Last news in Fakti

10 Март, 2020 10:41 10 512 15

Mazda обяви цената на MX-30

  • mazda-
  • mx-30-
  • цена
Mazda обяви цената на MX-30 - 1

Mazda обяви цената на първия си електромобил - MX-30. Вярно е, че за сега става дума само за специалната версия (First Edition) и само за един пазар. Тази цифра обаче дава поне приблизителна картина колко ще струва Mazda MX-30.

Mazda обяви цената на MX-30

Иновацията стартира от пазара в Обединеното кралство, като там за автомобил във версия First Edition японците искат от 30 495 паунда (35 000 евро). Така първият електромобил Mazda беше оценен на нивото на другите бюджетни електрически автомобили от последните поколения.

Mazda обяви цената на MX-30

Новият MX-30 е оборудван с електродвигател, осигуряващ 143 к.с. и 264 Нм, както и с 35.5 кВтч батерия, което е достатъчно, за да измине разстояние от 200 км по WLTP цикъла. Пробегът е доста малък, но в Mazda казват, че за градски автомобил повече не е необходимо: средно европейските жители карат 50 км на ден.

Mazda обяви цената на MX-30

В допълнение, това частично се компенсира чрез бързо зареждане: чрез зарядно устройство с мощност 50 кВт, батерията може да се зарежда до 80% за 30 минути. Стандартното оборудване на Mazda MX-30 First Edition включва също прожекционен дисплей, круиз контрол, мултимедия с Apple CarPlay и Android Auto, електронастройка на шофьорската седалка в 8 позиции, както и стенно зарядно за дома.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тези от Мазда за извънградско дали са

    19 10 Отговор
    чували то в града и с тротинетка мога да се движа

    Коментиран от #2, #3, #9

  • 2 От Мазда чакахме твоя коментар

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "А тези от Мазда за извънградско дали са":

    Да беее, ще ти напрайм и ловджийска версия за кучетата и специално ремарке за картофите

    Коментиран от #8

  • 3 Мазда

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "А тези от Мазда за извънградско дали са":

    Джендърята не им трябва извънградско!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Верно да

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мазда":

    Тези от Мазда не са ли чували, че на българина селото му е на 1000 километра от София. Как ще се прибира до село?

    Коментиран от #6

  • 5 така така

    8 15 Отговор
    Кажете как можаха да измислят толкова грозна барака?? Сега мазда-миндилите ще додйат да защитават марката... ама вижте я какъв е боклук от всякъде. Спор няма!

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Да бе даваш 70хил. за курник който като

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Верно да":

    измине 200км. трябва да му търсиш щепсел и да чакаш като гол х.й да ти се зареди и да минеш още 200км. ама да вие софиянци сте голЕма работа о си джъткате само из София, пуууу егати главочите има тука които се изхождат по темата, аре като си толкова отворен иди си я вземи тази мазда, кой знае какъв си скъсаняк с агу тръгнсл си да ръсиш мозък
  • 7 Лудогорец8

    13 3 Отговор
    Истината е, че след 2013 мазда дръпнаха много, харесвам всичките мазди, но този модел не е в кон епцията на мазда незнам как го направиха, но точно тази мазда е срам за останалите модели!
  • 8 От Mercedes-Benz

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "От Мазда чакахме твоя коментар":

    Обичаме вицовете доста ободряващо действат! Браво... Във вашето село светофари има ли?
  • 9 що за малоумник

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "А тези от Мазда за извънградско дали са":

    си купува електричка за извънградско?'
  • 10 Картинки за оцветяване

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "така така":

    Затова във природата съществуват толкова много палитри от цветове, всеки избира подходящият!
  • 11 Японеца

    3 1 Отговор
    Малко е 200км пробег! Цената 35000$ е приемлива за Европа!
  • 12 Pokololo

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "така така":

    сигурно караш BMW. от 2006 со 2009 мах, познах налш
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    Точно в градовете си има транспорт и той е относително евтин. Нали целта е да се намали употребата на коли. Интересно е как си определят пробега, с едни и същи обявени киловати, еднакъв размер и сходни мощности едни минават 200, други 250, трети 320км и то по теста, който е всепризнат за нереално оптимистичен. По същият този тест Тайкан минава 480км, а при реалистичния тест мина 300км. Преставете си при кола с оптимистичен 200 дали ще й остант 120км или не. Ето, тази седмица излезе една информация за Тайкан, закарали го да го тестват на лед, заредили батерията, изминали 160км и им останали само 20км пробег, температурите са били ниски, -30гр., но все пак си е показателно, че разхода е много неточен. И бензиновата кола ще даде висок разход на ниска температура, да, докато загрее ще работи на обогатена смес, но след това си върви нормално.
  • 14 Мазда-миндил

    3 1 Отговор
    Преди години добре казаха, че няма да правят електрически автомобили и трябваше да се придържат към това. Ако искат да гледат в бъдещето не може да залагаш на нерелевантна технология от преди 10 години. Електричките бяха лоша идея тогава и са лоша идея сега. Тойота, те имат поглед към по добри идеи.

    Коментиран от #15

  • 15 Корkова Тапа

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мазда-миндил":

    Това нещо след няколко години ще има ротативен мотор "малък" които ще зарежда батерията директно!После ще видим резoлтатът;)