Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 11:35 12 136 16

Nissan се отказва от Datsun

  • nissan-
  • datsun-
  • съкращения-
  • икономии

Nissan Motor Co Ltd най-вероятно ще ликвидира отново марката Datsun, след като веднъж вече го стори през 1986 г., съобщава Reuters. Брандът без възроден преди шест години с идеята да покрива бюджетния сегмент от пазарите в развиващите се страни.

Nissan се отказва от Datsun

Освен от Datsun японският производител смята да се откаже и от някои нерентабилни продукти и да закрие редица поточни линии по цял свят в опит да намали загубите си след ареста на бившия генерален директор Карлос Гон по обвинения във финансови злоупотреби. Скандалът изостри допълнително кризата в алианса с Renault и Nissan отчете най-ниската си оперативна печалба за последните 11 години.

Nissan се отказва от Datsun

Източник от компанията съобщава, че като начало ще бъдат снети от производство някои от модификациите са пикапа Titan, които не се търсят много. Сред най-зле продаваните версии били тази с единична кабина и дизеловата.

Nissan се отказва от Datsun

Планираното закриване на недостатъчно натоварени поточни линии ще се отрази най-вече на заводите в развиващите се страни, където се произвежда Datsun. Затваряне на фабрики обаче не се очертава.

Nissan се отказва от Datsun

Новите мерки за икономии идват след обявения през юли план за съкращаване на 12 500 служители на Nissan по цял свят до началото на 2023 г. Целта на програмата е да се освободят финансови ресурси за засилване на позициите на компанията в Китай и САЩ. Автомобилите на Datsun се произвеждат в Индонезия, Индия и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Elen

    4 5 Отговор
    От кое?

    Коментиран от #12

  • 2 БатП

    44 1 Отговор
    Прекалено бюджетно се опитаха да позиционират марката. Само като видиш моделите, изглеждат по-зле и от китайските дараци. Червеният малко на Тата бие. Потребителя иска евтино, но не да изглежда евтино.

    Коментиран от #7

  • 3 Дайте Датсун-ите насам.........

    21 1 Отговор
    Ако са евтинийки ще се харчат като топъл хлеб.
  • 4 Антиелектрика

    5 13 Отговор
    Това е невъзможно. Все пак ще пускат електромбил на пазара, няма как да са на загуба, както и няма как шефът на Нисан да е измамник. Тези японски прокурори са каскети и рубладжии, които искат да спрат прогреса и за това съдят Гон.

    Коментиран от #6

  • 5 Хайл

    10 23 Отговор
    Дачия дъстър с име Датсун крос...как няма да се откажат от тях-дъстъра си е боклук

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Рубладжия

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Антиелектрика":

    И аз съм каскет :)
  • 7 Borislav Popov

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "БатП":

    Тази най горната се продава на руския пазар и не е никакъв Датсун а си е жива Лада-Гранта с леко изменени фарове и стопове и с емблема на Датсун ! Заради тези леки козметически изменения и заради емблемата, се продава със 700-800 долара, по скъпо от Грантата. Който не е комплексар си купува Лада Гранта, кара си я и не му пука от нищо. А който иска, хората на пътя да мислят, че той карал, японски атомобил - Датсун, доплаща 700-800 долара и пак си кара Гранта, но с емблема на Датсун.
  • 8 Пената

    7 3 Отговор
    Всички са в криза !
  • 9 гост

    24 4 Отговор
    Виж само как се опитват да се извинят. Излиза, че Госн им е виновен за съкращенията на 12500 работника. Те сами си го раздухаха, техният борд направи атака срещу Госн и предизвика нечувана криза. В такъв случай всеки здравомислещ би гласувал против борда, защото Госн издигна концерна до неувани висоти и го направи световен номер 2 в продажбите сумирайки колите на Рено, Нисан, Дачия и Мицубиши. А те вместо да го носят на ръце, го разпънаха на кръст за някаква си къща и парти. Сега да попитат борда тези 12500души с какво да си хранят семействата.
  • 10 Random

    7 4 Отговор
    Те on-Do и mi-Do са чисти Гранта и Калина, с 8кл. мотори
  • 11 Хе хе

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    Как да как са ярмомелките??? Подготвят ли масло яко а?))))

    Коментиран от #13

  • 12 Тор

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Elen":

    От "еленското" за мезе !
  • 13 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хе хе":

    Питай сектанта,ние такива боклуци не караме
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин във Воронеж

    3 11 Отговор
    Всички знаят, че от Лада и Дачия по голями боклуци няма а и двете са на Рено, особено Ладата е толкова кекава, че на 150 000км им правят основен ремонт само Лада Веста е по добра.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.