Last news in Fakti

27 Декември, 2019 10:08 34 168 59

Как изглежда Волга по японски

  • toyota-
  • corolla-
  • lexus-
  • is-f-
  • туниг-
  • волга
Как изглежда Волга по японски - 1

Автомобилът от снимките, който в анфас всъщност много прилича на познатата ни Волга, всъщност е... Toyota Corolla. Возилото се появява на бял свят през далечната 1969 година, а днес то е превърнато в ураганен спорткар.

Как изглежда Волга по японски

Под капака на 50-годишната Toyota се крие техника от Lexus IS-F. Наточеният Lexus катастрофира и вместо да го възстановяват, собствениците му решават да го дадат на тунинг ателието Millen Adventures.

Така започва този интересен проект, в който каросерията на старата Toyota е монтирана на скъсено шаси от Lexus IS-F. Интересното е, че от всички каросерийни елементи, оригинални са само вратите на Toyota-та.

Как изглежда Волга по японски

Салонът пък е изцяло заимстван от Lexus, въпреки че на волана е монтирана емблемата на Toyota. Двигателят от Lexus е V-образен осемцилиндров. Работният му обем е пет литра, а мощността - 416 конски сили.

Тунинг автомобилът тежи по-малко от тон и половина, и е с цели 200 килограма по-лек от стандартния IS-F. По-лекият автомобил е по-маневрен и по-динамичен. Разполага и с регулируемо окачване и със спирачни дискове от Lexus IS250.

Как изглежда Волга по японски


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 34 Отговор
    оригиналната ВОЛГА Е ВОЛГА

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чичо Тони

    106 4 Отговор
    Защо заглавието няма нищо общо със статията????
  • 4 Borislav Popov

    85 12 Отговор
    Само радиаторната решетка и фаровете, леко приличат на волговските, иначе външно (по форма) нямат нищо общо, а за вътрешно да не говорим..)
  • 5 тоту

    35 4 Отговор
    На кой как му се вижда,така да е!
  • 6 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    аз пък мислих че е Ролс Ройс
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Вълкът

    26 16 Отговор

    До коментар #7 от "Защото":

    Анонимник, това е копиран Форд Фалкон от 62'. Само за Нива не съм чел да е копирана.
  • 9 Алфа Вълкът

    29 24 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Оригиналната Волга е Форд!😆😆😆 Ако имаш такава пали, мръсна газ и я мятай у Дунав.
  • 10 Защото

    33 21 Отговор
    Бета помияр, ако баща ти си е правил чикия на кибрит с Лепа Брена, а после майка ти е гребнала с шепа спермата от калта и си я е навряла в задника и си се пръкнал ти, тогава имаш ли нещо общо с Лепа Брена?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алфа Вълкът

    40 54 Отговор

    До коментар #10 от "Защото":

    Представям си колко е тежко, цял живот си боготворял комунизма, СССР и си ненавиждал САЩ в червата. И любимата ти кола се оказва недоскопосано копие на американска кола.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Защото

    64 24 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Представям си колко комплексиран и жалък тип трябва да си да си сложиш ник алфа вълк и да стоиш по цял ден пред компа и мръсната маса и да чакаш статия за СССР, в която да се изсереш. Създание без личен, полов, социален живот, подобие на човек, видимо и безработен, щом отговаря на 2рата минута

    Коментиран от #16, #17, #29

  • 14 Стига ва

    19 0 Отговор
    Тойота заимствала от Лексус рийш ли
  • 15 Ну, погоди

    27 20 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Иди нахуй, шлюха!
  • 16 Алфа Вълкът

    15 29 Отговор

    До коментар #13 от "Защото":

    Май си описал себе си! То оттам идва лафа - "Отде знаеш кьорчо? По себе си слепчо!"
    Тия работи с ком и лайковете ги правех преди 15-16г. Кога съм бил на толкова.
    Такива залутани мишки като теб са ми ясни като бял ден.

