Last news in Fakti

22 Октомври, 2010 10:56 2 029 0

Мотоциклетният празник в Шумен започва

В 9.00 часа днес ще се състои официалното откриване на финалния кръг от Републиканския шампионат по Ендуро (РШЕ), домакини на който са МСК „Шумен“. За пръв път състезанието, с което традиционно се закрива сезонът, ще е валидно и за Източноевропейския шампионат (ИЕШ). Феновете на високите скорости ще станат свидетели на тридневен мотоциклетен празник с много състезания в различни стилове. Нека обаче видим какво се случва в двата шампионата до момента.

35 километрово трасе, разгърнато на Шуменското плато, ще трябва да изминат състезателите в петък и събота, като обиколките за „Експертите“ са 4, а за „Хобитата“ – 3.  Три специални теста ще са арената на същинската надпревара, които пилотите ще преминават за най-добро време, а след традиционния Ендурокрос в недея, ще бъде ясен и шампионът на България за 2010.

ИЕШ. До момента в Източноевропейския шампионат по Ендуро са изминали три кръга, като в класирането с 343 т. води отборът на Румъния пред  Гърция със 122 и Сърбия с 10.

В категория Е1 на ИЕШ челната тройка е окупирана от румънските състезатели Мърсея Ото, Мартън Силвестър и Александру Гарбасеа. Румънският пилот Ервин Зьолт Ковач ще се опита да увелици преднината си от 39 точки пред унгареца Кристинел Бейбс в категория Е2. Бейбс пропусна първият кръг в Гърция, но спечели предишния в Румъния. Трети в Е2, на само 6 точки от Кристинел Бейбс, е Питър Катай от Гърция. За съжаление в България няма да видим Емануел Гуенес (Румъния), който води убедително с актив от 143 точки в категория Е3. Битката при най-мощните мотоциклети ще бъде между сънародниците му Мърсея Кристея и Александру Гарбасея, тъй като разликата между тях е само една точка.

РШЕ. Георги Тодоров – Кокера („Луда работа“, Стара Загора) продължава да води в клас „Мотоциклети-Експерт“, но само на 10 точки след него е победителят от предишния кръг Пламен Янков („Моторекс Мотобум“). Челната тройка обаче все още не е ясна, тъй като само 2 точки делят Янков и третия в класирането Станислав Стоянов (“Екометал Рейсинг Тийм”, София). Михаил Митов (MG Racing, София) е четвърти със 105, а Николай Мартинов – Сървайвъра (“Луда работа”, Стара Загора) – пети – с 90 т.

При АТВ-тата първото място преди финалния кръг заема Красимир Колев (“Екстрийм Тойота Венци”, Габрово), следван от Стоян Козаров (“Вромос”, Бургас) и Димитър Капитанов („Луда работа“, Стара Загора).

Резултатите от състезанията ще могат да се проследят в реално време в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА