Last news in Fakti

19 Ноември, 2010 11:57 33 116 183

Баш майстор

  • citroёn-
  • бус-
  • сервиз

Новата рубрика  "Баш майстор" стартира с една наша лична автомобилна драма, но има за цел да информира за това в кои сервизи трябва и в кои не трябва да ремонтираме колите си. За продължението и ще разчитаме на вашите похвали и оплаквания по адрес на центрове за поправка на автомобили и всякакви други "причинители на автомобилни ядове" от цялата страна. Конкретните казуси, мнения и проблеми можете да изпращате на електронната ни поща [email protected].

Конкретният случай
Със своите 42 декара и обща разгърната застроена площ на четирите сгради от 23 275 кв.м. Търговско-сервизният център на Citroёn в Божурище е най-големият комплекс на френската марка в Централна и Източна Европа. До тук информацията звучи много добре, но когато човек си купува автомобил, повече го интересува самият продукт и след това неговото безпроблемно обслужване. Именно за следпродажбеното сервизно обслужване на Citroёn в България ще говорим сега.

Редакцията на mobile.bg и "АВТОпазар" разполага с доста автомобили на френската марка и печалният ни опит с тяхното сервизиране показва, че явно сме сгрешили при избора си. Въпросните автомобили са предимно лекотоварни и предвид техните характеристики са идеални за работи, свързани с издателската ни дейност. Само че тези бусове трябва да са изправни по всяко време, а при евентуални повреди да се реагира бързо и най-вече важно е извършените ремонти да са качествени. Точно обратното се случи с един от нашите Jumper-и.

Проблемът
Една ранна сутрин се оказва, че бусът, чийто гаранционен срок е вече изтекъл, отказва да запали. За да бъде приведен в действие се налага сериозна употреба на стартера, но в крайна сметка автомобилът стига до Сервизния център на Citroёn в Божурище на собствен ход. Там "компетентни" майстори казват, че проблемът е комплексен, но ще бъде отстранен. Дотук пак добре, но се оказва, че акумулаторът и стартера трябва да бъдат сменени. Освен това, след извършване на една камара тестове, майсторите разбират, че трябва да се сменят подгряващите свещи (Jumper-ът е дизелов) и да се отремонтира ел. инсталацията. Всичко започва по план. Ремонтът е извършен, фактурата осребрена, а нашите момчета получават уверението, че автомобилът е напълно готов за употреба. Само че съвсем скоро започват същите неволи - трудно палене, гаснене по време на движение и т.н.

И така, в рамките на три месеца нашият бус посещава пет пъти сервиза на Citroёn - три пъти този в Божурище и два пъти сервизната база в "Дианабад". По-лошото е, че ефект няма. На сайта на Citroёn в България в раздел сервиз е записано следното: "При постъпване в оторизиран сервиз на Citroёn получавате 12 месеца гаранция на ремонта (труд и части) без ограничение на пробега и независимо дали ползвате нови или рециклирани от производителя резервни части." На практика обаче това не е така. Първо, гаранция за частите може и да има, но проблемът, който е един и същ, не е решен. Второ, сменят се части на принципа на изключване на проблема, плащаме си ги, а пък ако не е в тях повредата, си е за наша сметка. И трето - в Citroёn не отремонтират възли и агрегати (визираме конкретно стартера), заменят ги с нови. Петте фактури за петте ремонта на един и същи проблем надхвърлят сумата от 2 500 лева, но бусът отново не ще да пали. Всеки път се оказва, че трябва да се смени нещо друго. Всеки път се правят едни и същи (платени) диагностики и всеки път се чистят натрупаните в компютъра грешки. Най-накрая ни писна и се замислихме за алтернативно решение на въпроса.

Решението
Тъй като Peugeot продават и сервизират автомобили "близнаци" на Citroёn, решихме (след случката - малко скептично) да потърсим помощ от тях. Скептицизмът ни обаче се оказа напълно неоправдан, защото в Peugeot ни решиха проблема в рамките на един ден. При това дълготрайно и за доста по-малко пари. Каква всъщност се оказа повредата? Непаленето наистина се дължи на подгряващите свещи, но проблемът не е в самите свещи, а в клемореда на контактния ключ. Стартерът наистина не работи добре, но хората от Peugeot го отремонтираха, а не поискаха замяната му с нов. Накрая препрогамираха електрониката на горивната система и както се казва, сега нашият Jumper е като нов.
Това са само фактите по дадения казус, но смятаме, че повече коментари по темата са излишни. Единствено ръководните кадри в "Автомотор корпорация" трябва да си направят съответните изводи, които да доведат (силно се надяваме) дo положителни промени в работата на най-големият Търговско-сервизен център на Citroёn в Централна и Източна Европа.

Фактурите, които пожелахте да видите:

0100018435/23.04.10 , 0000049303/16.07.10 , 0000050411/13.08.10 , 0100020696/08.10.10 , 0100020887/22.10.10 , 0000085651/10.11.10


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сотиров

    154 7 Отговор
    Страхотен материал. Трябва да се знае, че сервизите на Ситроен в БГ са под всякаква критика. Когато даваш парите за автомобила ще се счупят от стойки в кръста, но наложили се да ремонтираш....
  • 2 Ghost_town

    50 64 Отговор
    Em citroen mu kaji i pove4e ne go obijdai .... to i tehnicite im kato markata... :D :D :D
    Ako ne be6e tragi4no 6te6e da e sme6no/..,
  • 3 ///

    42 9 Отговор
    Аз пък се чудя как може да не знаете за сервиза на Алекс ами се занимавате с някакви оторизирани сервизи. Хората са го казали - ако разбираш от занаята, правиш си сам сервиз а не отиваш да работиш за други.
  • 4 11111111111111

    40 3 Отговор
    Най-после се намериха доволни от сервиза на СФА!!!!!!!
    Като ги знам какви "майстори" са и колко "евтино" взимат за несвършена работа, представям си какво е в Ситроен. Прочетете какво пише в peugeotclub.info...
  • 5 някой

    49 47 Отговор
    е това ако не е платена публикация, аз главата си режа. Ебаси и рекламата. Щом сте толкова недоволни от сервиза на Ситроен ОК лошо няма - плюйте ги. Коректно сте поставили проблема има полза да се знае, но защо правите реклама на Пежо. Пишете че сте си решили проблема другаде и толкова.Това е пресата за пари и дупето си дава. Истината и полезната информация остават на заден план

    Коментиран от #22

  • 6 ххх

    43 20 Отговор
    Предвид какво представляват Ситроен в момента и какви са сервизите на АМК само мазохист би си купил Ситроен. Преди време четох и една тема във форума на феновете на Ситроен, в която се питаше следното: Дали просто хората купили Ситроен са каръци или самата марка е много зле. Масово коментарите на хората, които карат Ситроен бяха, че Ситроените са трошливи, капризни, с лоша база за сервизиране, не са направени качествено. И се успокояваха, че в двешния глобален свят при всички марки е така. Да, ама не. Има доста по-читави марки.

    Коментиран от #7, #179

  • 7 СИмо

    52 6 Отговор

    До коментар #6 от "ххх":

    Ми как да не се спомене Пежо. Хората явно са доволни от тях - защо си мислиш, че е платено. И на мен да ми се случи същото и ако имам възможност бих похвалил този който ми оправи колата. Като си доволен от някой доктор се скъсваш да го хвалиш, а за сервиз не може, така ли?
  • 8 loeb

    18 47 Отговор
    Е това ако не е жива реклама здраве му кажи. Не знам тия от Пежо толкоз ли ниско паднаха, толкоз ли работа нямат, че да прибегнат до такива евтини публикации. До колкото знам и Пежо и Ситроен са от доста време на пазара, та надали едните са на невероятно ниво, а пък другите рупат моркови. Възможно е да е кофти проблем, ама чак 5 пъти да ходи в Ситроен и нищо, а в Пежо да му решат проблема за 1час нещо не ми се връзва. Явно конкуренцията по време на криза провокира невероятни инсинуации и удари под кръста.
  • 9 С3

    68 4 Отговор
    Здравейте,
    във фирмата имаме няколко малки С3
    една от тях за последните 5 години е била на сервиз в АМК поне 10 пъти с един и същ проблем и до момента
    не е отстранен. Напълно потдържам редакоторите на сайта.
  • 10 Rhyan

    41 4 Отговор
    Както казва един персонаж от нашата литература "Всичките са маскари". Чудесна статия, но мисля, че е добре да изпратите материала преведен на френски директно на Ситроен, защото проблема не е само в София. Същата е ситуацията и във Варна и в Благоевград. Същото е и със сервизите на други марки, например БМВ и Опел, но може би Ситроен е най-тежкия случай за който знам.
    Браво още веднъж за материала!
  • 11 berlingo

    44 6 Отговор

    До коментар #11 от "berlingo":

    В нашата фирма положението е идентично, просто хората от мобиле имат трибуна да го кажат, а ние не. Евала. Според мен това мнение се припокрива с 90% от ползвателите на сервизите на Ситроен у нас.
    Относно това, че са споменали Пежо също съм напълно съгласен. Все пак освен критики трябва да се похвалят и тези, които си вършат работата.

    Коментиран от #11

  • 12 Ivan

    28 3 Отговор
    Същият проблем. А как ви се струва фактура за ремонт на ц15 в размер на 1700 лева :) то ц15ката не струва толкова хахахах. Най се кефя на последните услуги във фактурите "Тестване на автомобил" 15 лева ли беше вече съм забравил.
  • 13 Ivan

    22 4 Отговор
    1700 и то с наши части.
  • 14 Georgiev

    43 3 Отговор
    Навремето ходихме със съпругата ми да си избираме микробус.Тя беше бременна в 9 месец.Старата база на Ситроен беше още на житница и там чакахме 3-4 часа докато някой благоволи да ни обърне внимание , там нямаше и един стол за посетители.Търговският директор въобще не беше адекватен за разговор.Това беше през май , 2002 г.През юни същият директор беше на автоизложението в интерекспо центъра на Царигр. шосе. Там отново се опитахме да направим разговор за закупуване на Джъпер , но отново не се получи.Казаха ни да разгедаме останалите коли и след 2-3 ч. да се върнем , ние обаче не се върнахме ..
  • 15 M Power

    22 9 Отговор
    Колеги, тези неща се случват навсякъде. Аз работя в следпродажбеното обслужване на Балкан Стар и от опит ви казвам, че във всеки един официален представител на марките има такива нередности - те са неизбежни. Винаги има такива неприятни и забатачени случаи, в които, докато се стигне до повредата се сменят сума ти неща и те са си за сметка на клиента. После винаги производителите си излизат с оправдание, което не можеш да обориш и винаги излизат прави... Това се случва дори и в Германия!
    А ако толкова искате експресно обслужване и на място купувате Спринтер от Балкан Стар с две години гаранция и имате право на сервиз 24 часа (мобилна група) на мястото на повредата (ако проблемът е отстраним на място). Това е положението :)
  • 16 maverick

    22 6 Отговор
    в АМК не се ходи по никакъв повод освен да си купиш част и да си тръгнеш по няй-бързия начин....Под всякаква критика са. Много хора се се оплаквали директно във Франция ама файда никаква засега.

