Last news in Fakti

18 Октомври, 2010 14:09 1 715 0

Мото Фест Шумен 2010

От 22 до 24 октомври, за поредна година град Шумен ще домакинства на финалния кръг от Републиканския Шампионат по Едуро (РШЕ), но тази година състезанието ще бъде също така и кръг от Източноевропейския Шампионат (ИЕШ). Хилядите почитатели на моторните спортове, които традиционно се събират в Шумен, ще станат свидетели на тридневен мотофест с богата програма.

Мото спектакълът започва още с наближаването на града. Организаторите от „МСК Шумен” са подготвили множество събития, надпревари и забавления в програмата на МОТО ФЕСТ ШУМЕН 2010. Феновете ще се насладят на един истински празник на многообразието от различни мотоциклетни стилове, съчетан с експлозивната рок музика на група БТР, които ще забият на площада в града в съботната вечер.

Петъчният и съботният състезателни дни, валидни за ИЕШ, ще бъдат класическо Ендуро, по близо 40 километрово трасе, разгърнато на шуменското плато. Три специални теста ще са арената на същинската надпревара, които състезателите ще преминават за най-добро време.

В неделя мотостадионът и изцяло подновеното Ендурокрос трасе, изградено на него, ще изпитат до краен предел издържливостта и техниката при преодоляване на препятствия на ендуристите. Успоредно с това, на напълно възстановената “дърттракова” писта, ще се проведе и международно състезание по спийдуей!

Съпътстваща програма:

ХИЛ КЛАЙМИНГ - "Невъзможния" склон / Петък 22 Октомври 2010, 16:00ч. в гората югозападно от паметника "Създатели на българската държава". В опит да покорят върха и сърцата на публиката, щурите участници ще стигнат до крайности. Победител ще е достигналият най-високо.

ДРАГ - Скоростна отсечка / Събота 23 Октомври 2010, 14:00ч. бул. „Ришки проход”. Класическата четвърт миля ще се разгърне на булеварда. Състезание за ускорение със старт от място, по двойки с директни елиминации в различни класове. Състезание, но на по-кратка дистанция (160m), ще има и за АТВ и скутери.

СТЪНТ - Каскадьорско шоу / Събота 23 Октомври 2010, 18:00ч. до парк „Студентски”. Атрактивни, акробатични трикове на виртуозите в мотоциклетизма.

СПИЙДУЕЙ - Завръщането на динозаврите / Неделя 24 Октомври 2010, 13:30ч. мотостадион Шумен. Старият мотостадион в Шумен отново ще се превърне в арена на гладиаторите, първоучители по дрифт на две колела. Състезатели от България и Румъния ще възродят традицията в демонстративно състезание за купата на Мото Фест Шумен 2010.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА