Last news in Fakti

23 Декември, 2019 11:26 7 303 23

Подробности за първото всъдеходно Ferrari

  • ferrari-
  • purosangue

Първият кросоувър в историята на Ferrari ще бъде построен на платформата с преден двигател на представения наскоро базов модел Roma. Италианците все още не са се спрели на окончателен вариант на задвижването, но вече е ясно, че Purosangue ще бъде електрифициран в една или друга степен, споделя главният инженер на марката Майкъл Литърс пред Auto Express.

Във Ferrari планират да развиват паралелно две архитектури за модели с преден и заден двигател. На първата платформа ще бъде базирано цяло семейство със задно или двойно задвижване. Тя позволява монтажа на 6-, 8- и 12-цилиндрови двигател в съчетание с електромотор.

Подробности за първото всъдеходно Ferrari

Италианските инженери обаче смятат, че електрификацията на V12 ще доведе до неприемливо високо тегло. Това навежда на мисълта, че за Purosangue ще бъде предпочетен по-малък мотор.

Премиерата на първото SUV на Ferrari се очаква през 2021 г. Purosangue "няма да прилича на нито един всъдеход на пазара", ще има иновационно окачване с възможност за регулиране на клиренса и информационно-развлекателна система за пътниците отзад.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честен

    46 8 Отговор
    Италианските марки не са от любимите ми но уважавам Ферари защото за разлика от други марки като Порше и Мазерати например,никога не използваха дизелови двигатели като по този начин не измениха на принципите си.

    Коментиран от #3, #22

  • 2 Емил

    37 17 Отговор
    Щом и Ферари се увлече по СУВ-модата - нещата не са на добре!

    Коментиран от #11

  • 3 Емил

    27 20 Отговор

    До коментар #1 от "Честен":

    По-принцип си прав, но не ползваха дизели не заради принципи, а поради невъзможност да ги правят! А появата на СУВ (доста безсмислена автомобил) показва липсата на принципи, а само пазарни интереси! Да угаждаш на хора ни-рак-ни-риба с автомобили смешки (СУВ) е тъпо! Ако ти трябва високопроходим автомобили, караш джип, ако караш по нормални пътища - караш нормална кола. Т.е. СУВ е за тези, които не знаят какво искат, но трябва да е модерно и "престижно"!

    Коментиран от #5

  • 4 Пушилници

    8 33 Отговор
    Дизайнът е перфектен, но си е пушилник! Ако беше електрически или водороден, евала.
  • 5 Антон

    28 7 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Разсъждаваш така, защото ферари не е за всеки. Представи си че си тузар, маниак на хубави коли. Имаш си спортно ферари, съпругата ти шофира нещо от този ранг. Защо да нямаш и сув ферари да си ходиш на ски събота и неделя, качил цялото семейство, без да те вълнува че предницата ще задере коловозите. Пък нека некой да си мисли че искам да съм модерен хехехехеехех

    Коментиран от #15

  • 6 Емил

    17 9 Отговор
    Брутално красива,на Ганьо угода няма
  • 7 Ивайло

    13 10 Отговор
    Ферари трябва да си прави шосейните коли, с които марката е известна сред феновете (и не само) по целия свят!!! Не е нужно да се впуска в ниша, където не й е мястото!!! Нито ще е спортна кола, нито ще е джип - компромисния вариант СУВ!!! Айде нема нужда!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алфа Ромео

    11 8 Отговор
    Айде и Ферари ша задоволява пошлите вкусове на новозабогатели първенюта!
  • 10 Светът изтрещЕ

    14 10 Отговор
    СУВ-те са тъпня, болните фиксации на "хора" от трите пола да са "над" останалите ! Проблемът е че се напълни със СУВ-е и ми е интересно сега на ТИР -ве ли, ще искат да се качат? Почва да ми се изяснява, защо джендърите толкова припадат по пирамидата на Мъск - сайбърфък ! "Логиката" на ферари и подобни фирми за спортни коли я разбирам, искат да останат в бизнеса и да продават и понеже такъв е "матеряла" са склонни да предадат традициите си ! Едно време беше различно те създаваха традициите, сега за съжаление им диктуват праилата джендъри и комплексари !
  • 11 Димитър

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    То Ролс Ройс направиха нещо толкова вулгарно като джип, че Ферари ли?А Ролс Ройс си беше класа неподвластна на времето !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мъка

    9 1 Отговор
    От 10 класически скъпи коли продавани някога 9 са Ферари, ама тука се намират разни "професори" които пишат тъпотии онагледявайки и самите себе си в същото!
  • 14 Karcho

    4 6 Отговор
    Абе красива е колата ама този бушон защо даваи на бензин и това е цял живот бензин и изведнъж хибрит това не е Хонда само те правят такива боклуци.

    Коментиран от #20, #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 вес

    9 2 Отговор
    Винаги се забавлявам като чета умозаключенията на многознайковци по тема премиум марки, които нито могат да си позволят и следователно не са им клиенти, нито някой ще ги наеме на работа в развойните им отдели за да дават акъл на тези, които са доказали, че знаят как да правят и продават за разлика от многознайковците.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хе хе, специалисти

    8 1 Отговор
    Вижте сега, те и Ламборгини са марка спортни коли, но в момента продават най-много Урус! Така, че не ги разбирате нещата. Ферари също ще опита да открадне продажби от този сектор.
  • 19 Шампиона

    4 3 Отговор
    Енцо Ферари, сигурно се върти в гроба вече..Ако греша, някой да ме поправи, но не мисля, че не остана някоя марка, която да не изневери на принципите и традициите си..Какво общо има Феррари с джип...Едно време така Порше си скапаха репутацията, като изкараха Кайен, въпреки, че спаси компанията от фалит..Но от както го изкараха, Порше ми станаха като VW...Като бях дете и видех Порше, беше рентабилно на това да съм видял Феррари или Ламборгини..Като го видех виках "Лелее Поршеее", а сега като го видя не зависимо дали е 911 или панамера, сякаш виждам наточен VW, никаква реакция..Мерцедес, Бмв, Порше, Фаррари, Ламборгини, всички тези премиум марки в техните класове нарушиха своите традиции, което е много жалко, защото рано или късно, ще се наложи да им караме новите боклуци и няма да излезем от сервизите..
  • 20 Марчо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Karcho":

    ХибриД също като БрекзиД
  • 21 Марчо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Karcho":

    ХибриД също като БрекзиД
  • 22 Крис

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Честен":

    Мазерати продават дизели, дори ги има и на последните модели. Справка официалния сайт.
  • 23 Бай Хой

    3 0 Отговор
    До коментар 3... Емилчоооо изглежда си много зле информиран та да кажеш че италиянците не можели да направят дизел.. И врабчетата ще ти се смеят да змаеш! Май не си чувал за за JTD двигателя който се вгражда в доста марки автомобили, и се слави с дуракоустойчивоста си.. Ма кво да ти обяснявам като сам можеш да попрочетеш нещичко преди да се изказваш така неподготвен!