    Ghost_town тъпи коментари от тоя род може а си ги запазиш за себе си или да си ги разправяте с приятелчетата. Вече просто не са актуални
  • 17 FDF

    6 2 Отговор
    http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=24&t=15211
  • 18 Ивайло

    14 14 Отговор
    аз имам автомобил от АМК който карам 7-ма година и нямам никакви оплаквания от сервизирането му. Проблеми могат да възникнат навсякъде, не само в автомобилните сервизи и смятам, че е крайно некоректно медия да напада една марка и да споменава името на друга "уж" разрешила проблема. Звучи несериозно и типично по български. Винаги друг ни е виновен и ние не правим грешки - жалка история ...
  • 19 GRADEV

    25 22 Отговор
    Господа от екипа на MOBILEN.BG и АВТОпазар. Този пост не е с цел да ви обидя или засегна изключително много ви се възхищавам как превърнахте един сайт за продажба на коли в автомобилна институция в България. Моля ако прочетете нещо по доло което да ви засегне да го приемете като КОНСТРУКТИВНА КРИТИКА.
    Реакцията ви породена от конкретния инцидент е изключително заслужена, със сигурност тази статия е един от обичайните развой на събитията , но не и най-важния , а в никакъв случаи първия и единствен . Лошото обслужване , неквалифицирания персонал , непростимото отношението към клиентите ,както липсата на желание във фирмите от частния сектор да запазят добра репутация за сметка на по голяма печалба, е проблем не само на Ситроен България ами и на цялата българска икономика. Ако се изиска от фирмите по конкурентна среда те най-вероятно биха го постигна за отрицателно кратко време, но най-трагичното е че българина прави всичко възможно за да НЕ живее добре .Българина иска като влезе в сервиза да почне да крещи като влезе в дупка да псува като го пита съседа „Как си?” да каже „Уф не питай влязох в една дупка пък после в сервиза…”
    Така да се върнем към статията , която е конкретен пример за българщина . Първо автора никъде не е публикувал документи и фактури за ремонта , второ АБСОЛЮТНО НИКАДЕ не се спомена, потърпевшите да са се обърнали към институциите под чиято юрисдикция е тази измама ( по определение реакцията на Ситроен си е чиста измама), трето никъде не беше споменато, че като едни будни граждани екипа на MOBILEN.BG и АВТОпазар ще си търсят възмездие за ненужните харчове и „пропуснати ползи” по законен ред. Ето това е истинския проблем тук … измамници ще срещаме навсякъде … ако сме от екипа на MOBILEN.BG ще си започваме някакви малки вендети със статии отшумяващи във времето, но ако сме обикновени граждани които нямат финансовата или физическата (нужното време) възможност да си търсим правата… тогава „Кучета ни яли.”
    Нека да не забравяме , че платените пари на Ситроен са около 2500 лв , реално ремонта да е струвал максимум 500 лв. остават едни 2000 лв (КОИТО СЕ РАВНЯВАТ НА БЛИЗО 10 МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ) които са взети от Ситроен без да е нужно , дали умишлено или заради некомпетентността им това няма значение. Важното за мен като читател , като изключителен автомобилен маниак , като човек занимавал се с продажба на автомобили, и не на последно място – КАТО ГРАЖДАНИН които има права , е какво ще направят MOBILEN.BG ,какъв пример ще дадат за да може това да не се случва на повече хора.
    Относно официалните сервизите във Варна, аз мога да добавя няколко случки от опита ми като клиент. Които обаче първо ще пратя на посочения Email от редакторите.
    Благодаря на всички прочели целия ми пост. Надявам се съм бил достатъчно изчерпателен.
  • 20 Никола

    14 3 Отговор
    Проблеми със Citroen-а ми - рядко, но появи ли се, както каза един колега - започват да се правят стойки и да се споменава не безизвестното междуметие "УФ!"
    Не само тези сервизи са зле. Вчера ходих с един преятел в MotoExpert на "Симеоновско 5" - ба* ти хората - все едно ги карам да работят в неделен ден от 06:00.
    После отидохме в сервиз на "Лада" на "Симеоновско 118" - Хоп! Хем ти обслужване, хем качествен ремонт!
    Колата беше Форд Ескорт 92.
  • 21 Мавриков от сутрешния блок

    12 21 Отговор
    Мачко,пичко и борче..."френско качество"!
    Не разбирам само как така си купувате френски коли и после очаквате да са здрави?!Та те са ВСЕИЗВЕСТНИ БОКЛУЦИ!Сега знам,че ще ме нападнат веднага ренде феновете ама истината си е такава и може би само китайските Хувари от догодина ще са под рендетата,мачките и тоалетните борчета.

    Коментиран от #27, #32

  • 22 Дошо

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "някой":

    А така човек аз съм разбрал от един приятел, който има Пежо никога аме никога да не ходя в Пежо защото са пълни криваци механиците там.Нестига, че не правят това, което трябва да правят качествено ами и лъжат, че има и други проблеми та да ти сменят и иначе здрави елементи от автомобила.
    Иначе не са само те де баща ми ходи в друг сервиз да му сменят стабилизиращите щанги на заден мост на РАВ4.Като беше отишъл да си взима джипа му казали:
    -Неуспяхме да свалим и подменим щангите отзад ама ти оправихме предницата и сменихме шарнирите.Те си бяха вред и по предницата всичко беше здраво.Това е всички (почти ) са катили и само взимат пари, а не разбират нищо.
  • 23 ZZZ

    15 5 Отговор
    ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕТАРИТЕ КОЙТО НЕВИ ХАРЕСВАТ

    Коментиран от #40

  • 24 Писна ми!!!

    19 2 Отговор
    Истината за жалост е една навсякъде в България, а в провинцията да не споменаваме!Всеки има приятели и познати с различни марки коли....е как не чух от някой фразата "Аз съм доволен от тоя сервиз и само там си правя колата" такова нещо няма и няма и да има....защото всички марки коли дори и LADA вече се компютъризираха,да не кажа че някои са по умни от повечето хора в нашата страна...е как ще стане!Отначало и аз като всички да си купя нова кола...неможах да излеза от сервиза още с найлоните по седалките почна да се разваля...защо обаче,никога неможе да се сетите...Бай Ганьо рещил да сложи допълнително аларма на автомобила понеже западния производител неможе да си представи защо на някой автомобил във света му трябва нещо да му пищи като има имобилайзер...естествено ел инсталацията я преправяха няколко пъти..и накрая яз бях виновен,че съм искал аларма за автомобила /застрахователя/.След този случай реших повече никога нов автомобил и тази подигравка с личноста ми...Но това не е всичко...купих по скъп но втора ръка автомобил,понеже нещо пак с компютъра не е наред и няма при кой да се провери освен в оторизиран сервиз на тази марка в БГ.Трагедия след общия преглед се оказа за смяна и горната щанга с шарнира които бях сменил преди два дена в друг сервиз на световно известна марка...и така трябва да почнеме да си караме пак LADA-та и проблеми няма да има...сменяваш при чичо Гошо свещите,кабели и чукче за 25лева и продухваш карборатора и караш една година без проблеми!!!Апропо за дупките от последната в която влязох...колата помисли че съм катастрофирал и отвори централното в движение за да може да се отворят вратите...това става когато колата катастрофира челно или се е преобърнала по таван! :-)
  • 25 Choban

    11 3 Отговор
    Тези проблеми са единствено в официалните представители на марките. Аз лично предпочитам да обслужвам автомобила си от около две години в по малки частни сервизи: то обслужването - обслужване, бързината - бързина, и качеството що се касае до майсторлъка си е в пъти по - добро от не достатъчно подготвените "механици" на по 20 години в големите сервизи. Едниствено има малко по голяма спънка с намирането на части но това е малък проблем.
  • 26 xxl

    9 11 Отговор
    За доста криви цели използвате силата на медията си. Бихте могли да се оплачете в комисия за защита на потребителите. Така статията ви изглежда съвсем като поръчкова! Не звучи достоверно! Хората в коментарите пишат, че можело да се оплачеш във Франция. Вие оплакахте ли се някъде?
  • 27 Браво

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мавриков от сутрешния блок":

    Мога да кажа само едно браво! Много ми хареса коментара ви господин Градев.
  • 28 CeKuPaTa

    16 4 Отговор
    [zzz] - Трият защото могат. Както и да е.

    До скоро се занимаваx пряко с автомобили и сервизи - повече от 3 години грижата за около 600+ автомобила беше моя.

    Мога само едно да кажа от своята практика - в официален сервиз се ходи само ако имаш човек в него. (Тук включвам и сервизите с които работят застрахователите). Дали приемчик, дали някой началник смяна, дали познат да те прати при свой познат - тогава проблеми със сервизите няма.

    След изтичане на гаранционния сроксе ходи само в добър сервиз на "свой човек".

    По-българско не може да бъде.
  • 29 гошко

    11 2 Отговор
    Пуснете един материал да коментираме прословутите гаранции на тия автомобили. Как така изведнъж цените скочиха с 2000 лева на автомобилите до 15 000 лева, кави са тия простотии. Толкова са огладнели от тази криза че сега искат да се налапат като някакви мечки събудили се от сън.
  • 30 Моето

    15 26 Отговор
    Хора, не се побърквайте. Това смешно издание не може да се издържа нито от обяви вече, нито от тираж. Реално обемът на черно-бялото издание е намален наполовина. Последният им шанс е да правят платени публикации. Видяхте ли при тях сносна реклама на голяма компания? Ако на мен на втория път не могат да ми отстранят повредата, едва ли ще отида пак. Сигурен съм че шефовете на Автопазар и Мобилен се познават с шефовете на вносителите от Автомотор корпорация и с един телефон биха решили проблема. Наистина защо не са публикували фактурите от ремонтите...Това ако не е наливане на вода във воденицата на Пежо, здраве му кажи. В момента вносителите се издържат единствено от сервизна дейност и всеки гледа да краде клиенти. И при тях работата е замряла. Влезе ли кола за ремонт я оправят най-старателно. Наскоро бях в сервиза на ситроен в Дианабад и нямам никакви забележки относно ремонтите. Не се оплаквам и от моято С4. И не вярвайте на думите на лаици. Днес компютрите съвсем точно насочват къде е проблема и е въпрос на минути да се стигне до същността на повредата.
  • 31 Real

    20 2 Отговор
    Ами огледайте се! Тези проблеми не са само в сервизите на ЦИТРОН, във всички фирмени сервизи и не само автомобилни такива. Истината е такава! Служителите не им трябва да работят особено много защото са на твърда надница, и щеш не щеш все ще опреш до лицензирания сервиз, така че тях ги боли к*ра! Това, че развялат името на дадената марка никой не го вълнува!
    Малките сервизчета са друга работа. Не че там няма непростими гафове и немърливост, но попаднеш ли на добър майстор ще ходиш при него всеки път като усетиш проблем. А и той ще ти обърне внимание, защото хляба му зависи пряко от тебе и ако си доволен ще се върнеш. Точка!
    И не обиждайте Цитроните, всяка марка или модел си имат недосмислиците! Какъвто и гений да си, си оставаш човек и следователно и колата, която си консруирал ще има проблеми. Неизбежно е! Затова и следпродажбеното сервизно обслужване е много важно за всяка една марка за да може да се задоволи максимално клиента, понеже той си е купил твоя боклук и ако искаш следващия му боклук да е пак твой ще се поизпотиш. Но в нашите сервизи няма как да го разберат повечето хора поради нашия постапокалиптичен манталитет, просто не сме създали нищо, че да знаем какво е усещането!
  • 32 Стоянов

    23 3 Отговор

    До коментар #21 от "Мавриков от сутрешния блок":

    Г-н Градев изказването ве звучи компетентно, но всъщност повечето от нещата нямат особен смисъл, що се отнася до нашата мила родина. Имам предвид следното. Силата на медията е да информира обществото за проблеми и в случая mobile.bg го правят много добре. Защо им е да си търсят правата по друг начин, като всички знаем, че правата на обикновенните потребители в Б-я не се зачитат от никоя институция. Чрез материалът ефекта е доста по-голям. Според мен и АМК ще се замислят сериозно по въпроса. И за какви фактури говорите. Като гледате предаването "Частен случай", например да не би авторите да ви показват на екран всички документи по дадения казус? Това е само един от многото примери.
    Поздрави на редакцията за хубавия материал!

