Last news in Fakti

24 Април, 2012 11:08 14 967 38

Great Wall представя Hover M4

  • great wall-
  • hover-
  • m4

 

Автомобилът стана част от премиерите, които китайският концерн представи на родна земя. Новият кросоувър с моделно име Hover носи индекс M4 и е насочен основно към европейските пазари. Именно поради тази прична дизайнът му е съобразен с вкусовете и предпочитанията на потенциалната клиантела от Стария континент.
 
Китайците, които сглобяват част от продукцията си в България, споделиха пред медиите, че при Hover M4 сериозно е наблегнато на безопасността. Автомобилът е снабден със системи ABS и EBD, които се доставят от Bosch. Налични са още система за екстремно спиране, въздушни възглавници и колани с донатягане.
Спирачната система на Hover M4 разполага с дискови спирачки на четирите колела, а благодарение на по-големия размер гуми и джанти клиренсът е увеличен до 180 милиметра. Според китайците точно този просвет ще обезпечи както отлично поведение на колата при висока скорост, така и безпроблемно преминаване на средна по трудност пресечена местност.
 
Hover M4 е оборудван с 1.5-литров атмосферен бензинов двигател с мощност 106 к.с. Той може да работи съвместно с петстпененна механична скоростна кутия или с безстепенна вариаторна трансмисия. Във високото ниво на екипировка оборудването е доста богато и включва серийно дори и мултимедийна система със сензорен екран и GPS навигация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    2 9 Отговор
    ужас.българо-китайски боклук

    Коментиран от #2, #32

  • 2 Станимир Христов

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ML 320 CDI":

    @1 ..е, кога го кара пък и установи че е буклук бе приятелю?
    Пс.-засега си е изцяло китайско.
  • 3 гост

    5 1 Отговор
    това отпред ми прилича много на Туарег, но като цяло дизайна е хубав
  • 4 ML 320 CDI

    2 10 Отговор
    ми нещо китайско или българско хубаво виждал ли си ?
  • 5 Отвратен

    1 6 Отговор
    Рекламата е нещо необходимо в днешно време стига да е в нормални количества. За това помислете малко и за нас така наречените потребители. ПОЩАДЕТЕ НИ, СТИГА СТЕ НИ ПОКАЗВАЛИ КАКВИ БОКЛУЦИ ПРОИЗВЕЖДАТ КИТАЙЦИТЕ.

  • 6 ??????

    6 1 Отговор
    Китайците ви дават хляб пак несте доволни,от нищо несте доволни но не отказвате 300лв заплатата,тогава защо не показвате недоволството си.Дано да потъне тази държава ,само си мълчите пред боко.Поне успяхте с правене на кебабчета,другото оставете на китайците те си знаят работата и никой не ви задъжава да купите,то и без това нямате пари.
  • 7 цар Киро

    4 1 Отговор
    cte si kupya takif edin v badeste
  • 8 Jordan

    4 1 Отговор
    Az mislq, che ne bi trqbvalo da sydim za Great wall samo po tova, che e kitaiski. Daite da mine malko vreme, vse pak sa ot skoro po nashite pytishta. Da vidim togava kakvo shte stane. Pyk sled tova mojem da gi pliuvnem vednyj-dva pyti ako zaslujavat. A kolkoto do noviq Hover - na pryv pogled izglejda dosta prilichno spored men.
  • 9 жужо

    7 1 Отговор
    Все повече се набива на очи, че Great Wall са сериозна фирма с амбиции за качествени коли. И скоро ще се наложат на европейския пазар. До № 1 - като почнеш ти да си изкарваш парите - тогава ще те видя какво ще си купуваш! То сега е много лесно само да плюеш!
  • 10 парА-лията

    1 4 Отговор
    За 6500 я купувам, със всички екстри! Тази колица излиза бе повече от 1000 лв с траснпорта от Китай. Мисля, че печалбата за дилъра е добра, както и качеството на материалите.
    Между другото нещо не ги виждат Грейт Уолите по пътищата, давайте повече реклама, другари и ще се намерят балъци. :)

