Last news in Fakti

11 Април, 2020 12:00 5 951 22

Поне 650 коня за BMW i7

  • bmw-
  • 7er-
  • i7-
  • g70

Електрическата версия на новото BMW 7er ще бъде най-мощната в гамата на модела. Лимузината, която ще замени сегашния флагман M760Li с 6.6-литров V12, ще получи два електромотора със сумарна мощност не по-малко от 650 к.с., съобщава BMW Blog.

BMW i7 M60 или Mi7, какъвто най-вероятно ще бъде индексът на модификацията, ще се оборудва с батерия с капацитет поне 100 кВтч. Тя ще позволява на голямата "баварка" да изминава около 640 км без презареждане.

Вторият модел от серията M Performance ще стане плъгин хибридът M750e със силова установка на базата на редови шестак със системна мощност над 500 к.с. В гамата ще остане и версията 745e.

Индекса i7 ще получат още две електрически модификации - i740 с един мотор и задно предаване и i750 с два. Те ще разполагат с по 350-450 коня. В гамата ще останат само две версии с ДВГ - бензиновата 740i и дизеловата 735d.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пия HitDobavki и съм здрав

    23 19 Отговор
    Отврат нелепа! Да заменят дванайсетака с ел. шитня!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Ахахаха

    4 5 Отговор
    ахаха Някой да очаква в12 или в8 то дори 6 цилиндрови ве при другите и редови при тези няма да останат дори 4-ри цилиндровите бяха свалени до 3.
  • 3 Факт

    9 9 Отговор
    Много красив външен дизайн. Дано и технически да е така добро изпълнението. Супер кола.
  • 4 Японеца

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пия HitDobavki и съм здрав":

    Гладиш мозъка, но това е бъдещето!
  • 5 Васил

    6 7 Отговор
    Вървят в правилната посока с този 6,6 двигател едва ли щеше да измине 640 километра.
  • 6 Komapak

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пия HitDobavki и съм здрав":

    Очаквам да се изгаврят и с истинския си флагман Ролс ройс. 😉

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Тука май още има наивници , дето още си въобразяват , че до 5-6 години ще има кола над 40-50 000 евро с двг ??!!!! Хахахаххах !!!

    Коментиран от #10

  • 8 Пламен

    18 4 Отговор
    Абе хора, я разсъждавайте умно. Какво му е тъпото на тока??? Вече както направиха колите, дори и спортните по безшумни, какъв е проблема? Все ми е тая дали е ток, дизел или бензин/газ. Само се сетете за колите от висок клас : скоростни кутии автомат с по 8-9 предавки които почти винаги имат проблем. 1-2-3 или 4 турбокомпресора сдаващи багажа, директор впръскване с хиляда и кусур бара...... най различни масла, които твърдят че били вълшебни ( намалено триене) и сумата ментета с тях.....скъсани колянови валове.......вериги които прехвърлят зъби или износени колела ( Фолксваген и Мерцедес) духнали гарнитури на главите.......... скъсани ангренажни ремъци....... и всички менте части по магазините за двигателя........ И не на последно място калпавите горива у нас!!!!! Какво плюете по Ел колите като двигателя има само един ротор с два лагера???? Пука ми какво ще върти гумите на колата.......а вие като сте комплексирани си карайте османците и дванайсетаците!
  • 9 Пламен

    15 4 Отговор
    И да не говорим за ДПФ филтри, също и за прогресивното намаляване ефективността на катализаторите. Аферата дизелгейт още е актуална. Практиката в България да се издънват филтри и катализатори за някое конче отгоре.......Абе Луда работа сте вие разбирачите на премиум! Да, за разлика от вас нямам пари за такива коли, но имам глава с акъл какъвто не можете и да си купите.......
  • 10 Komapak

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Готов ли си да се обзаложим? Ти още сега си загубил ама от мен да мине давам ти 6г. да се поправиш.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Komapak":

    Оууу не думай , той ми давал време , хахахах !!! Само един факт ще ти спомена , настоящия праг от 95 гр на км от 2025 става 65 гр !!! И то не средно , а за всеки един модел !!! А глобите се удвояват , не че и сегашните не са за милиарди !!! Та кво викаш , ще има луди дето ще дадат 50-100 000 евра за кола с двг 1,2 и 60-70 коня в най-добрия случай ??? Хахахаххах !!! И то при положение , че за същите пари ще могат да си купят електричка с 1000 коня и четири мотора ?? Блажени са вярващите , ама само с вяра не става !!!
  • 12 Коmapak

    5 4 Отговор
    Забравяш, че има фирми, които произвеждат под 1000 бр. годишно и малоумната забрана или ограничение Не важи. Аз карам хибрид и ми е почти все едно, но мразя всякакви забрани и ограничения. Малоумниците ми спряха фабричните цигари с ментол. Ами да забранят и есенциите малоумна сган!

    Коментиран от #14

  • 13 Вик

    3 1 Отговор
    Също като преди 10год "ще, ще, ще, ще"
  • 14 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Коmapak":

    И кои са тия фирми дето се "надяваш" на тях ??? Ферари и Мазерати са част от ФСА !!! Порше и Ламборджини и Бентли от ВАГ !!! Даже Ролс Ройс и Бугати не са независими !!! И какво остана , ще ми се хвалиш със Пагани или Коенигсег ??? И те скоро ще са забранени за всички градове !! Халал да си ти и на всичките петролофилчета , ще видите такава на улицата кога цъфнат налъмите , хахахах !!!
  • 15 Komapak

    1 2 Отговор
    Говоря за морган, спайкър, хенеси, твр и куп още непознати за теб марки. Имаш право на мнение, но не и да го натрапваш на другите. И без това не си прав.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Komapak":

    Всички които си изредил ползват ЧУЖДИ МОТОРИ , основно от Мерцедес и БМВ !!! Познай как ще им ги произвеждат за 100-200 бря , та даже и 1000 да са , хахахахах !!! Няма такъв филм , не си мечтай !!! Спре ли производството в милиони бр за масовите модели , край , двг е финито !!! А и не виждам какво те грее коли по 2-3 милиона , че и повече и то дето ще са забранени в градовете !!!
  • 17 Алфа Ромео

    0 1 Отговор
    Малко са, поне 6500 коня трябва да е, добре сме ама ша се опраим, придвижваме се по средновековен начин още с някви талиги на колела по земята но искаме да летим, ми той света задръстен вече бе къде ша ги юркаш подобни лагерници.
  • 18 Изолирбанд

    0 0 Отговор
    А кат даде на късо кво прайм ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.