11 Юли, 2010 16:28 5 016 7

WRC: Льоб спечели рали "България"

Себастиян Льоб постигна 58-ма победа в кариерата си в старт от Световния рали шампионат. Френският пилот на Citroen поведе от самото начало и не позволи на конкурентите му да го застигнат. В третият ден от надпреварата Льоб кара доста предпазливо, като основната му идея беше да задържи преднината си. В отделните отсечки записа едно второ място, едно трето и две четвърти. Така той завърши надпреварата с аванс от 33.4 секунди пред втория.

Петер Солберг направи страхотно каране през втория ден на състезанието, но това не му беше достатъчно да спечели втората позиция. В крайна сметка Солберг завърши трети зад втория пилот на Citroen Дани Сордо. След рали "България" водач във временното генерално класиране е Льоб със 151 точки, следван от Сордо със 100 и пилотът на Ford Мико Хирвонен, който има в актива си 86 точки.

Хирвонен завърши пети в рали "България", като пред него остана Себастиан Ожие със Citroen. По този начин автомобилите Citroen окопираха първите четири места в родното ни рали. Световният шампион във Формула 1 Кими Райкнонен стигна до 11-то място, след като още в първия ден катастрофира и продължи участието си по системата супер рали.

Пет български автомобила бяха отстранени от Световния рали шампионат в група N и клас А6. Причината е, че не са ползвали  официалното гориво на FIA, каквото е изискването. Петър Гьошев, Игнат Исаев, Турал Метков, Тихомир Стратиев и Екатерина Стратиева няма да запишат класиране в световния шампионат, но продължиха участието си за българския. Най-добре от нашите се представи Тодор Славов, който е трети в Junior WRC. Митко Илиев се класира четвърти в клас N на световния шампионат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00kk11

    9 1 Отговор
    Браво на Льоб, но жалко за другите
  • 2 WRC

    9 3 Отговор
    Нашите смешници пак са се правили на тарикати с автодопинг......Много прост народ сме, ей! Хората ще ни дадат кръг от световния шампионат и нашите големи карачи пак ще се осерат!!!
  • 3 Джони

    4 7 Отговор
    Нашата федерация е виновна. Не са нашите момчета. Тези пенсионери трябва вече да си ходят.
  • 4 v

    9 2 Отговор
    вижте какво...тия дъртите не са толкова виновни колкото наще пилото.Един от отговорниците за ралито съм и отговарях тази година за Маршалите.Пилотите Ясен Попов , Игнат Исаев и Димитър Илиев ако сте усетили караха с етанол а не състезателен бензин (миришеше като на спирт) ... Единствено съжелявам за Тодор Славов с Рено Клио че имаше проблеми с автомобила.Иначе се надявам догодина да вземе по добра кола и да има повече възможности както в българския и европейския така и в световния шампионат.И да кажа още нещо за българските льобители на рали спорта...това което стана на отсечка Мухово да е прекратят беше вина на полицията , защото пусна толкова много зрители на едно място и някои други грешки които направиха на етапа Пещера...казаха на хората да отидат в зона която не е безопасна...заради тези неща световната федерация може да направи така че Рали България да стартира световния шампионат не след една а след две години...Иначе да се надяваме че до там няма да се стигне и ще ги видим отново тъй като повечето пилоти от WRC споделиха че повечето етапи са много по добри от тези на Рали Германия.Догодина IRC a по догодина дано дойдат пак и да зарадват българската публика !
  • 5 00kk11

    4 1 Отговор
    Е супер аз не знаех, че догодина ще има кръг от IRC тук. Знаех само , че догодина няма да има WRC, но няма нищи и С2000 колите ги бива особенно Фиестата и шкодата.
  • 6 Marto

    0 6 Отговор
    az sum fen na solberg i spored men loeb ne e nikakuv shampion zaradi lipsata na konkyrenciq , razbiram kogato tommy makinen stana 5 puti shampion s lancer , no togava imashe subaru , citroen , peugeot , ford , skoda , toyota , seat i t.n :) , inu4e evala na loeb naistina kara no ima po dobri ot nego koito nqmat pole za izqva
  • 7 До Marto

    2 8 Отговор
    Като нашите пилоти ли? Дето все им е виновна федерацията, а не се виждат че са гола вода и само се опитват да шмекеруват нещо.