Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 11:56 2 907 14

Книгата "Ферари" вече и на български

  • книга-
  • енцо ферари
Книгата "Ферари" вече и на български - 1

След Папата, Енцо Ферари е най-почитаният мъж в Италия. Животът му всъщност е историята на 20 век. Биографията на Брок Йейтс прониква дълбоко в сложната личност на Ферари и разкрива истината, стояща зад нееднозначните отношения на Ферари, работата му с фашистите на Мусолини и фанатичната му обсебеност от скоростта.

Рядко се случва биограф на световноизвестна личност да не се опитва да я превъзнася. В тази книга обаче е точно така. Книгата "Ферари" вече е преведена на български език, а редактор е изтъкнатият наш специалист в областта на Формула 1, инж. Иван Тенчев.

Изключително ценни са разказите за създаването на някои от най-популярните модели на марката. Не по-малко любопитни са и историите, за противоречивите отношенията на Енцо Ферари с най-прочутите пилоти в историята на Гран при, от митичния Тацио Нуволари, през легендарните Алберто Аскари, Джон Съртис и Ники Лауда, до магнетичния Жил Вилньов.

Като истински американски журналист (от една вече отминаваща епоха) авторът не крие негативното си отношение към черти в характера на Комендаторе, оформени от някои италиански порядки, но не може да не признае силата му и неговата роля в света на автомобилите.

Книгата "Ферари" вече и на български


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    3 1 Отговор
    Интересно, ще я потърся
  • 2 Komapak

    4 2 Отговор
    Да очакваме ли скоро Кьонигсег? 😊Според мен модерния ферари прави доста по-интересна история...

    Коментиран от #3

  • 3 123

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    немога да се съглася с теб прави хувави коли но няма нищо спечелено с тях нито ф1 нито лъо ман 24 вобще има ли кола която се състезава той просто прави ботикови коли с характеристика на хартия има доста хляб да изяде зада направи история като ферари в крайна сметка ферари е синоним на състезания и всеки авто пройзводител се мери с него това е правене на история

    Коментиран от #7, #10

  • 4 von Manstein

    3 2 Отговор
    Уважавам Ферари, но историята на Феручо Ламборгини е по- добра, и винаги съм харесвал повече неговите произведения...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 123

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "von Manstein":

    да и това е една компания зародила се след съревнование с ферари хуба ва история имат
  • 6 gogo

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "von Manstein":

    незнам ква история визираш скарва се с енцо ферари започва да прави коли има един два успешни модел неоспява да направи огромна зделка за трактори в америка фалира изапочва препродаването на фирмата не е много завидна
  • 7 Класната

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Имаш ли завършен втори клас? Ако шофираш така, както пишеш, след година и няколко месеца Г.О. ще ти струва повече от колата.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Класната":

    имам но за съйаление е италианско едва ли и ти ще мойе да пишеш по крамотно на италиански от мен българския не ми е майчин език от 5 години го уча такаче извини ме за грешките който допускам
  • 10 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Не ме разбирай погрешно. Според мен като пропорции и стил F430F1 е номер 1. Ако зад гърба на Енцо не седеше Фиат щеше да е в състезанията ама друг път.
  • 11 факти

    1 1 Отговор
    Ферари е традиционно във Формула 1.Но за близо 70 години участие има 15 титли.От 1979 например до 2000 нямат нищо.Сега пак са на сухо. Така че голяма част от името е само легенда.И преди е имало и сега има по-бързи,но маркетинга и рекламата са създали бранда и сега четем книги.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Tie

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "факти":

    По-бързи, но как? Със собствено разработени:шаси, двигател и цялостно разработена кола? Или сбирщайни от различни производители, с “успехи” за няколко години и после забвение...
    Това е марката, която се асоциира със спорта, създадена за да се състезава и да се “издържа” от продажбата на серийни автомобили...
  • 13 Радо

    0 0 Отговор
    Добрият и стар дядо Енцо е казал навремето: "Аеродинамиката е създадена за тези, които не могат да правят двигатели."
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.