    Коментиран от #18

  • 17 😂😂😂

    35 15 Отговор

    До коментар #13 от "Защото":

    Това е Алфа Кучката ( по-известен като Хрониките на Евразия , иначе ползва и доста други никове ) , който по цял ден заработва , за да може вечерта да посвири на ромски инструменти в градските тоалетни 😂 .. доколкото разбрах , вече свири и на сирийски инструменти , дигнал е малко нивото ! 😂
  • 18 Защото

    28 14 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Вълкът":

    Значи никакво развитие от тогава. И сега ли чакаш мама да ти даде 10 лева пред компа или ти плащат по някоя стотинка за коментар и клик? И като си толкова отворен коя част от форд става на волга, я кажи? Ясно у било, гледай като кликнеш на квадратчето с името да не избереш някой от другите си смешни 3 ника при отговора, че всички ще се уверим, че зад тях е един и същи деградирал социопат

    Коментиран от #21

  • 19 животновъд

    9 2 Отговор
    И кое му е волговото на автомобилът от снимките?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Алфа Вълкът

    25 20 Отговор

    До коментар #18 от "Защото":

    Има развитие вече не се нервирам от такива мишоци като теб. И парите си ги вадя сам от 17 годишен. Както да го извъртате СССР са били догонващи спрямо САЩ. Това ви е болката и се опитвате да ме нападате лично. Но сори мишоци СССР се разпадна и идва реда на РФ. Която не е мръднала от разпада на СССР. Вижте ги една кола едвам копирали след 10г от САЩ. И вие още сте луди по нея. Както сега по руския Ройс.

    Коментиран от #23

  • 22 Кико

    21 11 Отговор
    За руснаците е трудно да направат скорости за колело, та камо ли кола!
  • 23 Защото

    24 12 Отговор

    До коментар #21 от "Алфа Вълкът":

    Деградацията пак е вид развитие. Ако си на 30 и нещо, както твърдиш - само се виж... Успелите хора не стоят в долнопробни сайтове по цял ден да търсят внимание под измислени в болната си фантазия никове-мечти. Дори този факт показва колко си жалък. Под всяка статия тъпото ти мнение. Мнение на пропаднал човек с много свободно време и никакъв смисъл в живота, търсещ малко внимание в нета, защото в реалния живот е Мишо. Просто за да има велики личности, които ти много често петниш, трябва да има шлака като теб, безлични, безсмислени със своя живот същества, които просто съществуват. Тук си известен с наглостта и простотията си и това те радва, това е единствената ти утеха, да отвориш и видиш кой какво е отговорил и да излезе нова статия под която да блеснеш. Но и ти самия вътрешно знаеш, че си просто една отрепка. Достатъчно време ти отделих, но може пък да съм ти помогнал ( в което се съмнявам, прекалено си пропаднал вече)

    Коментиран от #25

  • 24 Бай Яни

    18 0 Отговор
    Развитието на модела започва през 1961 г., когато се взема решение, че е време да се модернизира досега произвежданият ГАЗ-21. Каросерията е в американски стил, като идеи са взимани от вече съществуващите американски автомобили – Шевролет Нова (произвеждан в САЩ в периода 1962 – 1979), Форд Фалкон (произвеждан в САЩ в периода 1962 – 1991) и др., но
  • 25 Алфа Вълкът

    19 6 Отговор

    До коментар #23 от "Защото":

    От твоята психоанализа ми стана гадно, защото осъзнах колко безмислен е животът ми. Отивам да се гръмна с Макаров-а си пред постера на Брежнев. СССР в крайна сметка победи.

    Коментиран от #31

  • 26 мани мани

    20 11 Отговор
    руснаците не могат да правят коли! но... волгата си беше много хубава кола, мечтата на колхозниците :) за да си т'варят зелките :) разбира се че беше крадена като дизайн от американските модели коли от 60-те и 70-те, но все пак имаше много руски неща във волгата :) https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%90%D0%97-24_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0 ... двигатели краднати :) москвичите бяха хубави коли! ладите бяха хубави коли! бяха 'щото се вземаха неща от франсетата! колаборацийки, но пък кой ти ги знаеше тия неща през комунизма :) никога не са били евтини руските коли, понеже през 1990г. взехме моко за 11500-11600лв. не помня! а една тухлена гарсониера (2 стаи) в центъра струваше 12000лв. ... русофилите много лъжат :) горивата ги вземахме прескъпо от русия! в премного стинки за л. ... сега е същото положение! руснаците винаги само са ни се правили на приятели, но дълбоко в корените си ни мразят, защото всичко сме им дали ние! :) факт! просто се чудят как "малка" българия им е дала всичко! яд ги е, че рускините биха предпочели българин, вместо руснак!

    Коментиран от #36, #43

  • 27 мани мани

    20 11 Отговор
    кгб краде постоянно! всичко им е крадено от американските коли и френските, като франсетата помагат на руснаците и до ден днешен!
    преди бая време тук в сайта имаше страхотна авторска статия относно кой от кого е крал, като се даваха снимки на американските коли и годината им, и на руските след това :) и си личеше много ясно, че ушавите са крали кат' за световно! крали са и от италианците дори :) любимата лада си беше крадена, жигулката тоже! двигатели от франсетата, дизайна от запада!
    ракетите от фон браун, калашникът от немски автомати! добре че бяха татарстанците та да им правят часовниците :) и украинците да им оправят автомобилостроенето и бронетранспортьорите, че руснакът знае само да пие и нищо друго! опа, и да краде! опа, и да не е благодарен на българите, че сме им дали всичко!

