Last news in Fakti

5 Юни, 2019 11:08 6 044 11

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4

  • opel-
  • grandland x4
Големият кросоувър на Opel вече е 4х4 - 1

Рюселсхайм, Германия. Наш екип от мястото на събитието.

След като PSA купи Opel в новата моделна гама на германците останаха малко 4х4 модела. GM не продаде платформите на французите и сега те на практика нямат истинска система за задвижване на четирите колела. Insignia и Mokka са в т.нар. "заварено положение", но след края на жизнения цикъл на моделите, германците ще трябва да търсят друго решение, ако искат да имат 4х4 автомобили.

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4

Новите им кросоувъри са само с предно предаване, но сега вече се появи и версия с четири задвижващи колела. Това е Opel Grandland X4 - автомобил с хибриден силов тракт. Премиерата на новата модификация на Grandland се състоя в Рюселсхайм заедно с представянето на новата Corsa - e, за която вече ви разказахме. Хибридният тракт на Grandland X4 е на базата на турбо бензиновия мотор.

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4

Автомобилите са оборудвани и с осемстепенни автоматици e-EAT8, а само на ток могат да изминават до 50 километра. Освен бензиновия мотор с 200 конски сили ще са налични и два електромотора. Единият е интегриран в трансмисията, а вторият електромотор е монтиран на задната ос заедно с инвертор и редуктор.

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4

Системата се нарича Hybrid4, а системната мощност на силовия тракт ще е 300 конски сили. Той ще работи съвместно с осемстепенен автоматик, в който хидро трансформаторът е заменен с "мокра" многодискова муфа. Електромоторите на хибрида ще се захранват от йон литиев акумулаторен блок с капацитет 13.2 киловат часа.

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4

От стандартна розетка батериите ще се зареждат за седем часа, а от бързозарядна станция - за час и 30 минути до 80%. Външно новата хибридна модификация не се различава от досегашните версии на Grandland. Единствено, екземплярът, който беше показан на премиерата в Рюселсхайм беше решен в два цвята - черно и бяло.

Големият кросоувър на Opel вече е 4х4


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    26 5 Отговор
    това пежо ще излезе по-хубаво от дъстъра бе

    Коментиран от #10

  • 2 Ввв

    22 4 Отговор
    Приятно Опелче
  • 3 AUDI

    14 2 Отговор
    На 3008 агрегата , не лошо , единствените с нещо като 4х4. Преди го слагаха в 508. Да видим франсетата какво ще постигнат с Опел
  • 4 Ко не

    3 9 Отговор
    Пежо и 4х4 това някакъв майтап ли е?
  • 5 опелджия

    0 9 Отговор
    Много са му смотани седалките , иначе е симпатичен .
  • 6 гост

    9 2 Отговор
    Като му плеснат цена от 100х.лв и ще го направят достоен само за картинки. Сега такава кола се продава на 60-70х.лв, като се добави хибридната установка, батерията и сложнотията от съчетаването на два агрегата и май май отиде на 100 бона.

    Коментиран от #9

  • 7 Коментара

    3 5 Отговор
    Посредствено и безлично...май друго не остана.
  • 8 Мартин

    1 3 Отговор
    mamma mia
  • 9 AUDI

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да не бъркаш нещо марките , моделите ? Къде ги гледаш тия цени , точно пък на този Опел? най-скъпия е 58к
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Toko

    1 1 Отговор
    Славчев ... ма това е ПЕЖОпел бе чичовото ...