    Коментиран от #14

  • 11 123,300д

    3 1 Отговор
    до "мл320" ами българките са най-хубави ,никой не те кара на сила да си купиш колата като не ти харесва....има да си мечтаеш за мл....
  • 12 йордан иванов

    5 1 Отговор
    Добре изглежда, но този двигател 1.5 и 106 к.с. му е слаб за това купе. Т-ст, ще харчи много и няма да върви..
  • 13 Бате Ачо

    3 0 Отговор
    Това много ми прилича на Suzuki SX4. Иначе се надявам да е добра колица, да се продава в Европа и българският завод да се разраства. Нека успеят с начинанието си, пък покрай тях всички ще спечелим.
  • 14 Виктор Георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "парА-лията":

    @10 и как я сметна че излиза 1000 лева ? за 6500 ще си я купиш след 5-6 години. На другите марки само навигацията им е 3000 лева той иска цяла кола за 6500. Ама те я сглобяват за 1000 според теб, така че какво говорим въобще....

    Коментиран от #38

  • 15 VW polo

    3 1 Отговор
    Ей на българина да не му пуснеш фандък - като да има възможност за коментар под статия........
    Айде що се отнася до китайско-българските автомобили да говорим след точно 5 години.........
  • 16 FMC

    2 0 Отговор
    @ML 320 CDI, аз винаги предпочитам български стоки. Едва когато български липсват, се насочвам към вносни. И да, виждал съм хубави български стоки. Например дрехи и маратонки. Какво да ти кажа. Нямат нищо общо нито с китайските, нито с турските боклуци. Е, да, напоследък доста чужди фирми почнаха да отварят цехчета в нашата държава и занижиха качеството.

    Що се тонася до автомобила, радвам се, че се насочват към европейски системи за сигурност, произведени от Бош. Миналата седмица в Ауто Билд имаше една статия, коя марка най-признават германците. Оказа се, че Бош бие наред и то с огромна преднина. От гледна точка на имиджа на тоя китайски автомобил, това е добре. От друга страна в мен отпада съмнението, че са ни лепнали някое китайско менте за ABS или ESP, каквито предположения имах. Знам, че половината от вас биха скочили и биха казали, че Бош са най-големите боклуци, но факт е, че почти всички автомобилни производители имат нещо от Бош в автомобилите си.

    Що се отнася до дизайна, макар да казват, че е европейски, ясно си личи китайската задница. Иначе предницата става, доколкото позволява да преценя от перспективата на снимката. Взели са някоя друга линия и от Форд. Нека вземат. Видя се, докуде стигат някои производители, заимствайки доста от дизайна на Форд - доста напред. Визирам естествено заемките на Хюндай, които през последните години накараха все повече да харесваме техните автомобили. Явно това е рецептата - кражба от Форд, за голям просперитет. :)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЮРИ АЛДИНОВ

    2 1 Отговор
    пак откраднаха ...това е имитациа на daihatsu Terius
  • 19 ML 320 CDI

    1 3 Отговор
    до номер 11.мечтай си българките да са най хубави.също така не си мечтая за МЛ щото баща ми има МЛ320 ЦДИ.до номер 16.как може да кажеш че българските стоки са хубави,например дрехи или маратонки.то само като им видиш цената по 50-60 лева и се разбира колко са качествени.още малко ще изкарате че българите правят най хубавите коли,че българките са най красивите,че правят най хубавите дрехи или че правят най вкусната храна и тем подобни

    Коментиран от #23

  • 20 Е-250 кансероген!