    Коментиран от #53

  • 28 Казбека

    6 14 Отговор
    Много сте прави всичко крадат даже и Крим си откраднаха както и Калининград и много други неща само че мишоци като Вас могат само да коментират но не и да направят нещо! Същото е като да хванеш някой да се труди върхо съпругата Ви но викне ли Сус ще си счупите краката от бягане.
  • 29 Ватенка с ушанка

    22 14 Отговор

    До коментар #13 от "Защото":

    Абе глист, ти и другите брадясали педали, дето лижете руските кайсии тука, ще ми споделите ли у дома си какво нещо, произведено в Русия имате? Ползвате ли руски телефон, телевизор, пералня, печка или каквото и да е друго? Ползвате ли повече "в контакте" от Фейсбук? Карате ли руски коли?Държите ли спестяванията си в рубли? Ако на повечето въпроси отговорът е НЕ, то и русофили ята ви не става и за чеп за зеле. Както и вие самите!

    Коментиран от #38, #45

  • 30 Алфа Вълкът

    11 3 Отговор
    Ако си мислиш, че си ме засегнал с коментарите си и в момента подскачаш от кеф на стола зад компютъра. Е, съжалявам. Въобще не се въодушевих, дори не успя да ме разсмееш. Както ти казах, тия простотии ги правех кога бях на 15г. А ти сигурно си на 60-70г щом още въздишаш по СССР, което е жалко. Давам ти последната дума, защото за теб е като въздуха.
  • 31 Алфа Вълкът

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Вълкът":

    Ако си мислиш, че си ме засегнал с коментарите си и в момента подскачаш от кеф на стола зад компютъра. Е, съжалявам. Въобще не се въодушевих, дори не успя да ме разсмееш. Както ти казах, тия простотии ги правех кога бях на 15г. А ти сигурно си на 60-70г щом още въздишаш по СССР, което е жалко. Давам ти последната дума, защото за теб е като въздуха.

    Коментиран от #33

  • 32 Ушанката пияна

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Да ти го бутне в нещастният жълт задник
  • 33 Защото

    20 13 Отговор

    До коментар #31 от "Алфа Вълкът":

    Първо, не съм на 70, а ако не си излъгал за възрастта си съм колкото теб, второ не въздишам по СССР, но за разлика от теб не съм кон с капаци и имам свое мнение. Сега ближеш американкия гъз така, както вероятно на времето баща ти е близал съветския, а деда ти турския. Ти си олицетворение на една от най-жалките черти на народа ни - слагачеството. С всяка власт, лае, но не хапе, а сега само ближе. Гнус ме е от хора като теб

    Коментиран от #47

  • 34 Свиленград

    3 1 Отговор
    Не е черна Волга, не е с бял волан.
    И там не стои бай Иван.
    Иска им се !
  • 35 На мюмюн брат му

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "STEFCO":

    STEFCO честит имен ден и да го начукам на баща ти дето те е направил толкова вдлъбнат
  • 36 селянин 1

    13 7 Отговор

    До коментар #26 от "мани мани":

    Абе,ти да не си на апчета,кви франсета бълнуваш-жигули/лада/е фиат-124,през 1967 год.м/у СССР и Италия,е подписан договор за сътрудничество в автомобилостроенето..и се ражда ВАЗ.малка Б-Я,хранила-270 милионена руснаци/СССР/..смешко,за цигари,консерви,сирене..вино-получавахме освн евтини горива който,,хитър,,тошо изнасяше в трети страни,а за дървен матриал..питай,,геройте на севастопол,одеса,шипка и плевен,,
  • 37 Танко

    7 1 Отговор
    Потърсете Jeep Wagoneer от 1966! Безнадеждните защитници на руския "дизайн"-чакам коментари за решетката и фаровете!