    Коментиран от #35, #36

  • 33 dimitar

    7 2 Отговор
    kolegi,na sa6toto mnenie sam za servizite na sitroen.sled pose6tenie na takav serviz za smqnq na masla,remaci i filtri kolata mi ot normalen razhod ot 8 litra zapo4na da gori mejdu 14 i 16 litra na 100 kilometra i nikoi do tozi moment ne moje da q opravi.prinudih se da spra da q karam.naistina rabotqt na metoda na izklu4vaneto.ako ne e tova dai da smenim onova i t.n. i medu drugoto frenskite. avtomobili vaob6te ne sa prenebregvane
  • 34 Kirov

    13 1 Отговор
    Най-после някой да обърне внимание на подобни проблеми. Почитания за господата от Мобиле.
  • 35 ico

    15 4 Отговор

    До коментар #32 от "Стоянов":

    А, бе "моето" момче ти в ситроен ли работиш или в Карлуково са раздали компютри? Първо изданието отдавна не е черно-бяло и си остава едино от най-добрите в бранша. А за сайта е смешно да се говори. Той просто е номер едно. Всички, интересуващи се от автомобили го четат, включително и ти. хаха
  • 36 X

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "Стоянов":

    Не се оплакваш от C4?! Ти сляп ли си или ти е на 3 месеца?! ДОВОЛЕН СИ ОТ СЕРВИЗА НА АМК В ДИАНАБАТ?! Пич ти добре ли си? C4 coupe с невероятния си проблем - пукане на предно стъкло от самосебеси на около 3 годишна възраст (заради деформиране на шасито). Проблеми с предницата (тук не смятам, че модела е виновен повече от българските пътища) и т.н. А отделно сервиза в Дианабат е най-кофти сервизът може би в цяла България на АМК (посещавали сме доста в интерес на истината). Но идва момент в който ти писва тотално от пълната некадърност на персонала! Не може да 2 дена да ми правят чистачките (понеже въобще не искат да тръгнат) да ми се обадят да ми кажат, че колата е готова, тип топ, бла бла бла, да отида да си я взема да им дам пари като за изчукване на десен калник и след 2 часа да завали дъжд и чистачките ми отново да не работят (всъщност работят, но не могат да се изключат, дори и при изваден ключ и заключена кола) и когато се върна в сервиза да ме гледат все едно съм паднал от небето и да ми искат още пари. Тогава най-накрая ги накарах да си отворят тъпия сайт и да си прочетат какво са писали за гаранцията след сервизни процедури....
  • 37 Georgi Georgiev

    8 1 Отговор
    Az mislq che trqbva da se napravi edin sait, v koito vsichki da mojem svobodno da se oplakvame i spodelqme dobri mneniq za dadeni firmi - avtoservizi i t.n., za da znaem kakvo ni ochakva i da sme po-predpazlivi.

    Da si znaem pravata i da sme naqsno, kak da otreagirame v daden moment. PROBLEM-RESHENIE!Imal sym 2 pyti problem s avtomobila mi sled kato e bil na remont v oficialniq serviz na markata i mnogo bih iskal da izkaja svobodno mnenie za sluchiloto, ednovremenno davaiki vyzmojnost na nqkoi da mi dade kompetenten otgovor, zashto se e sluchilo taka!!!!!
  • 38 Препатил

    9 0 Отговор
    Друг номер е че 2години пълна гаранция е пълна измама. Оказва се че всичко което се счупи за 20 000км каране не е по гаранция и си го плащаш. Реално гаранция нямаш никаква за колата, защото видиш ли счупения механизъм на спирачките не е по гаранция, не износен а счупен на 15 000км. Раздрънканите и недържащи пластмасови щипки също не са по гаранция...
  • 39 307

    10 1 Отговор
    Искам да благодаря на сервиза на Пежо в Сливен, лятото закъсах, хората приеха баща ми като приятели и то стари, цял ден търсиха проблема, като частите в който се съмняваха слагаха техни не ги купувахме, накрая откриха проблема, спукан турбо маркуч, нямаха го в наличност но го "побългариха" за да се приберат родителите ми и за всичко това, цял следобяд ровене и пробване на какво ли не, 30лв ми взеха. Тая година като ходят на море наще са се заракли да им занесат на хората поне 1 шише :)
  • 40 аз

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "ZZZ":

    Защо "Мавриков от сутрешния блок"? Повече ти подхожда "Сашето от Комиците". В тази връзка:"Мноо си тъп Саше!".
    Ако беше чел внимателно, щеше да разбереш, че оплакването е от АМК, а не от Citroёn. Това са различни фирми. Ти колко френски коли си карал, че знаеш, какви боклуци са?
    Я обясни, на нас невежите, коя марка автомобили не се развалят, за да си купим и ние такива.
  • 41 docenta

    9 1 Отговор
    До редакцията на мобиле мога да кажа подайте жалба в комисията за защита на потребителите на пл.Славейков 44,така се прави като си недоволен,и от собствен опит мога да кажа има голям ефект особенно в автосервизите.това е съвет и към всички колеги във форума още във сервиза кажете каде ще се оплачете и определено ще има ефект.
  • 42 баш Майстора

    11 1 Отговор
    Тук намирисва на скандал.Определено ако автора е искал да направи реклама на Пежо е щял повечко да разтяга локуми.Но в статията името Пежо мисля се споменава веднъж а Ситроен неколкократно.Ще кажете "това е за засилване на ефекта" да ама не.Всеки го изкарва реклама ама не е, прочетете хубаво статията.Тук става въпрос за проблем от първа класа,Чисто Българска работа.Това ако беше се случило в Ситроен Германия например,въобще нямаше да има нужда от тази статия.Проблема на този Ситроен в случая е че се управлява от българи.Пежо също.Просто едните са обърнали повече внимание на хората и са установили проблемите.Най-важното отсранили са ги.Когато фактите говорят всичко останало си е разтягане на локуми....
  • 43 журналист

    4 1 Отговор
    Моето сигурно е от Аутомедия. Да но Аутомедия е по-гаден сайт от този. А освен това те не издават списания, а на мен точно АвтоПазар най-много ми харесва от всички списания на пазара! Ако ви харесва сайта си купувайте и хартиеното издание!
  • 44 А.Баков

    8 0 Отговор
    Истината е че всички вносители малко или много правят такива издънки . Знам за хора които си подържат Ес класите в Гърция , знам за човек чакал 2 часа пред шоу рума на Мазерати за да си купи кола. Пресен случай от днес фактурата даже я снимах, в Еуратек за смяна на масло са нужни 3ма човека - монтьор работил 48мин, приемчик работил 12 мин и сервизен инжинер работил по колата 18мин , на всеки от тях се заплаща по 27лв без ДДС на час. За смяна на крушка на рег. номер при дневен монтаж така пише във фактурата са им нужни 18мин пак по 27лв/час без ДДС
  • 45 НикогаВечеФренско

    12 4 Отговор
    А кажете ми как може чисто ново Пежо 308 да му се разтропва задната врата при това 4 пъти вече уж я поправят?! Освен това се развали и климатика. Повече френски курник няма да си купя, дори и без пари да ми го дават! Дори Форд са по-добри от Пежо и Ситроен. Дизайнът не кара колата.
  • 46 МОНТЬОРИНА

    17 15 Отговор
    НАЙ-МНОГО ХЛЯБ ИМА В ТАЗИ МАРКА.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА СУТИЕНИТЕ.ТЕЗИ ПРЕДИ ДА СА ГИ КУПИЛИ ТЕЗИ БУСОВЕ СА СИ НАПРАВИЛИ МНОГО ДОБРЕ СМЕТКАТА КОЯ МАРКА Е НАЙ-ЕФТИНА.СЕТНЕ ВСИЧКИ СА ИМ ВИНОВНИ БАС ДЪРЖА ЧЕ ТЕЗИ РЕВЛЮВЦИ СА СИ ВЗЕЛИ БУСОВЕТЕ СЪС ВСИЧКИТЕ ОТСТЪПКИ ЗА КОЛИЧЕСТВА БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЧЕ ДВИГАТЕЛА Е НА ФОРД-ПРАВЕН В ТУРЦИЯ ИНСТАЛАЦИЯТА Е НА ФИАТ.И НЯКОЙ СЕ Е ОБЛАЖИЛ С ПРОЦЕНТ ОТ СДЕЛКАТА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ДРУГОТО - КАТО ГО ЧУВАШ ЧЕ НЕ ПАЛИ ДВИГАТЕЛА КОЛКО МАЛОУМЕН ТРЯБВА ДА СИ ДА СТОПИШ СТАРТЕРА ОТ ВЪРТЕНЕ НА ТАКИВА ШОФЬОРИ И ТАНК ДА ИМ ВЗЕМЕШ ЩЕ ГО СКАПЯТ.МИНАВАЛИ СА МИ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ ОТ ТИЯ ДЖЪМПЕР-3 И НА 480-500ХИЛ.КМ САМО СЪС СЪЕДИНИТЕЛИ НАКЛАДКИ И МАСЛО.НЕКА ИМА И ТАКИВА ШОФЬОРИ ИНАЧЕ ОСТАВАМЕ БЕЗ РАБОТА.
  • 47 НикогаВечеФренско

    16 3 Отговор
    Френските автомобили са боклуци, но не изцяло а САМО ТЕЗИ КОИТО ВНАСЯТ В БГ! Защо - защото СФА и АМК купуват изостанали коли от поточната линия с дефекти за без пари и тука ги нагласят малко и ги продават за нови...
  • 48 Мишо

    6 0 Отговор
    Потърсете си правата чрез съду и прокуратурата. Все пак не сте кои и да е - АвтоПазар е най-популярното авто издание, излизащо повече от 10 години!
  • 49 mtlb

    2 4 Отговор
    до коментар 49 пич големи глупости пишеш.
  • 50 Мишо

    11 4 Отговор
    Глупости пишеш ти. Кажи ми как може едно Пежо 308 чисто ново да му се разтропва задната врата, да му хлопат плоскостите в салона, климатикът му да се развали и да може да духа само топло, да му се запотяват стъклата по време на движение все едно е сауна, да му се разглоби капака на тайника между двете предни седалки?!?!?!?! Че тая френска ч*кия с пинсета да я пипнещ ще се счупи нещо. Французите не могат да правят коли и това си е, дори Форд, Опел и СЕАТ са по-качествени от тях!!!
  • 51 Мишо

    8 3 Отговор
    На 40 000 километра на моето ново пежо му смениха накладките. И това ако е качествена кола...
  • 52 FordFiesta

    15 2 Отговор
    Пежо не случайно се харесва най-много на жените - те гледат само външния вид, нали милото ще плаща за ремонтите.
  • 53 шофьора на буса

    10 3 Отговор
    ДО:Монтьорина-ще ме прощаваш ама аз не съм малоумен,че скапания бус не пали.На мен ми е ясно,че като стопя тъпия стартер няма да запали.Обаче имам работа за вършене.А това,че някой майстор в ситроен си клати краката и не си върш иработата е негов проблем.АЗ МОЯТА СИ Я ВЪРША ПРИ ТОВА СЪВЕСТНО.
  • 54 Мишо

    14 1 Отговор
    Определено тези в АМК Пловдив са мошенници!
    Когато вземах нов бус Jumper за фирмата ни, чаках там да се дооправят документите и присъствах на разтоварването на C4 -ки от автовоз.
    Едната така я задраха отдолу, че ми идваше да ги изпотрепя там ! Изобщо не им направи впечатление - ще я пръснем вика - няма да личи !
    Направо онемях...
    Да му е честита новата кола на този, който ще я вземе...
  • 55 Мишо

    6 0 Отговор
    В България не е като на запад - тук си принуден всичко да си оправяш сам. Е поне да бях завършил един техникум д*ба
  • 56 журналист

    7 0 Отговор
    Кажете ми кой автомобил да избера - Форд Фиеста от 2002-2008 или Пежо 206/207 в същите години? TUV report дава повече проблеми при Пежото.
  • 57 Радостин Янков Янков

    11 1 Отговор
    Мой познат имаше проблем с неговия Синтоен.
    Оказа се,че и в Сливен са същите "майстори"