    1 3 Отговор
    А недейте така,българите правят най хубавите шпекове и колбаси,само че умираш по млад!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 FMC

    2 1 Отговор
    @ML 320 CDI, личи си колко си живял :) Нима си мислиш, че купувайки някакви маркови дънки или маратонки за 200 -300 лева, не са правени в третия свят? Хе :) Знаеш ли колко наши шивашки фирми работят и правят "маркови" дрехи за по 100-200 лева, а на работниците си ги продават за 5-10? Осъзнай се малко. А да си чел наскоро пак случайно, че кожените седалки на Мерцедес вече се правят в България? Не си? Ами да си :)
  • 23 борисоввввввв борислав

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ML 320 CDI":

    @19 Абе а ти колко мислиш,че са едни маратонки адидас в чужбина където ги произвеждат?Или и те са болкуци?Мога да ти кажа,че преди години съм си купувал български обувки и ги подарих на баба ми и тя ги носи сигурно повече от 6-7 години.... сигурно и вносни зеленчуци си купуваш,защото са по-хубави?
  • 24 ТАД

    2 1 Отговор
    До @22 - http://fakti.bg/avto/35899-sedalkite-na-bmw-se-pravat-v-musachevo - на бмв седалките виж линка! А що се отнася до @19 по коментара му разбирам, че Господ го е наказал достатъчно, че да го правим и ние.
  • 25 ML 320 CDI

    1 2 Отговор
    НЕ АЗ А ВИЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ КАТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ПРАВЯТ ХУБАВИ НЕЩА !!!! ТАКИВА СА ИМ СТОКИТЕ-БОКЛУЦИ.АПЪК ТОВА ЗА СЕДАЛКИТЕ АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ Е ВЯРНО,МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ СЕ ПРАВЯТ В БЪЛГАРИЯ,НИЩО ЧУДНО АКО КАЖАТ ЧЕ МЕРЦЕДЕСА СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ
  • 26 FMC

    2 1 Отговор
    Е, нашата фирма имаше планове да прави седалки на Мерцедес преди 10 години. Истината е, че много от компонентите по автомобилите се правят в заводи от третия свят. и да, аз работя във фирма, произвеждаща изключително за Западна Европа и в частност Германия. И то не за неизвестни фирми, а за най-известните в Европа. отивате на Практикер и Метро, вземате продукт за 200 лева а се оказва, че голя част от него е произведена от мен :) Егати кефа, да си видиш продукцията на "страхотна" цена. Мушмуроци, айде тати да ви каже как стоят нещата. Добре че сме ние, да поддържаме конкурентноспособността на голяма част от европейските стоки:)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЗАЗ

    2 1 Отговор
    Да е жив и здрав баща ти, завърти се около него и може и ти да намажеш от ЕМ ЕЛ-а, пък може и с някоя кака да те уреди:))) А българите могат да правят и много хубави неща, когато поискат разбира се.
  • 29 поради що се срамиш да се наречеш българ

    2 1 Отговор
    Вижте пичове какво ще ви кажа
    Аз ремонтирам седалки за МЕРЦЕДЕС БУСОВЕ
    СЕСТРА МИ работи в цех за ПРОИЗВОДСТВО на тапицерии на БМВ
    а нося анцунг на АДИДАС за 30-40 лв БГ ПРОИЗВОДСТВО при положение че ВНОСНИТЕ са от 80 лв нагоре
    и накрая
    ЗА ТИЯ КОИТО ПЛЮЯТ ВСИЧКО БГ ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЧЕ КЛЪВАТ НА КОМПЮТРИ ИЗОБРЕТЕНИ ОТ БЪЛГАРИНА ДЖОН АТАНАСОВ
    МОЯ СКАЙП Е
    ivan.lazarov5
  • 30 asex

    2 1 Отговор
    И аз мисля 4е това е Suzuki SX4 карах такова 120 кс. и хи4 не е лошо.Изванградско 6 ми даде
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 поради щото...