    Коментиран от #51

  • 38 стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ватенка с ушанка":

    До 29 ком -Браво за точния коментар =ама отговор няма да получиш защото не знаят какво да отговорят
  • 39 САМО ЕДНО УТОЧНЕНИЕ И МАЛКО ИНФО

    11 2 Отговор
    ЗА ДРАСКАЧА НА СТАТИЯТА...ТОЙОТА ПРОИЗВЕЖДА И ЛЕКСУС...ЛЕКСУС Е ЛУКСОЗНАТА МАРКА НА ТОЙОТА...ТАКА ЧЕЕЕ НЯМА КАК ТОЙОТА ДА ВЗИМА ЧАСТИ И ДЕТАЙЛИ ОТ СЕБЕ СИ..МИСЛЕТЕ КАТО ПИШЕТЕ ПОРЕДНИТЕ СИ БЕЗПОЧВЕНИ ТЪПОТИИ...КАПИШ...
  • 40 vasik atanasova

    4 3 Отговор
    има и по хубави волги от тази
  • 41 бай Шиле

    4 3 Отговор
    А бе тоа "вълк" ли е,мишок ли е,не знам.Но ми се струва,че е Borislav Popov.Дано да е така,че к,во прайм без туй момче?
  • 42 братяаргирови

    2 1 Отговор
    Готина е,гот е да сме двама,гот е по пижама
  • 43 Вярно е

    13 6 Отговор

    До коментар #26 от "мани мани":

    Руснаците никога не са ни полюбвали ,за разлика от нас , които бяхме възпитани в любов към големия брат. По времето на СССР ни завиждаха , че имаме дънки и западни касетофони ,а като цяло ,няма по-завислив народ от техния. И аз нямаше да знам ,ако жена ми не беше рускиня.
  • 44 селянин 1

    8 3 Отговор
    Тия,от карлуково много рано,за празниците ги пуснаа..за,,волгата,,през далечната 1929 год..м/у СССР и американската ,,Ford motor Company,,е подписан договор за масово пройзводство на камиони и леки автомобили в гр.Горький,завода е проектиран от амерекианеца Алберт Кен,прототип на първия Газ АА-е Форд АА,а на,,еленчето,,Ford Mainline,,модел 1954 год..а за калашника и моторите УРАЛ-нали знаеш..на победителите,през войната всичко се полага-тях не ги съдят..ако си,,кестен,,оди на,,4 км,,там апчетата са без пари..
  • 45 Хайл

    14 5 Отговор

    До коментар #29 от "Ватенка с ушанка":

    Абе мухъл ти като лижеш краварски гъзове какво ползваш-американски телефон на изплащане,турска пералня беко че е най-евтина и на изплащане,както и скапаното ти мизерно на изплащане живуркане но иначе се кланяш на негрите от америката....само да те предупредя че съм срещу всеки обиждащ или плюещ срещу България,българите и българското и хич не ми пука дали лижеш американски,руски или габонски гъзове
  • 46 Ами

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Сега нещата са наред преди Азия САЩ ссср 3 ти държави България например. Сега Азия ай фон вместо реда хуавей и да си таковайте майката нали така 3.5 к за телефон няма при положение че има по добър за 1.8 к макс от оригиналните Азия. Не някакви негри на кораб да го събират този и фон 😉
  • 47 Алфа Вълкът

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Защото":

    А бе момче, аз вече се напих, ти още дъвчеш едно и също. Излез пий две бири, ще ядеш малко бой някъде. Един-два-три пъти, после ти ще почнеш да ги биеш. То тъй се става мъж.

    Коментиран от #55

  • 48 тсоГ

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Егати крадливата пияна, миризлива, лицемерна и нагла японска Миризлива Чикииикия си ...!!!
  • 49 Българин във Воронеж

    3 2 Отговор
    Тя волгата е гадна, ама тва нещо е още по гадно, ако ще и двигател на самолет да му турят рашките.
  • 50 Петър

    4 1 Отговор
    Пише се В профил и анфас, господин драскач. Хайде със здраве и нито един неграмотен журналист през 2020.
  • 51 JeeP GaZ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Танко":

    И за Иван-Вилис
  • 52 друм

    0 1 Отговор
    Убава е много
  • 53 Краде се Дърво от ГОРАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "мани мани":

    И Се Изработва ИЗКУСТВО.
  • 54 хи хи хи

    4 5 Отговор
    Оргинална волга , то тия пияни ушанки не стига, че всичко им е крадено , ами не е и направено, все едно че го правил първобитен човек ,дялано с теслата!
  • 55 Алфа собачка

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа Вълкът":

    То ТЪЙ се остава прост.
  • 56 схсхсхсх

    4 1 Отговор
    Какво значи "Волга по японски" при положение,че самата Волга е краден дизайн от Форд ?

    Коментиран от #58

  • 57 Чичо Гошо

    2 0 Отговор
    Руснаците всичко са копирали. Волга е река
  • 58 Пунта Мара

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "схсхсхсх":

    Волга е река. Ама авторчето не знае
  • 59 Иван грозни

    0 0 Отговор
    Бах маааму