от "СЕДНИМИ НАКУРА":

    а... е.... еми и аз това се питам, кой краде цигански вагени
  • 6 Random

    11 18 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Кубиците нямат значение. Имат значение технологиите за пречистване.
  • 7 DDD

    26 14 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Бензиновите двигатели пускат въглеродни емисии. Дизеловите кенефи сеят рак чрез дребните прахови частици. И като спестиш 2лв от това че си на дизел днес, си мисли че децата ти също дишат тази помия. Спестовни дизелови мишоци.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ООД

    19 14 Отговор

    До коментар #7 от "DDD":

    Такива мишоци кат теб карат евтинджак бензинки на газ и се мислят за голямата работа.Дизела при евро 6 или 7 е много по-чист на емисии от твоят барутник.

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 9 Миро

    15 9 Отговор
    До сега съм сменил много коли но дизелова не съм карал, просто не ме кефят....!!!
    Последната кола която карам от една година пак е бензин, просто усещането и емоциите са други!!!!
    Комшията сутрин като запали неговият нафтов дарак умирисва всичко наоколо,за тракането и шума няма да говоря.......

    Коментиран от #13

  • 10 Чудо на брикети с ДПФ

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "DDD":

    Утре брато паля мотокара и такава ряз ще му дам на тоя стар Перкинс,че праховите частици,които ще изхвърли ще дишат и внуците ти.После ще го оставя да си работи цял ден,дори докато ходя за обяд с дъртата си дизелова,пушеща,без катализатор,голф четворка,на която също ще изкарам буталата и ще изкарам финни прахови частици и за пра внуците ти.А като се прибера така ще набримча чудото на брикети,че от финните прахови частици може да вземеш да получиш някой пристъп,а аз да си легна една идея по-спокоен,че те няма.
  • 11 ЕАД

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ООД":

    А ти котарако какво караш?Кой Евростандарт сте там на село?
  • 12 ddd

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ООД":

    да, барутник и гори 40л/100км и не ми пука. Ама като го видиш на улицата мълчиш и си мислиш как само крадци и бандити карат такива коли

    Коментиран от #16

  • 13 Jack Bauer

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миро":

    Комшията ти омирисва всички защото е изкормил ДПФа и ФАПа и налива от най-евтиния боклук вместо качествена нафта. Аз също карах до преди 3 месеца само бензинови автомобили, сега съм с дизел ЕУР5 с изряден ДПФ, зареждам ОМВ ММ дизел и в гража ми при затворена врата не мирише и не пуши. Така че няма значение дизел или бензин важна е поддръжката.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Steks

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ddd":

    Значи да предполагаме че караш Бугати Вейрон (поне) с тоя разход 40/100 още малко ако беше вдигнал примерно 60/70 на 100 вече щяхме да знаем че със сигурност караш БТР пък що не и танк

    Коментиран от #17

  • 17 ddd

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Steks":

    този разход може да дойде и от 8 цилиндра, от 10 и от 12. Ти си избери кое те кефи и нз защо се изказваш така неподготвен.
  • 18 Steks

    2 0 Отговор
    То че може може ама половината тук като ги знам какви филмари са всеки втори кара Ферари а всеки първи AMG жив и здрав да си кефи се на колата каквато и да е тя 🙂 лично аз също мразя дизел както и бензинова гола ама на газ моето мнение е като нямаш гащи за мощна кола си взимаш малолитражка ганьо ако има начин и совалка на газ ще направи само да спести както ти каза 2 лева даже може и 1,50

    Коментиран от #19

  • 19 DDD

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Steks":

    Мерси, колега, подобно! Аз газ никога не съм карал. Сипвам си от евтиното на 2.10 литъра. За сто октана само по празниците.
  • 20 Момчил Петков

    0 0 Отговор
    Значи разсъждението аз газ не карам защото е ефтино и не е престижно ли не знам и аз е супер глупаво , мега комплексарщина