    Излагат се много...
  • 58 docenta

    4 6 Отговор
    мише никво пежо нямаш май,а си селянче с голфче,най-ми е интересно все едно ,че някой плаща за да плюят френските коли без да сам фен на френските автомобили ще кажа нека гледаме по положително и да си търсим правата където трябва
  • 59 журналист

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Мишо":

    Да някой специално ще си дава парите да се оплюват тези кенефи, които само жените и педерите ги харесват, защото харесват само външния вид. Виж нещото наречено TUV REPORT и там ще видиш колко много повреди имат Пижавите, Рено с емблемата женски полов орган и Лимонките спрямо други шир потреби като Форд и Опел. Е форд и Опел имат много по-малко повреди.
  • 60 Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мишо":

    Ти си http://www.citroen-bg.net/forum/images/smilies/kuku.gif Куку

    Коментиран от #59, #60

  • 61 znn

    25 1 Отговор
    Това са най-големите МОШЕННИЦИ! Остави това, но са и най-големите НЕКАДЪРНИЦИ! :fuck: Много мислих, дали да си затрая, защото , в сравнение с други, може би съм минал евтино, но само като си помисля, че имаше вероятност да се запаля и да изгоря като факла - ми настръхва косата!?! И стига вече с това примиренческо мислене - трябва да си отстояваме правата! Клиентът, а не, сервизът, винаги има право!!!!
    Какъв е случаят? На 10.01.2008г. станах горд собственик :oops: на дълго търсения от мен автомобил - Ситроен Берлинго 1,4i Мултиспейс (пътнически вариант) бенз./газ, с две странично приплъзващи се задни врати и клапа врата отзад, с десен волан, първа регистрация 08.10 .2001г. в Обединеното Кралство! Като съвестен притежател на нов автомобил, след десетина дни отидох в АМК (предварително си запазваш час), да сменя някои консумативи - ангренажен ремък(задължително), ролката му, пистов ремък за хидравликата и генератора, горивен и въздушен филтър, както и да бъде направен един обстоен преглед на колата. Взеха ми ключа, и я вкараха вътре на подемника.
    В това време приемникът, един "мазен" Иванчо, не знам кой си..., започна да смята и да "калкулира", колко ще ми струва ремонта. В мен имах само 385лв., та си казах, няма начин да не ми стигнат, няма основен ремонт да й правят я!
    И изведнъж, "мазният" Иванчо проговори: 451 лв. с ДДС! :ti ma prebi: Щях да припадна! Отказах горивния и въздушния филтър, както и пистовия ремък - казах му, че нямам толкова пари, че имам само 385лв.! Няма страшно, вика, ще видим, какво можем да направим! И, като почна едно процентно намаляване на сумите с по 5%, прави срува, та го докара на 394, 94лв.!!! Това включваше смяна на маслото, маслен филтър и ангренажен ремък с ролка.
    Часът беше :kuku: 17,03 мин. на 25.01.2008г., петък (никога да не си взимате от сервиз колата в 17ч. и в петък!). На всичкото отгоре и сервизна книжка ми издадоха, както и лист с предписания, кое в най-близко бъдеще трябва да се смени! Дадоха ми ключа, колата Ви е готова! Чао!
    Тръгвам аз по магистралата към с. Труд :drive: и с обратен завой потеглих към Пловдив. Забравих, да спомена, че колата има монтиран ГИ Фобос. Както карам на газ ,изведнаж взе да мирише на бензин! Погледнах индикацията на ГИ-отдавна бях минал на газ! Отидох да си прибера жената от работа , спрях пред склада в който работи, а тя ми вика - защо тъй силно миришеш на бензин!?? :po tikvata: След малко - слез да видиш под теб какво петно има! Слезнах от колата, мирише на бензин та се не трае. Като погледнах надолу- един голям харман от нещо тъмно, почти черно, попиващо в бетона! Веднага загасих колата, като си помислих: бензинът по някакъв начин е влезнал в картера и е надигнал маслото и то е преляло на земята! Отидоха :cry: лагерите на двигателя! Какво са пипали тия "майсторчета" в сервиза!?!? Започна да се стъмнява, нищо не можеш да видиш под капака , освен силната миризма на бензин! :boi: Полудях! Да си вземеш колата от фирмен сервиз и тя да аварира!? Започна се едно бясно въртене на телефони, докато стигна до шефката и шефа на този т.н."сервиз". Обясних им всичко, достатъчно разтреперан! Само си представете, че както си карах, се бях запалил...!!! :Help: Какво правим тогава!?"За наша сметка ще Ви оправим колата!" На другата сутрин - събота, дойдоха, гледаха цъкаха с език. Запалих колата отново и на светло се видя откъде иде проблема - от клипса на бензинопровода който се щраква върху щуцера на колектора на бензиновите инжектори! Швирти оня ми ти бензин с 4 bar налягане и мие целия двигател надолу - идеалната факла! "Това не е от нас, казват т.н. "майсторчета"!!! Верно, викам, аз сеамичък го направих за да се самозапаля или ако не стане да си хвърля бензина на пътя! Простотии отвсякъде! Тогава гледах в ръцете техният "Баш майстор" какво пипа!? Видях, как леко извади клипса на бензинопровода от щуцера на бензиновия колектор и пак с леко натискане го закрипи отгоре му. Заключението му беше, че се е развалил нещо и ще трябва да се сменя целият бензинопровод до първото разклонение. Вкарайте колата в сервиза за да отстраним проблема - за целта ще Ви изтеглим на буксир до там! Като чух, че колата ми пак ще влиза там, подскочих! а освен това тя митрябва! Намерих един ластик и една свинска опошчица и така стегнах клипса към щуцера. Запалих - всичко беше точно! Нямаще дори капчица! Отидох на собствен ход в сервиза - а там ме гледат като "народен враг №1", грешка, :shock: като "враг на помазаните ат АМК", абе "като насрано дяте, майка си"!
    Хъката - мъката, ний така, ний - онака, :amii: никога от нас не са се оплаквали, Вий ни изкарахте най-големите некадърници, и др. подобни, се в тая тоналност. Възстановиха ми парите за такситата, които използувах, докато колата чакаше "компетентно" мнение, възстановиха ми и 30л. бензин и повече никога там!
    Между другото, вече, предполагам с голям процент сигурност, какво са направили тези ама наистина "НЕКАДЪРНИЦИ" за да ми изтече бензина! Това го разбра чак в ( :aliluia: "Дай им Боже здраве и живот и много доходни клиенти" :aliluia: ) "Бош сервиз" Пловдив! Там, наистина майсторчета ми помогнаха за друг проблем(колата започна да не работи дабре на бензин - оказа се "грязно" затлачен горивен филтър, за който не ми стигнаха парите в АМК, икойто забравих да сменя...). Първото, с което започнаха е да измерят дебита на бензновата помпа! И, "Еврика", като ги гледах какво правят (защото там ти присъстваш до колата и хората ти обясняват всичко, което пипат), си обясних, какво са направили "тъпанарите" от АМК! Те също са мерили дебит на помпата, но при закопчаването на клипса върху бензиновия колектор, просто не са натиснали докрай-докато чуеш изщракването на закопчаването, а само са го нахлузили отгоре! Затова накарах момчетата от "Бош сервиза", няколко пъти да го откопчеят и да го закопчеят - винаги се чуваше ясно и отчетливо щракане на клипсаы А дори и "Баш майсторът" на АМК, не го направи това - и той няколко пъти го откопчава и го закопчава, но никога клипсът не изщрака ясно, т. е. беше само нахлузен, а той се нахлузва плътно.
    Ето затова, в АМК, ще си останат "ВЕЛИКИ НЕКАДЪРНЕЦИ" за мен!
  • 62 Жорко

    12 6 Отговор
    Не сум фанатициран пежо или ситроен маняк, но ми се струва малко несериозно твърдението, че френските автомобили били боклуци. Първо ако беше така нямаше да лекотоварната им гама да са едни от топ продаваните в своя клас в европа. Единственното лошо е след продажбенното обслужване за което именно е и темата, а не за това да даваме квалификации за марката като цяло. Пежо и ситроен винаги ще бъдат едни от най предпочитаните лекотоварни автомобил по простата причина, че качеството и цената са в добро съотношение. Ако искате нещо по здраво изръсете се за мерцедес или волксваген, но малкия и среден бизнес а и бизнеса като цяло естествено че ще търси оптималния вариянт качество - цена за което мисля че пежо и ситроен са ако не първи на много втори.
  • 63 Peugeot206

    9 1 Отговор
    - Попитали Радио Франс Интернасионал какво е общото между Форд Пинто от 70-те и Пежо 107/Ситроен С1/Тойота Айго?
    - И четирите се запалват като ги блъснат отзад.

    ^Шега-шега, обаче си е истина, тези тризнаци имат навика да се преобръщат, а ако те ударят отзад на някой сфетофар слизайте бързо, че ще се подпали. Хубаво, че с моето 206 няма такива проблеми.
  • 64 Мишо

    7 1 Отговор

    До коментар #64 от "Мишо":

    Май не си чувал за Транзит Кънект. Иначе съм съгласен - на Пежо, Ситроен и Рено единствените им хубави модели са вановете, лекотоварните и тежкотоварните. Обаче пътническите са пълен шит.

    Коментиран от #64

  • 65 toi

    5 1 Отговор
    в отговор на 48 "монтъорина"запитвал ли си се,че някой такъв като теб им е ремонтирал автомобила за пореден път и му твърди че проблема е отстранен и тези хора пътуват с този аетомобил можеби по далече от паркинга до сервиза и ако всеки път този автомобил не може да запали стартера с времето заминава.И защо плуеш двигатела на форд а после казваш че 600 000 няма проблем и аз до колкото разбрах хората нямат нищо против марката и двигатела имат и други "сутиени"както ги наричаш а имат проблем с нещо което можеби им е скъсало нервите межеби с конкретен автомобил.Аз лично съм шофъор във фирмата са на принципа каквато е марката на автомобила в този сервиз.Няма да споменавам марки но един лекотоварн автомобил беше продаден докато беше в гаранция,защо-защото никой не можа да му отстрани един дефект караш си и той изгасва
  • 66 TAXI

    5 5 Отговор
    Здравейте приятелчета.Колеги дето карат автомобили от тая марка са много доволни, но пак да ви кажа , зависи от шофйора.
  • 67 ppipi

    11 0 Отговор
    Abe hora chyliliste za koli vtora upotreba hem po evtino hem po dobrica ot novite plastmasovi sapunerki.
    S zdrave i da ne zabraviate da plastate lisinga....
  • 68 Fero_B

    7 6 Отговор
    frenska kola i jena..mani taq rabota tfa ne sa ma6ini.

    Коментиран от #73

  • 69 ford_fan

    9 0 Отговор
    Така е - НОВАТА Форд Фиеста след 2008 година е ПЪЛЕН БОКЛУК!!! НЕ СЕ НАБУТВАЙТЕ ДА Я КУПУВАТЕ НОВА!!! Аз се набутах и сега съжалявам. Това нещо само изглежда добре на външен вид, а всъщност е по-голяма дърво от старата Фиеста (2002-2008). Ако още веднъж ми се наложи да я пратя на сервиз се отказвам от нея и ще си взема 3-4 годишна Фиеста от предишното поколение, преди сегашната имах такава (произведена 2006) и бях много по-доволен. Новата Форд Фиеста е пълна минавка, не си заслежава парите. С такова "качество" трябва да я продават за 8 000 - 10 000 лева, не за 17 000 и отгоре!!!
  • 70 mscaa

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "Въпросче":

    I az mislq 4e Novata Fiesta e pulen bokluk - ne sum hi4 o4arovan. Edinstvenoto i hubavo e 4e e krasiva na vun6en vid, oba4e starata Fiesta be6e mn po-stabilna kola. Na test-drive pri spirane mi se otvoriha air-bag-ovete predstavqte li si?!
  • 71 Въпросче

    7 1 Отговор
    По принцип мразя фирмените сервизи и споделям преобладаващото мнение за кожодерството им с измислени и несъществуващи проблеми - това явно им е задача поставена от ръководството, просто гонят високи приходи. Обаче питам екипа на Мобиле какви са тия фактури дето са публикували - те явно не са свързани с описания проблем. В тях има шарнири, амортисьори, крушки, филтри, масла и какво ли не още. Освен това първата фактура е от м.04.2010, а последната е от м.11.2010. Т.е. автомобила 7 месеца не е палил и са сменени всички тия работи ли?

