Last news in Fakti

28 Юли, 2020 16:10 6 628 31

Новото Porsche Panamera ли е най-бързият фастбек в света?

Според слуховете, наточената модификация на Panamera вече е лидер в своя клас

Новото Porsche Panamera  ли е най-бързият фастбек в света? - 1

Според информация на изданието Motor1, моделът на Porsche, носещ наименованието Panamera е поставил нов рекорд за този тип автомобили на култовата писта "Нюрбургринг". Постижението е 7 минути и 11 секунди.

Снимки на прототипа на колата, които са направени на пистата по време на рекорда от фотошпиони вече се появиха в няколко публикации на реномирани автомобилни издания.

Новото Porsche Panamera  ли е най-бързият фастбек в света?

Още нещо, което потвърждава тезата е, че след поредицата от бързи обиколки, от Porsche са направили официална фотосесия. Предполага се, че тези снимки ще придружат официалното обявяване на новия рекорд.

Немската компания обаче към момента не потвърждава никаква информация за рекорда, но също няма и опровержение на новината. Рестайлиг версията на наточената Panamera разполага с модифициран 4.0-литров V8 двигател от Panamera Turbo със 750 к.с. мощност.

Новото Porsche Panamera  ли е най-бързият фастбек в света?

Настоящият мотор произвежда 550 к.с. Освен това автомобилъj, за който се твърди, че е поставил рекорд на "Нюрбургринг" е по-лек приблизително с 250 кг, като общото му тегло е 1 800 кг.

Panamera Turbo постави рекорд на "Зеления ад" през 2016 г. с време на обиколка от 7 минути и 38 секунди. Няколко месеца по-късно този резултат беше подобрен от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, като спря хронометрите на 7 минути и 32 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    29 28 Отговор
    Няма кой да бие германците

    Коментиран от #13, #21

  • 2 Браво

    18 36 Отговор
    Супер, "автомобилъj" е бърз само защото Tesla не произвежда "fastback" версия. Насочиха се там където конкуренцията я няма за да докажат колко са велики. Междувременно технологичното им изоставане вече въобще не предполага съревнование с Tesla, а клони към битка за оцеляване в средносрочен план (от 3 до 5 години). Спомням си как преди 5 години още се смееха на Elon Musk и говореха как почнат ли те да правят електрически коли ще го фалират.

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #8

  • 3 dsadas

    38 3 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Е, щом ще намесваме марки, които нямат нищо общо с новината, аз снощи вечерях кюфтета с боб.

    Коментиран от #6

  • 4 Оффф

    28 6 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Айдее поредния теслафилософ се изпльока и в тая тема, спрете се ве джендърбатки, боя със страпони е на друго място!
  • 5 Теслата изостава и от

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    електрическия Тайкан във всяко едно отношение. Да сравняваш Тесла с Порше е все едно да сравняваш каруца с дървени колела и самолет.Само ,че в случая самолета е Порше.

    Коментиран от #9

  • 6 един от стадото

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "dsadas":

    използвам постът ти, мене ме прекараха с тиквички с ориз. Та по темата. Кво да пишеш, щом хърватите, гърците и арабите взеха да правят електрички по иляда и 500коня, значи автомобилостроенето вече не е изкуство и майсторлък. Електричката е като електронния часовник, точен, но без душа..Панамера, ФерариFF- аналога му, са последните мохикани на механиката, другото е работа на жичкаджиите.
  • 7 тук ли

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    си гост пак смени ника.
  • 8 Бачо Киро

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Твоята Тесла не може да завърши дори 1 обиколка на Ринга под пълно натоварване, затова и нямат официално време. Няма такъв резил просто... Дрифт електрика на Вон Гиттин Джуниър на базата на Ford Mach-E, колкото и да е недоразумение на вид и с туй мустанг в името, може да се състезава на пълен максимум цели 45 минути. Твоите щайги не могат да завършат 20км/10 минути. Разбираш ли за каква кочина става въпрос при тея тесли?

    Коментиран от #10

  • 9 По кое изостава Тесла?

    9 19 Отговор

    До коментар #5 от "Теслата изостава и от":

    Защо ако поршето е толкова хубаво, не щат да го купуват, а предпочитат да купят 8-годишен модел на Тесла, даже преди да е обновен? Представи си какво ще е, когато го обновят и подобри рекорда дори на тази Панамера на нюрбургринг? А продажбите на Порше тайкан още сега са катастрофални.
  • 10 Не бързай, не остана

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Няма и два месеца до 22 септември, когато Тесла ще представи новите си батерии, собствена разработка, който не загряват при натоварване, както тези произведени от panasonic. Най-вероятно тогава ще обявят и официалното време на Нюрбургринг, постигнато с тях. Последната им цел беше около седем минути и вероятно ще я постигнат, предвид тестовите резултати от преди подобренията, които са направили вече.

    Коментиран от #11

  • 11 запознат

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Не бързай, не остана":

    22 септември но .... коя година?!? При твоя идол е така .... не се знае коя година ще да е!?!

    Коментиран от #14

  • 12 единствен фастбек

    9 11 Отговор
    Епа сигурно е най-бързия фастбек. Щото другите такова грозно недоразумение като фастбек с 4 врати не произвеждат
  • 13 пилот на Ферари

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Това за сега е само прототип.

