20 Юни, 2019 12:25 4 915 9

И Toyota пуска хиперкар

  • toyota-
  • хиперкар-
  • gr super sport
И Toyota пуска хиперкар - 1

Японската марка е добре известна със своите масови модели, но тя от години се опитва да се докаже и при суперавтомобилите от маратона 24-те часа на Льо Ман. През следващата година влизат в сила нови правила, част от техническия регламент на FIA World Endurance Championship и според тях от болидите за Льо Ман марките трябва да имат поне 20 автомобила, сертифицирани за употреба по цивилната мрежа.

И Toyota пуска хиперкар

Именно поради тази причина Toyota ще пусне на пазара истински хиперкар. Той е базиран на болида от Льо Ман, ще е сертифициран за нормалните пътища и ще е по-мощен. Моделът ще се прави на базата на Toyota GR Super Sport, но ще е с друго име. Състезателната кола, съгласно правилата, трябва да е с максимална мощност 750 коня, но пътната версия ще е по-мощна.

И Toyota пуска хиперкар

Най-вероятно хиперкарът на Toyota ще е с мощ от 986 коня, 270 от които ще са от електромоторите в хибридния тракт. Двигателят с вътрешно горене ще е V-образен шестцилиндров с турбокомпресор и с работен обем 2.4 литра. Силовият тракт ще бъде заимстван от победителя Toyota TS050 Hybrid, а цената на първия хиперкар на Toyota ще е не по-малко от $1 000 000.

И Toyota пуска хиперкар


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    12 21 Отговор
    мразя тойота карам само разпорени фиати на по 30 40 години и суча на мама зърната

    Коментиран от #3, #4

  • 2 CL500

    9 22 Отговор
    Нещо не ме кефи това на снимката... Някаква ретро задница, странно изострен нос отпред и някакви етажерки в предната броня... Дано това не е окончателния дизайн...

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Време е да и засучеш и кли.тора
  • 4 Мус аибе трети....

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    На татко си п*ишката не смучеш ли
  • 5 ХипиДупи

    12 2 Отговор
    Хиперкар, ДуперКар, Ултракар, Мегакар, Гигакар ... абе какви са тези категории, почнахме не думи, цели индустрии да си измисляме.
  • 6 123

    5 7 Отговор
    и инжинерите на дачие разработват хипер кар мега ще е
  • 7 gvdff

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "CL500":

    създавано е за ендуранс сериите, няма как да е красиво. Това ще е страшно бутиково, едва пригодено за града и ще се кара по-скоро на писта.
  • 8 тоз

    1 6 Отговор
    Значи ще е готова след 10 год. като LFA .
  • 9 Александър

    0 0 Отговор
    Това трябва да е нещо като съвременната версия на Toyota GT-One.