4 Август, 2019 13:00 5 561 11

Nissan ще намали продуктовото си портфолио с 10%

  • nissan

Nissan публикува финансовите си резултати за първото тримесечие на фискалната 2019 година и цифрите въобще не са добри. Японската компания също потвърди чрез ново прессъобщение, че ще намали броя на моделите в портфолиото си с поне 10 процента до края на 2022-ра.


Този ход е част от стратегическия план за реконструкция на Nissan, който трябва да помогне на автопроизводителя да „изгради оперативна база, която да гарантира постоянна и устойчива рентабилност в средносрочен план.“ Просто казано, оптимизирайки производствените си операции, Nissan ще намали разходите си в търсене на по-голяма финансова стабилност.


Планът за преструктуриране включва намаляване на броя на служителите с около 12 500 души и редуциране на продуктовото портфолио с приблизително 10 процента до 2022-ра. По този начин, фокусирайки инвестиции върху основни глобални, както и стратегически регионални модели, тези инициативи трябва да доведат до подобрена конкурентоспособност.


Nissan вижда пускането на електрифицирани и електрически превозни средства като основна движеща сила за бъдещ растеж, заедно с непрекъснатото внедряване и развиване на асистиращата система при шофиране ProPILOT. В допълнение, производителят на автомобили ще инвестира в нови бизнес области, подобно на наскоро обявеното споразумение с Waymo.


Що се отнася до финансовите показатели, в четвъртък компанията обяви 94,5% спад на нетната печалба за първото тримесечие на 2019-та до 6,4 милиарда йени(59,3 милиона долара) - един от най-лошите си тримесечни резултати от десетилетие.


„Рентабилността е отрицателно повлияна от по-малкия оборот(-13%) в сравнение със същия период на минлата година и външни фактори като разходи за материали, движения на валутния курс и инвестиции за отговаряне на регулаторните стандарти“, обясниха от компанията в прессъобщение.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    11 5 Отговор
    И при азиятските производители битката е жестока,но засега Тойота води най убедително.
  • 2 crossoverite i djipovete sa jenski koli

    22 6 Отговор
    Ако не смятат да обновят GT-R и 370z-ката или да пуснат S16, могат спокойно да напуснат автомобилния пазар, тъй като има достатъчно евтини коли на пазара така или иначе.

    Коментиран от #3

  • 3 Антон

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "crossoverite i djipovete sa jenski koli":

    Докато мерц бмв и ауди пускат все нови и нови модели задоволяващи най-различни изисквания, тези ще спират модели. Е нисан не са това ниво но произвежданите от тях боклуци се конкурират с други подобни жълти. боклуци където избора е голям. А ако чакате гт-р и 360z да ги изведе от кризата, жестока заблуда. Очаквайте от нисан от евтина пластмаса, цвт трансмисии, още по-маломощни двг-та и още по спрели инфотейнмънти. Закривай!
  • 4 Boxer 3.0

    11 5 Отговор
    Комбинацията Нисан/Рено си бере последиците от заводските тарикатлъци...
  • 5 Порно

    7 3 Отговор
    И да ги спрат , няма да забележа. То сега всяка марка с 15 - 20 модела , ясно е че няма как да им излезе сметката.
  • 6 Julio

    13 1 Отговор
    Метнаха бая мангизи в бездънната каца "електрически автомобил" и сега го били закъсали. Е.ати изненадата а?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ivan

    4 1 Отговор
    Много скучни и безлични модели, а интериора мъка. Как пък не изкараха нещо интересно. Разбира се GT-R е друга работа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Манго

    3 0 Отговор
    Горките, Рено ги кастрира.
  • 11 Бум

    0 0 Отговор
    Поздрави от Карлос Госн!!!