    Коментиран от #25

  • 14 Не се притеснявай

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "запознат":

    Това което ще покаже този септември, вече е налично. На 22-ри септември ще разходи инвеститорите на вече работещите производствени линии за новите батерии. Това щеше да стане още миналия месец, но го отложиха заради коронавируса. Миналата седмица, Volkswagen казаха, че Тесла е две години преди тях в ключови технологии. Да видим какво ще кажат след септември месец.
  • 15 Оня с коня

    3 7 Отговор
    Бърз е оти не се изправи срещу БМВ та да го видим тогаз.

    Коментиран от #16

  • 16 Plameni

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Оня с коня":

    BMW -то баце на Nurburgring го търси след 50 място. Има класация баце
  • 17 Тесланар

    10 4 Отговор
    Гледам, че някакъв кух тесланар пак се е изходил под статия за Порше.
    Тия хора не си пият хапчетата и продължават да бълнуват, че Теслата може да бие Поршето по някакви състезателни показатели.
    Няма Тесла с време под 9 минути на Ринга, като всички, които опитаха или им прегряха батериите или спирачките. Порше има 800 Волта система на задвижване, която е с години напред пред Теслата. Като добавим и много по-доброто окачване, спирачки, шаси и завиване на четирите колела и Тесла е едно пет години назад от Тайкана.
    Тесла изтърбушиха някакъв 8 годишен Модел С миналата година на Нюбрургринг, той прегря и се строши, ама тия бълнуват за някакви извънземни времена хахаха.
    Порше вече готви модел с четири електромотора, тия пластмасови американски бръкми ще ми се хвалят с три мотора. Ауди вече има кола с три електромотора.
    Поршето е създадено от първата схема да бъде спортен автомобил и всичко е проектирано от-до, а не да вземеш пластмасова бръкма, да я изтърбушиш, да и запалиш батериите за една обиколка и да и сложиш пистови гуми само да биеш времето на стандартен Тайкан. Порше, ако наточи Тайкана за състезания ще направи под 7 минути на Ринга и ще върти обиколка след обиколка, а няма да го извличат с Пътна Помощ хахаха.
  • 18 Ммммм даааа

    3 3 Отговор
    На Мъск скрапа не го вземат по моргите, та се принуди човекът да го изхвърля чак в Космоса. Там място за скрап има колкото искаш.
  • 19 Komapak

    3 2 Отговор
    Поршето е едно и то е 911. Всички други возила с тази марка не ги разбирам и никога не бих си купил.

    Коментиран от #24, #28

  • 20 Раздвоение на личността?

    1 4 Отговор
    Първо твърдение: Поршето е създадено от първата схема да бъде спортен автомобил и всичко е проектирано от-до. Второ твърдение:

    Порше, ако наточи Тайкана за състезания ще направи под 7 минути на Ринга и ще върти обиколка след обиколка. Този глас който все ти говори за хапчета, които споменаваш тук е от подсъзнанието ти. Тичай да ги пиеш, че биполярното разстройство, си е сериозна болест.
  • 21 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Освем италианците !
  • 22 незнайко

    3 3 Отговор
    Много сте писал, но истината е че ТЕСЛА бяха първите в електрическите "бързи коли". Защо ПОРШЕ не произвеждаше електричекски автомобил преди 10 години ??? Защото не знаеха как !!!

    Коментиран от #23, #26, #27

  • 23 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Поста ми е към номер 17
  • 24 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Komapak":

    абсолютно. И тая мешавица на Зеления Ад. Пускайте те ги на Нардо, и едните и другите по брой обиколки с макс. скорост, да видим кой колко ще навърти. С постоянна над 300 доста ракети ще отвеят електрокара
  • 25 асддса

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "пилот на Ферари":

    Какъв прототип бе ? Това е панамера турбо С
  • 26 Знайко

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Те и сега не знаят как се прави електромобил. Този им го прави Римак. Все пак имат гордостта, че макар и за кратко, през 2020-та ще са направили по-бърз автомобил от Тесла модел S 2012 година модел. До края на годината излиза обновения модел S, който ще стъжни живота на porsche, които и сега не могат да продадат 5000 автомобила за половин година, при подготвяне на голямата кошница, че 40 000 производствен капацитет ще е малко и няма да стига за желаещите, та автомобила щял да бъде ексклузивен и да се чака ред.
  • 27 Ввв

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Щот’трябва да има някоя бройка за джендъри като теб и е модерно,боли ги дедовия Порше за ел.вибраторите!!!
  • 28 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Komapak":

    Имаш право да си ограничен
  • 29 Любопитен

    1 0 Отговор
    Някой да знае кой е най-проходимия хиперкар?
  • 30 до Любопитен

    1 0 Отговор
    А най-бързата бетон помпа на писта е Ман.Порше не могат да направят такова нещо.
    Пък най-бързия булдозер е Каматцу.Порше и такова нещо не могат да направят.

    Коментиран от #31

  • 31 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "до Любопитен":

    за най- бързия валяк/путетъпкател/ нищо не каза