Last news in Fakti

28 Януари, 2020 16:49 8 529 13

Култовата кола от филма „Завръщане в бъдещето“ отново в производство

  • delorean-
  • dmc-12
Култовата кола от филма „Завръщане в бъдещето“ отново в производство - 1

DeLorean DMC-12 се завръща. Това ще се случи през 2021 година, когато легендарната кола от филма „Завръщане в бъдещето“ ще се появи отново в продажба. Общо ще бъдат произведени 325 коли на цена от 100 хиляди долара.

Любопитното е, че модерният DMC-12 външно точно ще повтори модела от 1981 година. Каросериите ще бъдат произведени с оригинално оборудване от фабриката на DeLorean в Белфаст.

Под капака на новата култова кола обаче нещата ще се подобрят. Купето ще получи 3,5-литров V6 мотор с 350-конски сили, както и модерни окачване, кормилно управление и спирачки.

Ще припомним, че проектът за нов DeLorean беше замразен след въвеждането на сертифициране на абсолютно всички автомобили и задължителни краштестове през 2015 г.

SEMA подаде иск за отмяна на постановлението срещу Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) през октомври 2019 г. По-късно американското правителство се присъедини към случая, като взе страната на SEMA.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    22 5 Отговор
    Ще я правим в България.
  • 2 Случаен

    11 6 Отговор
    Това е една от колите които не пречи да се електрифицират. Друсания с кеф ще направи електромотори и батерии ако му се предложи първата бройка или нещо подобно.

    Коментиран от #6

  • 3 Краш тест

    6 10 Отговор
    100К$ не е ли множко за тая кола?! Щом само двигателя сменят, то си е просто набутвация.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 type-R

    3 6 Отговор
    У Српско ще я забранят. Вместо това ще ходят с буса! ХАХАХАХАХА!
  • 5 Странно

    9 9 Отговор
    Когато модела се е произвеждал продажбите му са били слаби и то на много по ниска цена.Сега 100000долара струва Нисан GTR и се чудя кой ще предпочете някакъв скелет от гардероба пред безброй съвременни алтернативи които за тази цена предлагат топ оборудване и технологии.
  • 6 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    За ДеЛореана незнам, но днес четох на друго място за една Toyota GT86 , двигатела и се е преепал и някакъв немец взел и го сменил с електромотор 24 кВт ч. от Nissan Leaf ! А електробатериите ги е разположил на мястото на резервната гума в багажника и на мястото на сваления резервоар. Колата се е получила огън, от 0 до 100 ги е взела за 5 секунди, с 2.6 секунди по бързо от бензиновия вариант, максималната скорост 215 км. в час е само с 18 км. по малка от на бензинката.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Random

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Краш тест":

    Произвеждат ги наново бе умник
  • 8 Случаен

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Не вярвам, лийфа е бавен

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Случаен":

    Разбери, аз нямам полза да седна тук и да лъжа, статията я четох в руски автофорум и колкото пъти съм давал от там линк, тук все ме трият. Ето ти заглавието и откъс от новината на руски език, ако щеш вярвай - Toyota GT86 оснастили электромотором от Nissan Leaf: динамика впечатляет ! Динамические характеристики модели после электрификации реально впечатляют: разгон до 100 км/ч занимает у электрифицированного GT86 менее 5 секунд, а максимальная скорость составляет 215 км/ч.
  • 10 Jack Bauer

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Интересно пробега с едно зареждане колко е станал. На мястото на резервоара и резервната гума не могат да се съберат батерии с голям капацитет.

    Коментиран от #11

  • 11 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Jack Bauer":

    За съжаление, за пробега не се казва нищо, мощноста е 188 к.с. - https://www.youtube.com/watch?v=dAXzKnjXUOQ
  • 12 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Краш тест":

    Да но нали знаеш какво става като вдигнеш определена скорост
  • 13 Ккк

    0 0 Отговор
    Малко като се наумуват още и ще я направят електромобил.