    Коментиран от #70

  • 72 varos4e 2

    7 0 Отговор

    До коментар #73 от "petarpavlov":

    погледнах и аз сега тия фактури не стига че първата е от 4 месец а пследната от 11 а и между тях има и други и долкото видях във всяка фактура има ремонт на ел инсталация освен всички други неща и ако имат други фактури на който няма ремонт на ел инсталация........явно всичко е сменено и трябва сега буса да е като нов
  • 73 petarpavlov

    5 5 Отговор

    До коментар #68 от "Fero_B":

    Е да, в сравнение с Матиз и Дачия, френските определено са по-хубави. Хахахаха.

    Коментиран от #72

  • 74 mtlb

    1 2 Отговор
    До МИШО.Попаднал си на лоша бройка за съжаление.Но при всички конструктори има такива.

    Коментиран от #75

  • 75 vapros4e 3

    6 0 Отговор

    До коментар #74 от "mtlb":

    е може ли всеки път да правят ел. итст. и да не могат? Ама могат всеки път да взимат пари, а?

    Коментиран от #77

  • 76 vapros4e2

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "TAXI":

    то най вероятно хората за това са направили тази публикация
  • 77 TAXI

    4 7 Отговор

    До коментар #75 от "vapros4e 3":

    B голяма грешка си момче, последните години дачия ги удари в земята другите от същия клас .Като цена ,икономичност и разходи за изминати километри .На тоя етап никой не гледа кво кара а като удари чертата кво е останало .Това дето си мислиш ти бегай го разтягай на някой друг

    Коментиран от #76

  • 78 Georgi Georgiev

    6 1 Отговор
    Abe i az gi poglednah sega fakturite ... obshtata suma e baq nad 2500lv.! a ima i nqkakvi stranni "vynshna deinost" ... ama te si znaqt, vse pak e trqbvalo da im obesnqt, koe tochno za kakvo e!

    Inache naistina trqbva da si potyrsqt pravata v KZP ili v syda! Samo taka shte se orpavim!
  • 79 PVN

    8 1 Отговор
    ей това медиите сте страшна работа.Нека всеки който е в сверата на услугите да се позамисли малко за тази статия.Утре потърпевш най-вероятно ще е Аъто Италия след като и е София франс ауто не оправят буса ви след време. Поздрави на шоферчето.
  • 80 журналист

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "Джито":

    Да, именно заради това журналистиката е най-хубавата професия. Щом някой те изиграе му го връщаш тъпкано! Евала, колеги!
  • 81 Джито

    8 2 Отговор

    До коментар #82 от "КУРТИ":

    Статията показва конкретен проблем - ФАКТ.
    Но не мисля, че е написана в тона на "връщам го тъпкано". Аз щях да се опитам да се свържа с шефовете и да се опитам да реша въпроса. Ако това е станало, значи лошо .... power to the people! Жалкото е, че може да се случи на всеки и той да не разполага с нужната власт да го покаже на хората! Да живее този разследващия тип журналистика - ВСИЧКИ ПРЕГРЕШИЛИ ЩЕ ВИ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ПО МЕДИИТЕ!!! ЗАПОМНЕТЕ ГО! Със здраве, безаварийно шофиране колеги.

    Коментиран от #80

  • 82 КУРТИ

    28 3 Отговор
    Е АЗ КАТО ВИ КАЗВАМ,ЧЕ ЛАДИТЕ СА НАЙ-КОРАВИТЕ И ИЗДЪРЖЛИВИ АВТОМОБИЛИ,ВИЕ НЕЩО МАЙЧЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА СХВАНЕТЕ ?!

    Коментиран от #81

  • 83 петров

    23 4 Отговор
    Карам С 5 на вече половин млн км.Това е превъзходен автомобил!Все още се държи като нов! Но сервизите.....!Частите им са в повечето случаи без гаранция или до два месеца! Във всеки гаражомагазин дават минимум шест!Приемчиците казват че ремонта ще е 500 лв а обикновено фактурата е за 1000лв.!Нормално е да ти източат горивото, да ти подменят части и т н.Ако не си гледаш ремонта в други ден пак си вътре!Нормално е да ти поискат смяна на накладки и да караш с тях още 40 000 км!Ситуацията в марката Автомотор се характеризира с думата произвол!
  • 84 dpf

    6 1 Отговор
    smenih opel astra 2007 sas c3 pikasso zaradi serviza na kargoexpress vav varna ne znam dali sam sgreshil no statiata za amk zvu4i kato bial kahar sravneno s kargoexpres varna. reshat li da smeniat nesto 4upiat oste 3 . sled kato ti bojadisat kotata do 1-2 sedmici ili laka e padnal ili bojata se lusti ili e napraskana s mrasotiata ili.... pri smiana na masloto 4esto vsi4ko shurva zastotot zabraviat "O" prastenite imam slu4ai v koito mi blasnaha kolata v serviza ili mi ja varnaha bez da sa montirali zadnata sedalka i drugi balgarsiki absurdi
  • 85 VW&Mercedes

    10 3 Отговор
    Drago Mobile.bg kude go tozi vash Jumper da si go kupq az na dalavera s tolkova podmeneni neshta i to v firmen serviz.MAITAP imam si Sprinter 312-ka koito e bezotkazen voin ne se lujete s tezi koshnici davash 10000lv po malko no posle s remontite se nabutvash dvoino.I ako gi smenqte na 5godini v mobile.bg sprinterite shte gi djitkate 8godini taka che skupoto izliza po evtino.
  • 86 no name

    5 6 Отговор
    Real каза:"но попаднеш ли на добър майстор ще ходиш при него всеки път като усетиш проблем. А и той ще ти обърне внимание, защото хляба му зависи пряко от тебе и ако си доволен ще се върнеш. Точка! " Е,ДА,АМА НЕ!!
    Датам се е стигнало от некадърници и откровенно бездарни "майсторчета", че вече твърдо съм решил:Ако има проблем с колата,СМЕНЯМ Я! В чужбина не знам как е, но тук НИКОГА не съм попадал на добър майстор, и това за 22 години шофьорски стаж!Винаги колата е виновна,независимо от марката, лоша била, трудна била за ремонт, и т.н. ...АБЕ АМАН ОТ НЕКАДЪРНИЦИ! Май който за нощо друго не го бива, става автомонтьор....
  • 87 VW&Mercedes

    14 4 Отговор
    Za bus priznavam 1.Mercedes 2.Iveco 3.VW-Crafter vsichkite sa sus zadno i sa sus solidno 6asi a ne noseshto kupe.Predi 5godini edin poznat na 6mesechen Boxer mu hakna 1900kg i za 30km raztoqnie zadnite vrati se bqha raznestili v sledstvie na usukvane na kupeto s Spriner-a 3tona s godini i nqma mu nishto.Koito e karal Sprinter znae za kakvo ide rech.Tezi franseta sa prosto golqmi banicharki konstruktovno sa pulen ta..ak i 6ofiora na busa ne evinoven ama gram
  • 88 japan

    7 11 Отговор
    kupete si benzinovo subaru bez turbo i sled 2004ta ! vsi4ki drugi sa bokluk!
  • 89 Georgi

    5 4 Отговор
    Vashiat primer mi se e sluchval veche mnogo pati i to ne samo v otoriziranite servizi v Balgaria a i v France i to s sashtiat problem,greshkata e vasha sashto slabo informirani ste vashiat problem ima opredeleni specialisti,koito go opraviat i daje po slojni svarzani s elektronikata.Az imah podoben primer shte si pozvolia da vi go izloja a a
    Renaut Modus na 640km,koeto mu se sluchi sashtiat problem,prekarah 25 dena v France i avtomobilat obikoli ot nai-blizkiat serviz,i maistor do nai-golemiat serviz na Renaut,kadeto edin chas rabota be 75euros a elektronite blokove,koito ne "mojeha" da reprogramirat pochvana ot 700euros i shtiaha da gi podmeniat na principa na otstraniavaneto bez garancia dali ne tribva vsichko da se smeni a te biaha EPS(BSI pri PCA),komputara za motora,i oshte edin elektronen blok.Kolata zapali dva pati pri gasene ne pali poveche(po edno vreme imah ideia sledvashtiat pat kato zapali da ia izgasia chak sled 2200km v Sofia kv Gorubliane pri edin ot vaprosnite specialisti)Na finala se pribrah s avtobus v Renaut prekaraha chasove po 75 euros ne opraviha kolata,kolata ia ostavih v Fr i ne mi iskaha nito stotinka za NISHTOTO koeto svarshiha namerih alternativen transport,poneze v tozi raion niama Bg "avtodjambazi" i avtovozi Kachiha go v kamion na Somat ot Ispania idvash na cena 1500lv.Kolata se kachi s motokar,predstavete si organizaciata:)Pri prestiganeto v BG vsichkite elektroni blokove se biaha pobarkali(avtomobila kogato go kupih niamashe dobar akomulator,pri spiraneto mi pred magazina reshih da vklucha klima zashtoto beshe 40gr kraka ne mi beshe na gazta a kakto kazah akumolatora beshe caput,avtomobila izgasna,pri podavaneto na tok s kabeli iavno sam dal na kaso ot tam i problema)cenata na remonta v Bg beshe 400lv.Poviarvaite mi obikolili sme mnogo maistori i sme tarsili info navsiakade Renaut li Promobil i tn.Politikata na firmenite servizi ne e da si gubiat vremeto s kolite a da prodavat rezervni chasti i da pecheliat koli v mnogo sluchai personala ne e na nivo.Chasnite servizi spored men sa mnogo za predpochitane Tova che v Peugeot sa vi pomognali e chist kasmet.Tova koeto sa vi napravili v Peugeot ili Sofia France Ayto,nikoga niama da go napraviat Peugeot da vi remontirat starter:D(samo nov).Avtomotor korporacia deistvat po evpopeiskite standarti:D.Prosto ima mnogo po dobri alternativi ot otoriziranite servizi nai-malkoto ot finansovata strana:)
  • 90 do vsichki shofiori

    16 1 Отговор
    vnimavaite mnogo sas serviza na Bosch na ulica kukosh.maistorcheto se kazva Ivelin ili osmivkata ako otidete shte vidite zashto mu vikat taka.tam tozi taka narechhen maistor vi pravi diagnostika i ako nishto ne napravi a tova e pochti pri vseki vtori avtomobil vi kazva aaaaa mai vi e otishal kompiutara.da ama ne.inache vi vzima dejurnite 20 30 leva i vi prashta sas usmivka da se....
  • 91 bobara

    12 1 Отговор
    znam go toia serviz i toia ivelin.chisti mi diuzite na injekciona na Audito imi vze 100lv.ok niamam problem ama 3 pati mu izkah kasov bon mranka mranka i pak nemi dade.danachnite spiat li neznaia?
  • 92 ivailo

    13 1 Отговор
    ЕСИМА АУТО
    ул. Кукуш 1 /зад М-tel/
    кв. Захарна фабрика
    София
    тел.: (0878) 75 24 94
    моб.: (0885) 71 24 94 eto tova e serviza na tozi mishok
  • 93 G klasa

    7 15 Отговор
    nai dobria serviz na koito sam popadal e Motoman.razbirat momchetata i bez mnogo prikazki kolata e ok.
  • 94 ivailo

    5 3 Отговор
    da prav si kolega tova naiztina e serviz v koito vsichko e ok.eto kordinati za vsichki nujdaeshti se.kasmet .МОТОМАН
    бул. Ген. Данаил Николаев 22
    София
    тел.: (02) 9441808
    моб.: (0887) 911001
    факс: (02) 9433720
  • 95 VW&Mercedes

