Last news in Fakti

28 Юли, 2010 14:08 5 272 15

$41 000 за Chevrolet Volt

  • chevrolet volt

Най-накрая General Motors обяви цената на най-новия си еко автомобил Volt. Продажбите в САЩ стартират съвсем скоро, а в Европа и Китай Volt ще се продава от следващата година. Бъдещите притежатели на Volt ще трябва да се разделят със сумата от $41 000.

Компанията GM е уверена в планираните обеми на продажбите, като освен това е разработила уникален по рода си лизингов план, който се характеризира с изключително ниски месечни такси. Продажбите стартират от Калифорния, Ню Йорк, Мичиган, Кънектикът, Тексас и Вашингтон.

Ще припомним, че главната особеност на хибрида Volt спрямо алтернативите му е, че батериите могат да се зареждат, както от битовата електро мрежа, така и от специални 240-волтови станции. Когато акумулаторите се разредят в действие влиза малък бензинов мотор, който ги дозарежда по време на движение.

Трябва да се отбележи и факта, че сумата от $41 000 е не е много ниска за стандартите в САЩ. За сравнение ще кажем, че големия Chevrolet Impala струва $24 290, а хибрида Toyota Prius - $22 800.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TROSHACHA

    11 3 Отговор
    NE ZNAM ZASHTO NO MI PRILICHA NA SUBARU SVX V PO USUVREMENEN VARIANT!!!INACHE E HUBAVA.
  • 2 aha

    18 3 Отговор
    az znam za6to e skapa -za da ne stane masova!!! poredniq targovski trik na petrolnite kompanii ;)
  • 3 Koenig_special

    4 13 Отговор
    Pone Chevrolet shte napravqt po istinski Hibrid ot Toyota i Honda, vqrno ne kato BMW, no nemoje vsichki da pravqt nai dobroto :)
    Kolata me radva a cenata shte padne kato se pusne i v Evropa prodajbite.
  • 4 Баце ЧОЧКО

    20 1 Отговор
    Големият + , ШЕВРОЛЕТ .. се развива много добре както в Европа, така и в БЪЛГАРИЯ, БРАВО!
  • 5 pe6o

    8 7 Отговор
    ne znam kakvi harakteristiki ima ( ne mi se tursi sega )no tazi cena sravnena s taq na noviq trabant e moje bi troina...
  • 6 pfff

    3 19 Отговор
    razviva se v bG :D:D:D --->> aha avee mn zn ti sqka6 si vytre v raotite da ti kaja mn jestoko se lyje6 e moy pone kat nz nedey da govori6 ili govori nqkade det ne razbirat ot koli ti zn li az ot kolko godini se zanimavam s koli e profesora det si typ !
  • 7 !

    8 8 Отговор
    vie ne ste v red da kajete che nova kola za 41000 e skupa?!?!?!?! nad 100 000 moje ama 41000 si e smeshno
  • 8 Веселин

    13 3 Отговор
    Евтина е и изглежда добре!
  • 9 аз

    17 0 Отговор
    pfff, защо вместо да се занимаваш с коли, не наблегнеш малко на образованието?
  • 10 Хулиган

    9 1 Отговор
    ДО аз,ЕДВА ЛИ ЩЕ ТИ ОТГОВОРИ !
  • 11 Баце ЧОЧКО

    14 0 Отговор
    и аз няма да му отговарям, няма нужда да отговарям на всички некадърни пишлемета в тоя форум... нито ще ги превъзпитаме нито нищо, така че не си го слагайте момчета.. местете го в другия крачол и да не ви дреме, който разбира ще разбере колегата си с правилен коментар.. пък другите заядливци да се опраят !
    айде НАЗДРАВЕ ! ;]
  • 12 biz_boy

    15 0 Отговор
    Този автомобил е револщционен като идея - ежедневните пътувания вкъщи - работа - вкъщи могат да се извършват изцяло на ток стига да са до 60 км. Разбира се човек трябва да има гараж, но в Америка много хора живеят в еднофамилни къщи и това не е проблем. Само на дълъг път използва бензин, но и тогава ДВГ работи в оптимален режим и пак ще гори по-малко от друга кола. Смятам че тази кола би покрила нуждите на повече 50% от американците.
  • 13 GMC

    13 0 Отговор
    Колата е чудесна и би могла да покрие нуждите сигурно на 80% от американците, но големите компании и по точно петролните, наистина нямат полза колата да е масова. Не само заради горивото което ползва а и заради по-ефтината поддръжка. Затова е и високата цена. Този коментар само обобщава по горе казаното от колегите.
  • 14 Ogi

    3 3 Отговор
    Винаги съм твърдял, че янките си остават №1 в автомобилостроенето, но все се намират тиквеници да спорят по въпроса.
  • 15 tvt555

    1 0 Отговор
    ...Това, че в Европа караме най-скъпите коли (20 000$ за кола 1.4), и бензинът е два пъти по-скъп не означава че колата е ефтина. ...пък и да не забравяме, че електрическият ток не го носи "едно пиле"- сума ти пушек от въглища и какво ли не се отделя за всеки киловатчас. От там идва и голямата илюзия, че уж караме ECO-зелено и успокояваме съвестта си. Пък да не говорим за батериите - колко вредни емисии за производството им от газове, тежки и цветни метали се отделят някъде в Китай, Индия, Русия и третия и четъртият свят... и от там илюзията, че е чист въздуха, но ...ледниците продължават да се топят. Пълна измама са и хибридите и напълно ел. автомобили ако не се зареждат с екологична ел. енергия. Янките са най-лицемерната нация така че цената на тези автомобили е прекалено висока за това което те правят.