Last news in Fakti

6 Декември, 2019 10:59 4 312 5

Намериха класически Jaguar-и в стара оранжерия

  • jaguar-
  • колекция-
  • оранжерия
Намериха класически Jaguar-и в стара оранжерия - 1

Необичайната находка откри новият собственик на оранжерията, който купувайки я, не подозира на какво съкровище ще се натъкне. Оранжерията се намира в британското селце Бюли.

Когато отива да огледа новата си придобивка, собственикът се натъква на 30 автомобила, покрити с брезент. Махайки покривалата, става ясно, че това са 30 класически представителя на марката Jaguar.

Още по-любопитно е, че голяма част от тях са от култовия модел E-type, който се смята за голяма колекционерска рядкост. В колекцията има и роудстъри Jaguar XK140 и XK150. Проблемът е, че автомобилите не са съхранявани правилно.

Намериха класически Jaguar-и в стара оранжерия

Според експерти, състоянието им е плачевно, като това се дължи най-вече на специфичния влажен климат в оранжерията. Въпреки това собственикът на Beaulieu Garage веднага откупува необичайната находка от новия собственик на оранжерията.

Идеята му е да възстанови екземплярите с по-малко щети и да ги продаде на търг. Останалите се нуждаят от сериозна реставрация и най-вероятно ще бъдат продадени в състоянието, в което се намират.

Намериха класически Jaguar-и в стара оранжерия


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 търг бвзплатен

    15 4 Отговор
    А тук в оранжерията отглеждаме тиква! Някой да иска да я купи ?

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Random

    7 0 Отговор
    На последната снимка хич не изглеждат "плачевно"
  • 4 Bossman

    8 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам че хората не ценят това което имат.Предишния собственик или е имал много пари или е бил голям особняк след като е имал такива автомобили за които много младежи мечтаят да ги имат но не могат.Дано след реставрацията новите собственици ги оценят тези автомобили.
  • 5 РЗС

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "търг бвзплатен":

    аз ще взема тиквун, ма тр ми платиш 100 хиляди евро