    9 1 Отговор
    Do N:92 znam go tozi pe..ras.Ako e sushtiq kum zaharna fabrika.Predi meshe malko mirizlivo servizche.Na edin priqtel mu smeni purvo lambdata 300lv posle kaza problema bil kompleksen i mu smeni i stupkoviq motor za oborotite i pak nishto,nakraq v drug serviz i samo 30lv neshto po software na kiekert-a (opel komp) i sichko se opravi.Sushtiq g.y se pucheshe che e rabotil v Balkanstar i qvno zashto veche ne e tam hahaha.Ta e pulno s nekadurnici
    p.s. To nestava samo s edin stend i podmemnik iziskva se i akul
  • 96 do vsichki shofiori

    5 1 Отговор
    neznaia kade e rabotil predi ama mai e sashtia zashtoto kukosh e kam zaharna fabrika.strashen izmamnik e vnimavaite sas usmivkata.
  • 97 stoio

    6 1 Отговор
    rabotil e v serviz vav obelia toia marlio.znam go dobre.raboti sas jenamu i edno drugo momche.izkashe mi za Puntoto 150lv dami nastroel kompa che neshto mi prekasvashe kolata.kupih si nova bobina i sega e dobre kolata.toia e mamata si traka.a za osmivkata da taka e choveka koito se smee postoianno haha nebiah obrashtal vnimanie.haha
  • 98 PVN

    4 5 Отговор
    hahaha neka na vseki nedovolen shofior,kolata da mu ia opravia razbirasht journalist ;) i si mislia ,4e togava vsi4ki shte sa dovolni
  • 99 Мишо

    1 3 Отговор
    А може ли да ми кажете добър сервиз за Форд в София?
  • 100 honda fen

    9 7 Отговор
    французите не стават да правят коли любов да но коли цъ
  • 101 Доктора

    12 3 Отговор
    Един доктор ми ремонтира колата и седях без нея 5-6 месеца! Това е сервиза на Д-р Колор в град Варна. Оставих за боя и ремонт картер а след това двигател и купе наводнени! Не знам какво са правили но сега сме на съд! След месец ще се видим на втора инстанция на първа спечелихме но те обжалваха! Свидетелите им бяха доста противоречиви единият си изпя а другият "подкован" нещо се разминаха. Ако спечелим и товадело ще публикувам и този случай с подробности! Дайте гластност на всички случаи за да се пазят хората е съветът ми към всички.
  • 102 nqma ime

    4 11 Отговор
    vsichki stee bashh maistoriii :D a pak neznaete kak se hvashta klucha ama karaite iii dabre vie kato0 ste mn otvoreni vsichki pravete si samo kolite we da vi kaja chesno samo0 ei takiva kato0 vass maluumnici koito0 si mislqt che mn razbirat vse otivat prii nqkoi otoriziran serviz zashtoto0 kato0 otidesh na drugo mqsto0ne ti davat garancii sega che sa skypi cenite i ima nqkoi koito0 ne razbirat da za tova s1m syglasen no0 da kazvate che v cqlata strana vsichki servizi sa takiva aide molq vi seee da se pravite na mn otvoreni i da m1lchite zashtoto0 mi pisna ot vashte prostotii i takiva podobni oligofreni koito0 si mislqt che sa maistori i nakraq otivate i kazvate s mili dumi SCHYPI MI SE SITROENA emi taka e koto0 si balyk da karash takava kola

    Коментиран от #107

  • 103 g klasa

    7 7 Отговор

    До коментар #104 от "баце ЧОЧКО":

    ti mai si niakoi ostanal bez klienti maistor koito si izkarva iada v neta a muha haha muha
  • 104 баце ЧОЧКО

    5 2 Отговор
    ei govedo prosto

    Коментиран от #103

  • 105 citroen fan

    5 22 Отговор
    От фактурите става достатъчно ясно, че статията е пълна лъжа и реклама на Пежо. За какъв нов стартер става въпрос - в нито една фактура от Ситроен няма стартер. Има няколко ремонта на ел.инсталация, но за тези които не знаят мога да кажа, че в автомобила има няколко километра кабели - сами си направете изводите колко възможни проблема са това. И какво е това изказване, че в Пежо му го били оправили во веки веков - та то няма и месец да е минал още. Абсолютна реклама. Безпочвени изказвания. Аз на мястото на хората от Ситроен бих завел дело за клевета и уронване на престижа.

    Коментиран от #118

  • 106 PVN

    2 7 Отговор
    evala na Citroen fan .... neka da pluiat. az po-gore napisah: da mu misli i sofia fr. auto i Auto Italia,prosto imat kusmet v tozi slu4ai
  • 107 G klasa

    6 6 Отговор

    До коментар #102 от "nqma ime":

    a pa honda poneje praviat samoleti muha haha muha

    Коментиран от #117, #130

  • 108 susama

    4 3 Отговор
    moto pfohe
  • 109 Адвокат

    2 3 Отговор
    Ако някой има нужда от професионалните ми услуги за изясняване на случая или завеждане на дело за клевета нека само да напише. Ще следя случая от близо.
  • 110 gazdata

    0 4 Отговор
    ...........................................................................................................................................................................................................................................
  • 111 Sanyo

    8 0 Отговор
    Още, когато се строеше центъра на Ситроен плюс отделен за оказионни автомобили, се знаеше, че представителите /българи/ искаха комисион от фирмите- изпълнителки. Явно не са читави и впоследствие. Ама прост народ, слаба държава
  • 112 Мишо

    5 4 Отговор
    Хаха какъв престиж имат Ситроен бе те са марка шир потреба като Пежо, Форд, Опел и Рено. Но поне Рено и Форд разчитат на качество, не само на дизайн като Пежо и Ситроен.
  • 113 driver

    6 0 Отговор
    Абе то уж мерцедеса не се разваля ама и за него продават резервни части. Аз имам ситроен и съм много доволен от колата, но от сервизите НЕ!!! Има по един двама дето разбират, но останалите просто не стават и са пълнеж. За съжаление съм попадал на паласпури дето ръцете са им в .... и са си стиснали юмруците за да ги усещат по добре. Наистина се работи малко на проба грешка и това което им показва компютъра те не го разбират, защото явно софтуера им не е на български или на език, който да разбират тези "ентелегенти". Тъй като имам и други марки автомобили искам да ви кажа, че и сервизите на пежо и форд също не са цвете. Въпроса е на кого ще попаднеш и с какъв проблем отиваш там. Наистина в България за да стане работата трябва да имаш познат. Мога да ви дам само съвет, когато ходите на сервиз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ВЗЕМАЙТЕ ФАКТУРА ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ВИ КАРАТ ДА ПЛАЩАТЕ, за да може след това, ако има проблем да ги поразкарате малко по институциите. А докато си говорите само по форумите и ходите от сервиз на сервиз, просто си давате парите и си тровите нервите.
  • 114 Poserko

    11 2 Отговор
    Здравейте,

    Нашата фирма също закупи 2 Ситроен Джъмпер модел 2007 от Автомотор Корпорация.
    Зимното палене е истински кошмар - буса има фабричен дефект в алтернатора - от предното стъкло се стича вода върху него и зимата замръзва. Когато е много студено изобщо не може да превърти. Бизнесът ни зависи изцяло от благосклонността на времето - молиме се за топла зима и това е. Единственият съвет който получихме от Автомотор беше да си държиме автомобилите на топло... Никога повече СИТРОЕН.
  • 115 Georgi

    4 1 Отговор
    Kakvo e tova,kak e vazmojno da ima problem s garancionen avtomobil i da niamam otnoshenie Citroen.Az sam kupuval mnogo koli ot France i tam daje avtomobil occasion kupen ot profesionalist ima zadaljitelna 3 mesechna garancia.Kupuval sam Ford Focus na 205 000km Tddi pazarihme se s momcheto(profesionalen targovec) svali ni ot cenata 250euros a nie podpisahme che se otkazvame ot garanciata sled 800km se shupi naftova pompa na 800km ot grada,kadeto jiveem priatelkata mi beshe s mobila v Paris.Sadihme se s prodavacha i spechelihme sporazumiahme se da ni plati razhodite i remontite,pred sada ne mu iskahme interesi,tova che sme podpisali che se otkazvame ot garanciata vaobshte ne vajeshe,edna godina i polovina no si namerihme pravata.Napravete taka i vie ne badete mishoci!
  • 116 Georgi

    3 1 Отговор
    Imenno zaradi tova v Balgaria se prodavat,koli s prevartiani kilometraji,maistorite kradat katalizatori i drugi,ne davat garancia i vaobshte cari bezzakonie.Tarsete si pravata v sada,da vidim togava dali shte mu stiska na niakoi da varti kilometraj za 20lv i dali shte raboti niakoi bezotgovorno!
  • 117 Симо

    6 1 Отговор

    До коментар #107 от "G klasa":

    Много си тъп Сашеее. Никъде в статията не пише, че ситроен са сменяли стартер. Пиша, че са казали, че е за смяна. А пежо са го отремонтирали. Чети по-внимателно и тогава казвай кой кого да съди.
  • 118 nqma ime

    1 5 Отговор

    До коментар #105 от "citroen fan":

    eemi neshto0 ne si poznal no0 kakto0 i da e no0 chesno0 da ti kajq tova che nqkoi ne si e svyrshil dobre rabota v nqkoi grad kadeto ima sitroen serzis muhaha muhaha muhaha

    Коментиран от #119

  • 119 nqma ime

    1 4 Отговор

    До коментар #118 от "nqma ime":

    ako0 otidesh v sitroen prosto moje da ti vzemat parii no she ti dadyt garancia a a pri drugite she ti dadyt ot trite nai golemiq takache trqbva da ima zakoni no0 i da ima vse she gi zaobikalqt takache nezabravqite che jiveete v Balgaria muhaha muhaha

    Коментиран от #124

  • 120 VW&Mercedes

    4 1 Отговор
    Do G Klasa ili (gelandwagen) ako znaesh kakvo e ne se bazikai s Honda horata sa mnogo gromotni i pravqt prilichni koli.Vozil li si se na Honda Legend SH-AWD 2008y emi samolet e brato i az sum fen na Mercedes i VW no v galaktikata ima i drugi zvezi.
  • 121 VW&Mercedes

    5 0 Отговор
    sorry Gelandewagen i poslednata duma e ZVEZDI
    p.s. Samokurekciq :-)) is sus zdrave
  • 122 адд

    11 1 Отговор
    Боклуци са,Купихме си ново ПЕжо ЕКСПЕРТ УДАААРЕН ! на 0 км и беше ударен. ЕДИН САВЕТ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СИ КУПЯТ БУС-МОЛЯ ВЗЕМЕТЕ СТЪЛБА ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ ЗА ДА ПРОВЕРИТЕ ТАВАНА,защото нали си порачвате НОВА кола и не очаквате баш тавана му да е ударен !
  • 123 Pazo

    4 0 Отговор
    Пукнах се от смях.........!!!!
  • 124 citroen fan

    4 5 Отговор

    До коментар #119 от "nqma ime":

    "Второ, сменят се части на принципа на изключване на проблема, плащаме си ги, а пък ако не е в тях повредата, си е за наша сметка. И трето - в Citroёn не отремонтират възли и агрегати (визираме конкретно стартера), заменят ги с нови."
    Честно, Сашее мисля, че тъпият си ти! Очевидно е платена публикация, но безработните празноглавци като теб не могат да го осъзнаят.
  • 125 Григоров

    5 2 Отговор

    До коментар #126 от "rado 25":

    Г-н Фен, това, че от Ситроен са казали, че ги заменят с нови, не означава, че хората от Мобиле са го сменили. Ако го бяха сменили, нямаше да го ремонтират в Пежо. Ke Не се обиждайте, но е явно кой е тъпия!!!
  • 126 rado 25

