Last news in Fakti

13 Август, 2021 11:50 3 112 15

Активисти ще блокират изложението в Мюнхен

  • автосалон-
  • автосалон мюнхен 2021

Екологични организации и привърженици искат да провалят автосалона

Активисти ще блокират изложението в Мюнхен - 1
Снимка: IAA

След по-малко от месец в Мюнхен ще се съберат автомобилни журналисти, фенове и ентусиасти, които ще бъдат част от едно от най-мащабните изложения в автомобилния свят в Европа. Автомобилното изложение IAA, което до 2019 година се провеждаше във Франкфурт, тази година ще се проведе в Мюнхен, а изглежда, че това няма да се размине без ексцесии.

Различни групи и екологични организации се заканват да блокират събитието, като дори в интернет пространството се появи и нов хаштаг, който да обединява действията, споменават от Automotive News Europe. Активистки групи като „ Sand in the Gears“ завяват, че ще се противопоставят на изложението и на разрушителната автомобилна лудост.

Припомняме, че тази година изложението в Мюнхен няма да е насочено единствено към премиерата на нови модели, а към различни начини за транспорт и мобилност. Това изглежда също не се харесва на екологичните групи, които заявяват, че „нито от социална, нито от екологична гледна точка, електрическите коли са решение.“

От Automotive News Europe припомнят, че същите протестиращи са тези които блокираха главния вход на изложението във Франкфурт през 2019 година, като не е изключено и през тази година това да се случи по подобен начин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по точно

    23 1 Отговор
    Да го бяхте написали с една дума - протеста е срещу електрическите коли

    Коментиран от #10

  • 2 Грульо

    15 2 Отговор
    На оружие братя пешеходци! :D

    Коментиран от #15

  • 3 дедо с ИЖ-ето

    9 0 Отговор
    Мдааааа, и аз съм там.
  • 4 Миро

    46 1 Отговор
    Защо всички тези екоактивисти живеят в големите градове и ползват всички облаги на съвременните технологии а не живеят сред природата на Амазонка в Сибир , в Австралия и на други места където няма пътища телефон, интернет телевизия ?

    Коментиран от #7

  • 5 Механик

    19 2 Отговор
    Нали не мислите, че "екоактивистите" ги боли за екологията?
    Просто са на грантове при новите господари. Целта на новите е да разрушат всичко старо, да изпачат нещата така ,че идните поколения да незнаят какво е относителната свобода, която имамение сега. Така по-лесно ще се примиряват със съдбата на роби!
  • 6 Някой

    22 1 Отговор
    Това, което планират зелените е тероризъм. Едно малцинство се опитва да диктува на много по-голямото мнозинство. Същите тези зелени после се качват по автомобилите си, летят със самолети и се отопляват с електроенергия, получена от кафяви методи.
    Някои от тях го правят за пари.
  • 7 Komapak

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Миро":

    Да ти кажа, че и в самата Германия се пътува много. До 110км или 1ч шофиране на ден за работа и обратно пак толква било нещо съвсем нормално, според супервайзера ми🤔 Имало е случаи да пътувам за рок събитие 300км в едната посока. Отделно всички големи магазини са изнесени извън града... Събота и неделя по немските магистрали е някакъв ад. Поне в Бавария. Разбира се има алтернативи. Влаковете им са скъпички, но са много добри. Отделно немците не се натискат много за големите градове понеже е пълно с всякаква паплач. Наблюдения от Мюнхен, Инголщадт, Нюрнберг, Аугсбург и Регенсбург.

    Коментиран от #8

  • 8 evo

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Komapak":

    живея във малък град и е супер имам всичко около мен и е много спокойно .

    Коментиран от #9

  • 9 Komapak

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "evo":

    Ако и работиш в същия е прекрасно, не се и съмнявам. Ако си само базиран там, страдаш с предвижването. Във Франция е една идея по-спокойно.
  • 10 Промяна на парадигмата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "по точно":

    Надявам се, че си класически случай на промяна на парадигмата. Като прочете заглавието псуваше зелените, а като прочете статията, се оказа че е зелените са ти най-големите приятели и поддръжници.
  • 11 DrivingPleasure

    6 2 Отговор
    Мисля, че и преди съм имал възможност да изразя мнението си за "зелените" - това е шайка психари, на подобни талибани мястото е в специализираните за целта заведения...

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Я пак я пак

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    Ти май не прочете статията, че тези зелени са против електромобилите. Сега изведнъж ще станат напълно нормални нали?
  • 13 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    По повод екологията във френските алпи е пълно с тежка техника над 2400м. Гледам никой не протестира... Зелените във Франция гледат да са коректив а не разрушител. Симбиозата между двете върши работа. Не сме израснали още до степен на разсъждение кое е правилно и кое, не. В България всичко се отрича от зелените защото не знаят кое по точно е правилно и кое не. Див неосъзнат капитализъм. Това ни е следващият етап на развитие. Трудно ми е да повярвам докъде всъщност е границата и на едното и на другото. Peace all.
    P. S. Теслара е е откровен екстремист и ме дразни.
  • 14 Дизелджия

    1 1 Отговор
    Историята ясно е показала, че сред германците истеричните глупаци са най-много!...
  • 15 "Смарт"шит за 4000 лв

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Не пешеходци. Това са наркомани, мъкнещи в джобовете си Айшитове за по 4000 лв, сглобени за 200 лв, от умиращ от глад и болести китаец, работещ в завод за електронни боклуци, разположен на тотално умъртвена от изливащите се от него токсини земя!