Last news in Fakti

26 Юни, 2020 13:48 3 054 9

Най-бързата жена-шофьор в света

  • джеси комбс-
  • рекорд-
  • гинес-
  • скорост-
  • автомобил

Американската състезателка Джеси Комбс посмъртно влезе в Книгата на рекордите на Гинес

Най-бързата жена-шофьор в света - 1

Джеси Комбс загина в инцидент през август 2019 година, когато се опита да постави рекорд за скорост с автомобил. Тя се разби в пустинята Алард на дъното на изсъхнало езеро в Орегон. Преди това, след няколко състезания, средната скорост на Комбс беше 841.338 км/ч. Тя беше на 39 години.

Експертите на Световните рекорди на Гинес посмъртно вписаха Комбс в Книгата на Гинес. Сега тя се смята за притежателка на рекорда за скорост за наземен транспорт сред жените. Този рекорд за първи път е поставен през 1976 година от каскадьорката Кити О'Нийл, чиято средна скорост е 825.11 км/ч.

Най-бързата жена-шофьор в света

По време на разследването на катастрофата на Комбс, полицията от окръг Харни в Орегон стига до заключението, че едно от предните колела на реактивната кола е било повредено след удара на превозното средство в неравност в пустинята.

В този момент свръхзвуковата машина се движи със скорост 885 км/ч и Комбс не е имала никакви шансове да овладее колата. Джеси Комбс започва кариерата си с производство на автомобили тип хот-род, а също така участва в снимките на американски автомобилни шоута, включително Overhaulin, Truck U и MythBusters.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    24 1 Отговор
    R.I.P. Иска се много смелост и умения да управляваш кола с тази скорост.

    Коментиран от #3

  • 2 Komapak

    7 4 Отговор
    Задкрилките на 15 градуса и нямаш проблем! В облаците камъни няма...
  • 3 ооо дааа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    АБСОЛЮТНО...
    R.I.P.
  • 4 Ххх

    3 7 Отговор
    Не мога да разбера, защо не са се опитвали на поставят рекордите си на магистрала или на самолетна писта. Първо - този пясък в пустинята е с много по - голямо съпротивление от асфалта или бетона, съответно колата по - бавно ще ускорява и ще харчи повече гориво. И второ - няма как да се очаква пресъхнало езеро да е абсолютно равно. А при такива скорости и най - малките неравности предизвикват съществени сътресения и могат да преобърнат колата. Пък и тези коли можеше да ги превят с някаква бронирана капсула за пилота.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    При скорост 800 км/час........капсулите не помагат......
  • 6 Аз1

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Намери магистрала или летище които са поне 30 километра прави, да имат поне по 2 километра буферни зони от ляво и дясно, и да са идеално равни
  • 7 Оня с коня

    3 7 Отговор
    Това е скорост за самолети бацета просто повече от 300км/ч.нема смисъл да се кара толкова ги поддържа моя баварец
  • 8 Оййй

    1 0 Отговор
    Жена шафьор и негър скиор...?!
  • 9 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Любимият уред във една кола за жената е скоростният лост! Многофункционален е и пасва и в двата отвора!