    5 3 Отговор
    Истината господа е че изтече ли гаранцията просто трябва да се забравят те я фирмени сервизи.Колата докато е в гаранция не могат да я оправят та какво остава после.В тея сервизи не са майстори те са подменячи на части.Според мене един човек ако е кадърен автомонтьор няма да стой на някаква мизерна заплата в сервиза и да трепери да него изгонят.Кадърните майстори си правят гаражчета и си работят за тях . А ако те са найстена са кадърни ще имат много работа.Аз лично посещавам точно такъв тип сервиза и съм много по довоолен отколкото в мотопфое Варна например

    Коментиран от #125

  • 127 DO GLUPACITE G klasa i nqma ime

    21 3 Отговор
    Vie kreteni,i dvamata se saztezavate koi ot vas e po-golqm maloumnik i koi shte si napishe idiotskite komentari s nai-mnogo pravopisni greshki. Ot vas nishto ne moje da izleze(osven exkrementi) i zatova se nasirate ot shtastie kato si vidite izpisani nekompetentnite mneniq v temi,kadeto nqmate nikakvo mqsto,zashtoto nishto ne razbirate,neshtastnici prosti.
  • 128 Zeron

    5 6 Отговор
    Абе хора аз не знам до кога ще се занимавате с тия френски кочини. Купете си нещо немско или японско и да знаете, че ви е чиста работата.
  • 129 Dob

    12 2 Отговор
    то пък да е само ситроен,всички оторизирани сервизи са еднакво зле
  • 130 Джо

    4 0 Отговор

    До коментар #107 от "G klasa":

    Дай да сменим някой километър кабели и дано тръгне :)
  • 131 PVN

    2 1 Отговор
    МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ КУДЕ ДА ЗАКАРАМ CITROENA СИ ЗА РЕМОНТ???
  • 132 Ogi

    8 0 Отговор
    Пуснете тема за продукцията на Мерцедес, БМВ и Ауди да видите какво чудо ще е. В Автомотор сигурно има проблеми, но явно са се сдърпали с Мобиле-то я за реклами, я с някои от собствениците на лична основа, и ето ви резултатът. Ситроен е доказана марка.
  • 133 Мишо

    5 1 Отговор
    Ако си купите Ситроен С1 и ви блъснат отзад няма нужда да ходи на ремонт... защото ще изгори:

    "Поради дефект в резервоара, Пежо 107, Ситроен С1 и Тойтоа Айго имат склонноста да се самозапалват ако бъдат блъснати отзад."
  • 134 Николай

    2 1 Отговор
    Мисля, че е добре да има и коментари с предложения как може да накараме шефовете на автомобилните компании да вземат отношение към безобразията на търговците/сервизите им. Може би да едно отворено писмо до централата на Ситроен през някой голям френски вестник... Моля редакцията да помисли наистина за някакво по-институционално решение. Този проблем явно много ни наболява, и е също толкова явно, че поотделно, всеки сам за себе си няма да се оправим.
  • 135 xxx

    4 0 Отговор
    Не знам защо си мислите, че на някой на Запад му пука за пазара в България. Колко коли са продали Ситроен в БГ за 2009г - сигурно 500 най-много. Тези коли Ситроен ги продава в едно френско село с 8000 жители за една година сигурно. Все им е едно. То, ако не им беше все едно на всички вносители, нямаше това да представляват дилърите и сервизите за нови автомобили, което са. Ниски заплати - лоши работници, малки сервизи - липса на капацитет да обслужват продадените през бума 2007-2008-2009 коли, малко клиенти - не се поддържа голяма база от резервни части, а "трябва да се поръча" нещо елементарно. Пълен смях! Обаче от друга страна как се събират примерно 30000лева за кало в БГ и във Франция да кажем - средностатистическия гражданин.
  • 136 Форд

    5 0 Отговор
    Миналото лято ми се обади двумасовия маховик. Колата е Ford S-max 2007.

    В Мото-пфое ми казаха:

    1. Маховик - 850 лева
    2. Съединител - 770 лева
    3. Лагер-помпа - 310 лева

    За труд ме ориентираха към 500-600 лева и три дни в сервиза.

    Купих от магазина на МП същия този маховик за 850 лева по съвет на майстор който поддържа фордове.
    Същия този майстор смени САМО маховика и взе за труд 150 лева.

    Съединителя и лагер-помпата от смяната до сега са навъртяли 27 хиляди км и не са ми правили проблем.

    В мото-пфое колата влезе веднъж за пребоядисване на 3 детайла по Каско.

    Вместо за една седмица стана за две - от понеделник до следващия четвъртък!

    Фирмен сервиз повече никога!
  • 137 Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Мишо":

    С всичко см съгласен, обаче бумът беше през 2003 2004 2005.

    Коментиран от #137

  • 138 Dima 2006

    8 1 Отговор
    Странна работа. Толкова години на пазара, толкова статии, че CITROEN и PEUGEOT са практически една кола предлагаща се в две марки, а интелигентното ни общество още не е разбрало този факт. Между другото това е страхотен PR за CITROEN погледнато през максимата на един американски евреин: "Не е страшно ако пишат лоши неща за тебе. Страшно е ако ти бъркат името".

    Коментиран от #149

  • 139 Д.Т.

    10 5 Отговор
    Здравейте! Аз съм търговец на на нови автомобили CITROEN в търговски център Божурище. Зарежете емоциите и погледнете на нещата рационално: Невероятни отстъпки до Нова Година на C1, C3, C4, C5. Кога друг път можете да се сдобиете с тези фантастични модели, ако не сега! Посетете търговски център Божурище, направете своят тестдрайв и изберете!
  • 140 Д.Т.

    4 0 Отговор
    http://www.citroen.bg/promotions
  • 141 Мъдър

    7 1 Отговор
    Изводът е, че новата кола не е в никакъв случай най-добрата. Прекалиха отвсякъде с електроника и сложни системи, няма как да не дават ядове. Като се замисли човек - колко от тях ползва? Отделно поддържането на високи цени на авточастите е безскрупулна политика на производителите с цел да те накарат да купиш нова кола. Неотдавна Европейската комисия излезе със становище, че трябва да се вземат спешни мерки срещу скъпите авточасти. Днес един колега решил да смени моторчето на задната чистачка на 11-годишния си Голф-4 и щял да падне като чул 400 лв. Истински ужас!

    Коментиран от #145, #166

  • 142 :)

    4 0 Отговор
    xaxxaaaxax,tova motor4e s zadniq most li varvi ,xax

    Коментиран от #143

  • 143 citroen fan

    7 3 Отговор

    До коментар #142 от ":)":

    Евала на търговеца!!! Моите адмирации, аз лично ще отида да видя какво ще ми предложат. То е ясно, че проблеми винаги ще има, по-важното е да има положително отношение, а такова в Божурище явно има.
  • 144 бардоне

    7 4 Отговор
    Не искам да оправдавам АМК,но ако разгледате подробно съдържанието на фактурите ще забележите,че в същите са заплащани ремонти нямащи връзка с дискутирания проблем.Касае се за смяна накладки,шарнири,масла,филтри и много малко разходи по темата.Цитираната сума от 2500лв.е некоректна.
    И СФА видно от фактурата им не отремонтират повредените агрегати а ползват "външни услуги".Според мен тенденциозна публикация.
  • 145 ~~~

    3 7 Отговор

    До коментар #141 от "Мъдър":

    Не, благодаря! Имаме Пежо и не сме доволни от фирмата PSA!!! Ще си купя Форд Фиеста от предишното поколение 2002-2008, от 2008 година.
  • 146 Toto

    4 2 Отговор

    До коментар #146 от "Toto":

    Но и фактурите са за много повече пари. Статийката е трепач. Трябва да има такива за да се вземат в ръце малко хората от Ситроен, а и не само.

    Коментиран от #146

  • 147 PVN

    5 1 Отговор
    Da popitam D.T. ne moje li da se napravi niakukva oferta za Jumper za horata ot mobile.bg ;) ako moje s 10 godini bezplatno obslujvane i garancia 500 000km hahahaha.
  • 148 PVN

    4 1 Отговор
    Д.Т. а дали имате и употребявани автомобили по- изгодно????????
  • 149 КУРТИ

    17 4 Отговор

    До коментар #138 от "Dima 2006":

    МОЯТ МЕХАННИК(тоест аз) КАТО МУ СЕ ОБАДИ НЕЩО ОТ ЛАДАТА И НЕБРЕЖНО ОТИВА КЪМ МАГАЗИНИТЕ ИЗ ВАРНА ИЛИ СУВОРОВО,СЛЕД КАТО ЗНАЕ,ЧЕ :

    1.ПРЕДНА И ЗАДНА БРОНЯ -по 44 лева бр.
    2.ПРЕДЕН ИЛИ ЗАДЕН КАЛНИК - по 30 лева бр.
    3.ФАР - 55 лева бр.
    4.СТЪКЛО СТОП - 12 лева бр.
    5.МАРКУЧЕТА ЗА СПИРАЧКИ ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ - 6 лева бр.
    6.СЪЕДИНИТЕЛ(феродов диск) - 26 лева
    7.ПРИТИСКАТЕЛЕН ДИСК - нямам инфо - около 30 лева да е
    8.ПРАГОВЕ - 12 лева бр.
    9.МОТОРЧЕ ЗА ЧИСТАЧКИ - 35 лева
    10.МАШИНКА ЗА СТЪКЛА - 9 лева
    11.ВЪНШНА ДРЪЖКА ЗА ВРАТА - 12,50 лева
    12.ДЕЛКО комплект - 35 лева
    13.ПРУЖИНИ - 20 лева бр.
    14.АМОРТИСЬОРИ - 20-22 лева бр.,моите са MONROE-80 лв бр.
    15.КАБЕЛИ ЗА СВЕЩИ силиконови - 10 лева комплект
    16.КАРБУРАТОР И СЕКТОРНА КУТИЯ - 170 лева бр.,но могат да се намерят за 15-20 лева по моргите или да се отремонтират
    17.КАРЕ ЗА КАРДАН - 10 лева
    18.ПРЕДНИ НАКЛАДКИ - 10-15 лева комплект
    19.ШАРНИРНИ БОЛТОВЕ - 8 лева бр.
    20.ВОДНА ПОМПА - 15 лева
    21.ЛАГЕРИ ГЛАВИНИ - 6 лева бр.
    22.МУФА 1-2 3-4 скорост - 36 лева 5-та ск. - 52 лева
    23.ВИЛКИ ск.к-я - 18 лева бр.
    24.СИНХРОНИЗАТОРИ ск.к-я - 6 лева бр.
    25.ГАРНИТУРА ГЛАВА - 8,50 лева
    26.други гарнитури - 3 лева бр.
    и т.н.
    ДВИГАТЕЛЯ НЕ ЗНАМ КОЛКО СТРУВА,ЗАЩОТО МОЯТ НЕ ПОДЛЕЖИ НА РАЗВАЛЯНЕ ! ЗА ТРУД НА НИКОГО НИЩО НЕ ДАВАМ,ЗАЩОТО ВСИЧКО МОГА САМ ДА СИ РЕМОНТИРАМ ! ЗА ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО СИ СЕ ИЗРЪСИЛ,БИХ СИ ВЗЕЛ ОЩЕ 2 ЛАДИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ТЯХ ! КАРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ, И УМНАТА !!!
  • 150 VW

    2 7 Отговор
    Това е , който си купува пежо/ситроен, главата му става мека. Просто дизел и франсе - пълен майтап.

    Коментиран от #153

  • 151 Ogi

    4 7 Отговор
    Статията е абсолютно поръчкова и целяща да омаскари Автомотор. Това си личи и по заглавието - Ситроен е изписано с крещящи букви. Мобиле-то сами си признават, че имат много служебни Ситроени и явно досега са им ги обслужвали срещу реклама. А като са поискали да си плащат кеш, дай да ги наклепем. Абсолютно непочтено!

