Last news in Fakti

1 Септември, 2019 12:00 2 731 27

Еколози-екстремисти заплашват салона във Франкфурт

  • франкфурт 2019-
  • автосалон-
  • изложение-
  • екология

Организаторите на Франкфуртския автосалон обявиха, че тази година мерките за сигурност на изложението ще бъдат засилени, за да бъдат предотвратени атаки от страна на агресивно настроени еколози, които се борят за бойкот на автомобилите, съобщава Reuters.

Немската полиция вече разследва екстремистка група, наречена "Камъни в скоростната кутия", след като в началото на седмицата нейни представители са вандализирали повече от 40 луксозни автомобила в представителство в гр. Кронберг им Таунус край Франкфурт. Те изпочупили стъклата на колите и млатили с чукове по каросериите, а обзавеждането на автосалона било потрошено.

В навечерието на изложението във Франкфурт немската Асоциация на автомобилната промишленост ще опита да успокои напрежението, като покани активисти на Greenpeace и Deutsche Umwelthilfe на дискусия в Берлин на 5 септември. Там еколозите ще имат възможност да обсъдят с ръководители на Daimler, BMW и VDA кризата в климата и бъдещето на мобилността, съобщава Automotive News Europe.

"Намираме се в тесен контакт със службите за безопасност. Контролът на входа на изложението ще бъде по-строг, тъй като има риск да избухнат спонтанни безредици", коментира пред Reuters Екхарт Ротер от VDA.

В същото време групата "Камъни в скоростната кутия" е призовала обществеността да се присъедини към протест във Франкфурт на 14 септември. Във връзка с това VDA предупреждава посетителите на салона за възможни опашки на контролно-пропускателните пунктове.

"След две седмици във Франкфурт отново ще се състои пропагандистко шоу, на което ще се рекламира остаряла и разрушаваща климата техника. Искаме да покажем това шоу такова, каквото е. Основната му цел е печалбата, получена за сметка на най-бедните слоеве от населението и бъдещите поколения. Смятаме, че е дошло време да хвърлим камъни в "кутията" на капиталистическата логика за печалба", гласи манифестът на "Камъни в скоростната кутия".

Автосалонът във Франкфурт ще се проведе от 12 до 22 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    13 4 Отговор
    Аз и моята луксозна Жигула сме против тази организация. Толкова съм възмутен че дори може да направя организация "От камъни в бъбреците къща да си построиш".
  • 3 Driving pleasure

    21 6 Отговор
    Абе какво има да ги каните на разговори тия престъпници бе! Плащате на арабски мутри с квито се напълни Германия да ги потрошат от бой и това е! Кретенясали изкуфялници!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 4 Безсмъртният

    14 2 Отговор
    Грета ли ги води тия клинични случаи?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диамантената ръка

    12 2 Отговор
    Утре учредяваме сдружение "Манивела в диференциалите на камъните в скоростната кутия". Заповядайте, вход свободен...
  • 7 Японеца

    4 10 Отговор
    Еколозите са добронамерени и много глупави, необразовани хора!

    Коментиран от #25

  • 8 Пещерняк

    9 3 Отговор
    Ама чудно място за живеене било Германистан бе.Ако някой почупи 40 коли тука има да виете какви "туземци" сме били.Айде марш по кенефите.
  • 9 Госあ

    7 16 Отговор
    Евала, цивилизовани начини за дебат с лумпени нема. Единственият начин е чупене и палежи. Както те палят горите,така и с колите. Иначе всеки който иска да бълва твърди частици, въглероден диоксид и тежи метали трябва да плаща мнооого повече. Да работи само за това. Те и без т'ва дебелите ще го правят.

    Коментиран от #10, #18

  • 10 шебек

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Сложи си една тапа на г.з. да не бълваш частици.Колелото се е завъртяло,я си представи всички тия които зависят от автоиндустрията без работа.

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "шебек":

    Ми те и без т'ва остават без работа с цялата механизация и софтуер.

    Коментиран от #14

  • 12 гост

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "Driving pleasure":

    Eвpoпa имa мяcтo зa 11 милиoнa вятъpни тypбини и тe cтигaт зa зaxpaнвaнeтo нa целия cвят c тoĸ ! Вятъpнитe eлeĸтpoцeнтpaли в Eвpoпa мoгaт дa пpoизвeждaт тoлĸoвa eнepгия, чe дa зaxpaнвaт ĸoнтинeнтa c чиcтa eнepгия. A ĸaĸвo, aĸo ce изпoлзвaт вcичĸи ocтaнaли пoтeнциaлни cвoбoдни мecтa и тaм бъдaт инcтaлиpaни тypбини?

    Изcлeдoвaтeли oт Cъceĸcĸия yнивepcитeт и oт дaтcĸия yнивepcитeт Opxyc изчиcлявaт, чe пpи тoзи cцeнapий Eвpoпa щe мoжe дa гeнepиpa тoлĸoвa eлeĸтpoeнepгия, чe дa зaxpaни цeлия cвят.

