Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 12:00 6 162 9

Нови слухове за продажбата на Lamborghini

  • volkswagen-
  • lamborghini-
  • продажба

Ръководството на Volkswagen обмисля дали да не продаде Lamborghini, или да не пусне акции на компанията на борсите, както FCA стори с Ferrari, твърди Bloomberg. Агенцията се позовава на информатори от концерна, които държат на анонимността си, тъй като обсъжданията по въпроса били конфиденциални и все още не било взето никакво решение.

Целта на VAG била да натрупа средства за подсигуряване на офанзивата в електрическия фронт, която изисква огромни средства. Макар и все още в сферата на слуховете, информацията съвпада с обявената през март стратегия за развитие на Volkswagen Vision 2030, която предвижда фокусиране върху основните марки в състава на концерна VW, Audi и Porsche и поставяне на втори план на Lamborghini, Bentley, Bugatti, Ducati и Italdesign.

Според Bloomberg във Волфсбург са си поставили за цел да увеличат пазарната капитализация на Volkswagen до €200 млрд. от сегашните €80 млрд. През август агенцията оцени стойността на Lamborghini на €10 млрд. Италианската компания обаче тепърва ще се нуждае от инвестиции, за да обнови гамата си от суперавтомобили, които да покриват все по-строгите стандарти за екология.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъл Сити

    15 14 Отговор
    Няма да си купя Ламборджини.

    Коментиран от #7

  • 2 412

    20 5 Отговор
    АЗЛК да ги лапат,да не се ослушват.
  • 3 Безсмъртният

    4 17 Отговор
    Ех, сега Ауди няма да им сглобяват колите ;)

    Коментиран от #4

  • 4 Komapak

    17 10 Отговор

    До коментар #3 от "Безсмъртният":

    До сега най-хубавото Ауди се казваше Ламборгини. Сега какво ще правят като го продадат...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тъпанар

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хъл Сити":

    Произнася се - Ламборгини (името е от Италия все пак, не от UK). А щом си от пишещите коментари тук, 100% няма да имаш. Това е кола за хора с големи доходи, които нямат време да си чешат езиците тук.

    Коментиран от #8

  • 8 гощо

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "тъпанар":

    Богати наследници или пенсионирани такива с много свободно време също могат да си чешат езиците тук,не съди по себе си за всички! И прав е човека! Как да си купи ЛамборГини при наличието на Порше като възможност!
  • 9 ВикиЛексъс

    2 0 Отговор
    г-н Феручио Ламборгини се обръща в гроба - като гледа как съсипват легендарната му компания Ламборгини! Ако препродадат още веднъж тази легенда сигурно никой няма да припомня че са тръгнали от трактори Ламборгини и след тежък спор между г-н Енцо Ферари и г-н Феручио Ламборгини се стига до създаването на първите свръх мощни автомобили за цивилни пътища и що годе масова употреба. И двамата създават автомобилните си заводи край Санта А-гата Болоня и Маранелло.