    Коментиран от #152, #162

  • 152 КУР ТИ

    2 4 Отговор

    До коментар #151 от "Ogi":

    Ми кат ти гледам името мисля че си си взел колата мечта / поне за теб де /. Пък по бедните ти комшута нека джарат с москвета.
  • 153 Д.Т.

    2 1 Отговор

    До коментар #150 от "VW":

    С днешна дата имаме няколко С3 ки 1,4i SX , което ще рече високо ниво на екипировка. 12 000лв с 6 м гаранция или 10 000 км
  • 154 КУРТИ

    7 0 Отговор

    До коментар #154 от "КУРТИ":

    ТИ НЕЩО ПРОТИВ МЕН ЛИ,ИЛИ ПРОТИВ ЛАДАТА МИ ? ЗАЩО СЪДИШ ХОРАТА ПО ИМЕНАТА ? СПОРЕД ТЕБ ТОВА ЛИ Е НАЙ-ТОЧНИЯ КРИТЕРИЙ КОЙ КАКЪВ ЧОВЕК Е ? ТО И ТВОЕТО ИМЕ НЕ Е МНОГО ВЪЛШЕБНО - КУР ТИ !

    Коментиран от #154

  • 155 ПрофесионалистА

    4 0 Отговор
    До редакцията -
    ще е коректно от Ваша страна да публикувате сервизните поръчки,за да е ясно и какви са били исканията на клиента.
  • 156 ПрофесионалистА

    2 0 Отговор
    До редакцията -
    Ще бъде коректно от Ваша страна да публикувате и сервизните поръчки,за да са ясни и исканията на клиента.
  • 157 Калитко

    3 4 Отговор
    И аз мисля, че статията е леко поръчкова. Предполага се, че такива случаи има във всички фирмени сервизи.
    Но пък статията даде възможност на купища "духачи", които никога не са карали френски автомобил, да изкажат "компетентното" си мнение по въпроса :)
  • 158 водач

    1 1 Отговор
    защо да публикуват поръчките аз карах едно гаранционно возило автоматик и се чуваше тропане като превклучва от втора на трета и в поръчката пишеше проблем в скоростите а се оказа тампон на ауспуха
  • 159 ПрофесионалистА

    1 1 Отговор
    А ти защо се подписа на поръчката за ремонт след като видя,че в нея пише "проблем в скоростите" вместо "тропане при превключване от втора на трета" ?
    Българина трябва да се научи да бъде автомобилист,а не каруцар!
    А пък фирмите трябва да проумеят,че когато назначават човек за шофьор това трябва да е човек,който не само да върти наляво-надясно волана,да натиска педалите и да се чуди как да открадне от горивото,а такъв който като се качи в автомобила знае къде се намира и който ще е отговорен и ще съхранява повереното му фирмено имущество(автомобила).
  • 160 Някой от някъде

    3 0 Отговор
    Въпросът е че всички сервизи деистват така и когато са отишли в СФА не е оставало друго за сменяне освен сменените от тях детаили
  • 161 .

    3 0 Отговор
    В сервизите на почти всички автомобилни вносители работят некадърници. Кучето е заровено при подбора и назначаването на техническите , а вероятно и на др. такива кадри. Пълна некомпетентност и незаинтерс. какво правим след като вземем парите на клиента за новото возило.
  • 162 TRAFIC

    1 0 Отговор

    До коментар #151 от "Ogi":

    Приятел,
    Темата е за автомобили,не за мотокултиватори.
  • 163 TAXI

    0 0 Отговор
    Здравейте момчета. TRAFIC я предложи нещо по добро от това което е казал КУРТИ.
  • 164 бай Ви Миро

    0 3 Отговор
    Направо ми е писнало от подобни глупости!!! От какъв зор ще ходиш пет пъти при един и същи доктор, който не може да те излекува? "Дадохме 2500лв за ремонт и не ни оправиха проблема..." Ми то тия пари са за куп други неща, а за проблема със запалването и гасненето на двигателя не са и 1/5 от цялата сума!Много е лесно да плюеш по сервиза, даже четох някакъв коментар, че "с тия съвременни компютри грешките те насочват сами към проблема....", е да ама не. Щото всеки, който се занимава със съвременни автомобили знае, че силнотоковите вериги тестер не ги лови, и за съжаление често се налага да се прави "проба-грешка". Единственото за което съм съгласен е, че не трябва да се взимат пари за несвършена работа и да се плащат части, за които не е имало нужда да се сменяват. А сега ако не ви кефя - изтрийте ми коментара!!!

    P.S. Аз съм от ония - гадните, тъпи и некадърни приемчици от фирмения сервиз на еди коя си марка (ама не е френска)!
    И последно - най-мразя да слушам "компетентни" изказвания от български авто-журналисти - ми драги журналисти - термини като "полуоска", "кардан", "макферсон" и т.н. не съществуват. Ама вие си ги ползвате. И пишете ли пишете мнения за автомобилите, и ходите на тест-драйфове (наричат се пътни проби), и едва ли не сте всезнайковци по тези теми, ама като ви слушам коментарите и ми идва да си скъсам и трите дипломи за авто-разбирач, барабар със професионалната ми шофьорска книжка!
  • 165 Николай

    3 1 Отговор
    Напълно подкрепям колегите от мобиле. Във фирмата в която работя, шофьорите сме вдигнали ръце от ДЕБИЛИТЕ от ситроен (умишлено пиша ситроен с малка буква). За съжеление нищо не зависи от нас. Ние имаме още по трагични случай. Един от тях например е със ситроен C8. По време на движение светва "чек-а" на таблото и колата минава на авариен режим (все едно тегли валяк:). Според "умниците" е катализатора (колата беше на около 110 000 КМ.). Смениха го за около 2500 лв. След около седмица зпочна да го прави отново. Един колега забеляза, че като отвори капачката на резервоара, има вакум, но след това колата вече работи и върви нормално. "Умните" глави казаха, че проблема е в отдушника на резервоара. Смениха го за около 120 лв. Отново след седмица светна лампата и спря да върви. "Умните" глави казаха, че сега проблема е в турбото. Ха честито ни ново турбо за около 3000 лв. И тъкмо си помислихме, че вече всичко е наред и ... след около 10 дни проклетата лампа отново светна и колата спря да върви. Защо ли ни е познато това държание. След един хубав скандал с приемчиците им казахме, че за този месец сме им оставили достатъчно пари, а колата все не е наред, да си я вземат и докато не я отремонтират качествено да не ни се обаждат. Освен това и пари повече няма да видят от нас за този проблем. След около месец и половина ни извикаха да си вземем колата. Не ни казха какъв е проблема, но ни увериха , че вече всичко е наред и нищо не дължим. Този път найстина всичко беше наред и вече нямахме проблем точно с това. Но за сметка на това имахме достатъчно други проблеми с ситроенци, но поста ще стане като дебел като "Воина и мир" ако трябва да опиша всичките историй с адрес Божурище. Останете си със здраве и през главата да не Ви минава нов ситроен да си купите. Ако кълнете някого прокълнете го нов ситроен да си купи. Бял ден няма да види след това.
  • 166 Николай

    3 1 Отговор

    До коментар #141 от "Мъдър":

    Абе ти луд ли си или сега полудяваш.
  • 167 .

    1 1 Отговор
    До бай Миро. Защо си мислиш , че всички дипломирани и не дипломирани автоспециалисти са еднакво кадърни , като интелект и образование. От това което си написал излиза, че всеки един "автоспец" е БОГ, който не трябва да бъде критикуван. Също така, критикуваш напълно неоснователно всеки един журналист ползващ общо приети ( познати) авто-термини. Защо? То и делко Нема, това е търговска марка. Но хората много добре разбират за коя авточаст иде реч!! Дай малко по- градивна критика.
  • 168 бай Ви Миро

    1 1 Отговор
    Защото, човече, съм присъствал на събирания с авто-журналисти и те се държат като някакви "богове" всезнаещи и всевиждащи. Та за това и аз така. А и се нервирам, когато някой се изказва неподготвен и си мисли, че разбира всичко пък не познава основни термини. Не може, за да се харесаш на широката публика да не уважаваш терминологията. Ама аз коментирам случката с буса, а останалото си беше послепис. Тия пищят за някакъв ремонт, който се случва помежду другото (смяна на масло, ремонт на ходова част и т.н.). И понеже доктора им е калпав те продължават да му дават пари. Е това не е ли тъпотия?!! Не защитавам колегите от ситроен, като си не могат - това си е. Ама и аз от време на време прочитам във форума на нашата си марка по нещо подобно, написано от технически неграмотен човек, и затова се паля.
  • 169 .

    1 0 Отговор
    бай Миро, радвал се че журналистите са повече или по-малко неграмотни. Това е добре за бизнеса. В противен случай, те ще си оправят возилата сами, а на теб ще ти се наложи да си смениш професията. ХА - ХА
  • 170 Реалист

    0 1 Отговор
    Колеги не си мислете че само там са абсурдите , погледнете какво се случва в другите ОТОРИЗИРАНИ сервизи .
    http://www.izlugan.com/?go=signals&p=home&_action=search
  • 171 ИВАЙЛО

    3 1 Отговор
    ЕДИН АВТОСЕРВИЗ КОЛКОТО ДА Е ГОЛЯМ И ХУБАВ,НЯМАЛИ ДОБЪР ПЕРСОНАЛ НИщО НЕСТРУВА.В ПЕЖО ЯВНО ИМАТ ПО-УМНИ МОМЧЕТА.НЕ Е ЛИ ТАКА?
  • 172 Тодор

    1 0 Отговор
    Абе хора, не разбирам накъде вървим, много неграмотно писане, нито препинателни знаци, нито правопис. Накъде отива тази наша нация...
  • 173 Свулен

    2 2 Отговор
    Споделям мнението на авторите на статията.Аз, също съм бил клиент на Автомотор сервиза, но във Варна.Майсторите, не са чак толкова некадърни, но ситроените наистина са си боклуци.
  • 174 ььь

    0 0 Отговор
    molja pomo6 kolko dvigatelno maslo pobira FORD EXPLORER 4x4 BENZIN
  • 175 vanyo

    0 0 Отговор
    sprinter 312d sled zapalvane startera ostava vklqshen ivarti motora
  • 176 димо

    1 0 Отговор
    Работих в АВТОМОТОР - Велико Търново много години.Дойде един ДИРЕКТОР-Стефан Чукурлиев-син на Търговския Директор Димитър Чукурлиев и Директорката на резервните части Йорданка Митова на АВТОМОТОР КОРПОРАЦИЯ гр.София и елате да видите как се работи.Лъжат клиентите и ги карат да сменят здрави части, пишат сервизни часове каквито им падне.Там работи Радослав Първанов който нищо не разбира.Продава части на частно и лъже.Патил ли е друг от тях.Ако да хайде да пише. Не ходете в Ситроен град Велико Търново.Изгониха всички можещи работници

    Коментиран от #177

  • 177 Свулен

    1 0 Отговор

    До коментар #176 от "димо":

    От две години тези са без коментар.Ако искаш да имаш добра кола намери си старите майстори.Те живеят в Горна Оряховица и Лясковец
  • 178 димо

    1 1 Отговор
    Напълно съм съгласен. Екипът който е в автомотор велико търново са ги ловили от улицата.Особенно Чукурлиев и сем.Първанови които се държат некултурно и мислят че са голямата работа.Един от механиците се казва Христо и за него не оставиш ли 2000лева няма защо да говори с теб.Товарят те с пари и се връщаш след няколко дни да им дадеш още защото колата не е ремонтирана и проблема е същият. Всички клиенти ходим в сервиза на старите работници-Пламен и Иван.Намират се в местността "БАБЕНЕЦ" като слизаш от Горна Оряховица към Енергото.Вървете там и докато изпиете едно кафе ще си вземете оправената кола и ще обичате СИТРОЕН.
  • 179 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ххх":

    Естествено и всички те се сглобени от Мустафа, Зденек, Драган и Попеску! И са със страхотен дизайн на дърво в добавка към понятието нов немски дръгел))))
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.