6 Август, 2018 15:25 6 579 4

Ferrari продава книга на цената на две нови коли

  • ferrari-
  • книга-
  • история
Ferrari продава книга на цената на две нови коли - 1

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari издаде книга, посветена на историята на марката. Свръхспециалното издание ще бъде отпечатано в само 250 екземпляра, всеки един от които ще се продава за... $30 000.

За тази колосална сума купувачът получава 514 страници с редки фотографии и уникални сведения, директно от архивите на марката. За съхранение на книгата е предвиден специален калъф, стилизиран като цилиндров блок на V12 мотор.

Самата метална кутия пък стои на пиедестал, явяващ се имитация на ауспухната система на едно от състезателните Ferrari-та от 60-те години на миналия век. Книгата е саморъчно подписана от сина на Енцо Ферари и от наскоро починалият Серджо Маркионе.

На пазарите ще бъде пусната и доста по-бюджетна версия, която ще се продава за само $6 000. Тази книга няма да разполага със специалната метална кутия, нито с пиедестала и ще бъде отпечатана на далеч не толкова скъпа хартия. Нейният тираж ще е 1 697 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    14 5 Отговор
    Смях. Автогигантът от Толиати отдавна продава книги за славната история на марката си. Нарича се тоалетна хартия.
  • 2 1234

    6 5 Отговор
    Ами тъй като всички италянски марки проключват една по една, единственото което ще продават вече е скъпо опакована история. Отделно че в интернет е описана безплатно, а сервизите са живата история на тези коли...
  • 3 hmhmhm

    6 0 Отговор
    На Славейков вече я има - само по-дискретно , че блока на V12 се носи трудно !
  • 4 Mark Haynes Rukaisho

    0 0 Отговор
    Доста скъпо бе