    Oт Cвeтoвния иĸoнoмичecĸи фopyм пocoчвaт в cвoя пyблиĸaция, чe cпopeд тoвa изcлeдвaнe Cтapият ĸoнтинeнт би мoгъл дa пpoизвeждa 100 пъти пoвeчe тoĸ oт eнepгиятa нa вятъpa, oтĸoлĸoтo в мoмeнтa.

    Изчиcлeниятa нa изcлeдoвaтeлитe пoĸaзвaт, чe 46% oт cyшaтa в Eвpoпa e пoдxoдящa зa инcтaлиpaнeтo нa вятъpни тypбини, ĸaтo oт тaзи cмeтĸa ca изĸлючeни гpaдcĸитe зoни, мecтaтa, ĸъдeтo имa paзпoлoжeни вoeнни зoни и дpyги пoдoбни.

    B дoĸyмeнтa ce пocoчвa oщe, чe тeopeтичнo oщe нaд 11 милиoнa дoпълнитeлни тypбини мoгaт дa бъдaт пocтaвeни нa плoщ oт близo 5 милиoнa ĸвaдpaтни ĸилoмeтpa нa eвpoпeйcĸa тepитopия.

    Πpи пoдoбни ycлoвия изчиcлeниятa пoĸaзвaт, чe дo 2050 гoдинa Eвpoпa щe мoжe дa ocигypявa дocтaтъчнo eлeĸтpoeнepгия, зa дa зaxpaнвa цялaтa плaнeтa.
    Времето на пушилниците свършва , и то много по-бързо отколкото даже си представяш !!

    Коментиран от #16, #22

  • 13 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Driving pleasure":

    И това са САМО перките , които могат да са на сушата !! Офшорните в моретата и океаните още поне толкова !!! Летящите на височина между 500 и 700 метра , където вятъра е денонощен и мноооого по-силен , още два пъти по-толкова !!! И даже не съм стигнал до фотоволтаиците и другите видове ВЕИ !!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Ромео

    13 1 Отговор
    Ами корабите със по шест дизелови мотора колкото автобус единия, самолетите не замърсяват ли, кюмбетата на дърва в големите градове...
  • 16 Driving pleasure

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти чуваш ли се кви глупости говориш? 5 милиона квадратни километра!!! България е 111 ХИЛЯДИ!!! Испания е 500 ХИЛЯДИ! Не знам дали в целлия евреогейски съюз може да се намерят 5 милиона квадратни километра! И това в крайна сметка не дава никакво значение! Горовим за АВТОМОБИЛИ, като искаш да си еко-терорист слизай от колата и шляпай по цял ден педалите, даже и кон не трябва да си купуваш, щото той има СО2 отпечатък колкото кола.

    Коментиран от #19

  • 17 Дъ Рамоунс

    13 0 Отговор
    Населението на Земята трябва да е максимум 3-4 милярда.Ние сме близо 8.
  • 18 Driving pleasure

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Електричар да говори за бълване на метали и отрови е не смешно, ми чак нагло ;) Батерията ти не е направена от божие миро ша знаиш - от коктейл токсични отврати е направена!
  • 19 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #16 от "Driving pleasure":

    Ами май въпроса е не дали аз се "чувам" , а дали ти можеш да четеш и да не правиш свободни съчинения !! Първо не го твърдя аз , а хора сто пъти по-учени и знаещи от теб , които при това определят бъдещето на Европа !! Второ само площта на държавите от ЕС надхвърля , макар и малко 5 милиона квадратни километра , а общата площ на континента Европа е над 10 милиона кв. км. !! Ако и такива елементарни данни не можеш да намериш в нета , не знам какво можеш !!! И от тези 5 милиона кв.км. само 46% се предлага да се заемат от въпросните 11 милиона перки !!! Или това прави по-малко от 5 перки на кв.км. !!! В ненаселените територии !! При положение , че една перка заема по малко от 200 кв.м или 5 общо по-малко от декар , при положение , че в един кв.км има 1000 (хиляда ) декара !!! Останалите 999 могат да си вършат същото като досега !!! Или предлагаш да се ползват за биодизел , хахаххахаххах !!!

    Коментиран от #20

  • 20 Анти-джендър

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Абе джендър,защо драскаш тук,ами не си там с розовия костюм и дилдото?Марш на работа,келеш!
  • 21 миседниш накура

    2 2 Отговор
    kaто имат жена канцлер да ги управлява все ще е пълно с разни безработни идиоти търсещи светлина под прожекторите да си натрапват глупавите "идеи" на нормалните хора...Хитлер /светла му памет/ ги вкарваше в пътя такива ненормалници

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    А съм сигурен че личните им коли са дизелов WC..... И носят поне 3 електронни устройства в джоба произведени в Китай за по поне 500 ЕУР парчето!
  • 26 Ганьо

    1 0 Отговор
    Интересното е как са успели да почупят толкова коли след като полицията в Германия пристига на произшествието до 2 мин. Може би ековандалите да са имали "полицейска подкрепа", което автоматично означава и правителствена подкрепа? В края на краищата еврократуните имат огромна изгода от увеличаването на екологичните налози върху автомобилите! По примера на американците които сами си сринаха кулите!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.