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ML 320 CDI":

    1. Копютърът не е измислен от Джон Атанасов. Той е сглобил изчислителна машина.
    2. Носи си анцуга (анцунг - няма такава дума) и го считай за висша мода. Аз главно нося ризи и поло тениски на Фред Пери и имам една тениска на Lacostе (made in France - Fabrique en France на 5 години и само за спорт я ползвам, но още е здрава, докато българската конфекция - два месеца и вкъщи ме е срам да ги нося).
    3. Нямам лична кола, не бих си взел втора ръка кола, както и такава сглобена от хора, които си припяват "Ние сме номер едно..." (или както е там песента) при положение, че сме на последно място по всичко сред държавите от Европейската общност.
  • 33 драйвър

    1 1 Отговор
    М4 няма нищо общо със Сузуки , по-скоро това е на базата на Toyota Urban Cruiser(ist за Япония и Америка) или Scion XA . Няма какво де се плашат хората с качеството на GW, то е много добро , лошото е, че българина и това не може да си позволи и ще караме още дълго таралясници по на 200-300хил от "нов внос" !
  • 34 comment

    0 1 Отговор
    ML 320 CDI, при положение, че си българско, по твоите дума излиза, че и ти си б....к. Май.
  • 35 Българин

    1 1 Отговор
    До @32 Пич, цеха в Дупница(за дрехи) шие Бенетон с надпис 'Made in Italy','Made in France' и 'Made in Spain' така че неможеш да ми кажеш, че българските стоки не струват в Девин също има цех, който шие за Бенетон.В цяла Европа карат български колела!! Всички марки за български освен Scott,Raleigh и Trek. Ram,Drag,Dragomir,Cross,Sprint,Leader и т.н.
    Така че моля ти се не казвай, че сме последни по всичко! Защото това което слушаш по новините не е всичко което се прави. Не си ли забелязал, че казват само някви гадни новини как починал някой и т.н. Пусни си CNN и виж колко добре те карат да се чувстваш новините, а не като нашите.


    П.С. Мисля, че Hover-а е готин.И дано да почне да се произвежда в България.
  • 36 Георги

    1 1 Отговор
    Папуняци всякакви . Ако беше поне 150 коня щях да се замисля ама туи чудо ще се тътри по баирите ...
  • 37 С.

    1 1 Отговор
    За доста хора явно все още е доста трудно да проумеят, че китайското производство не може да се слага под общ знаменател „боклук”, може би защото малко знаят, че в Китай има няколко стандарта на производство! Не знам дали остана нещо, което да не се произвежда вече там. А относно колата, на мен лично много ми харесва и честно казано няма да ми пука дали са копирани други модели, стига да мога да си я купя, което в случая не е толкова нереално, защото цените им са изгодни.
  • 38 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Виктор Георгиев":

    @14 ХАХАХАХАХАХАХАХАХА................... АХАХАХАХАХАХАХАХАХА на кои бе? Те на мерцедес са по 1000лв навигациите, на кои са по 3 000.
    @16 Аман от такива шувенисти, които си мислят, че българското е най-хубаво(за храна и жени да, всичко друго не).
    @19 Българките найстина са си хубави. Има много хубави жени по света които са хубави, но българките са си по-. Виж в Австрия, виж в Шотландия, виж в Америка за какво става въпрос. Там най-слабите, "най-слабите" жени, които там ги почитат и гледат все едно са манекенки, тука ще ги гледат все едно са свине, защото са по 70кг, че и нагоре, а са с ръст, с който трябва да са 50- 50 и нещо МАКСИМУМ. Германките всичките са ужасни. Приличат на емота/пънкарки/рокаджиики, поне по-младите(15-25/30години), които съм виждал. Туркини има хубави да, рускини има хубави да, испанки горедолу, но българките са си най. Относно това което ти говорят, ти за МЛ си мечтаеш само, не знам си кво си, зае.и ги. Аз за това и спрях да пиша, пиша все по-рядко, защото ми писна от псевдо милионери, карат 20 годишни бараки и ми обесняват как АЗ, АЗ съм нямал пари, аз съм бил беден и не знам си какво си, айде моля ти се. Писна ми да се разправям.
    @29 Кой го интересува какъв ти е скайпа?