Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 18:06 2 986 13

Ford пуска електрическия Mustang първо в Европа

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e

Продажбите на Mustang Mach-e няма да започнат в Щатите, а в Европа, обявиха от Ford. Електрическият кросоувър ще бъде предложен първо в Норвегия и други страни, където екологично чистите автомобили се радват на най-засилено търсене.

Първите партиди от новия модел ще бъдат доставени в Европа през четвъртото тримесечие на годината. Купувачите няма да имат особено богат избор - ще се предлагат само електромобили от стартовата серия First Edition във версиите Premium, Select и California Route 1 с мощност 465 к.с. и 98.8-киловатчасова батерия.

Проучванията на Ford показват, че 38% от клиентите предпочитат цвят Carbonized Grey, 35% избират Grabber Blue Metallic, а 27% биха поръчали Rapid Red. 80 на сто от поръчките се падат на Mach-E с акумулатори с увеличен капацитет, 55% - на модификацията с двойно предаване, а 30% - на спортната версия с индекс GT.

Цените на електрическия Mustang започват от $43 000 (€39 400) за варианта със задно задвижване, а Mach-e от дебютната серия First Edition струва $59 900 (€54 887). За поръчка трябва да се внесе предплата в размер на $500 (€458).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    7 4 Отговор
    Как, Форд и ти ли ??
  • 2 ТИР

    11 1 Отговор
    Ма раэбира се,,,,ние кара ме v8 в сащ
  • 3 Komapak

    12 3 Отговор
    Мустанг SUV..... Толкова ли свършиха идеите та поне името да сменят.
  • 4 Джуган

    8 8 Отговор
    Зомбираните норвежци са озадачени, да хвалят ли Форд за да се изкарат принципни или да го плюят, че сакън може да засенчи гига любимата им Тесла и лидера на култа.
  • 5 омфг

    12 4 Отговор
    От бензинов V8 със задно и ръчни на електрически кросоувър с 4х4.
    Първата работа е да му се махнат всички емблеми на мустанг като някой си го купи.

    Коментиран от #7

  • 6 Японеца

    6 2 Отговор
    Карате Форд за европа, плюете, карайте американски, ще млъкнете! Браво на Форд, позволиха им адекватни мерки с Тесла!
  • 7 Смяна на концепцията

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "омфг":

    Страх те е от новото ли? Бързо купувай жигулката, смешки!
  • 8 Julio

    8 6 Отговор
    Показателно за интереса на американските клиенти към електрическите "автомобили". Ясно е на кой континент живеят най-простите баламурници, кълвящи на евтина пропаганда...
    И после що ни продават утайката на автомобилостроенето - еднолитрови дараци с ръчка и найлонова седалка...

    Коментиран от #9

  • 9 Не не

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Julio":

    В грешка си. Не е до баламирници и пропаганда. Малко трябва да имаш в главата да разбереш. Помниш ли статията с най-скъпия бензин! В Холандия! 3,60 лв. литъра! Ти кажи колко е в Америка и ще разбереш защо в Европа първо ще се продава! Сметни разхода за бензин за много хиляди километри и ще разбереш, защо този Форд също ще се продава добре! Ама трябва да се мисли с тази глава, не само да се носи.

    Коментиран от #10

  • 10 Julio

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Не не":

    Верно е че главата е за мислене. Например можем да се замислим кой прави цената на бензина в Холандия такава? Не е ли същият който пробутва елетрическият боклук, като преди това е забранил простите ел крушки и мощните прахосмукачки, щото се харчел много ток пък той нещо там имал общо с вредните емисии. Сега пък се оказва че щом е за ел-боклуците на мъск той токът бил безвреден...

    Коментиран от #11

  • 11 Не не

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Julio":

    Е Форд не е на Мъск. Все още не. Но предполагам, хвана защо ще се продават първо в Европа.

    Коментиран от #12

  • 12 Julio

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Не не":

    Схванал съм го отдавна. Европейците сме се превърнали в опитни мишки на зеленият пролетриат. Което говори само лошо за нас...
  • 13 7485

    0 1 Отговор
    Ще има ли V8 двигател към електромотора? Не че ще си купя, аз съм на газ и карам 10лв 100км.