Last news in Fakti

2 Август, 2020 10:30 3 858 6

Семейни войни: Urus се изправя срещу Aventador и Huracan (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • aventador-
  • urus-
  • huracan-
  • carwow-
  • драг

Кое от тези високопроизводителни "ламборгинита" е най-бързо?

Семейни войни: Urus се изправя срещу Aventador и Huracan (ВИДЕО) - 1
Снимка: Youtube

Суперкарите на Lamborghini са мощни, впечатляващи и агресивни. Именно поради тази причина те имат толкова много фенове. Да, те не са най-бързите коли в наши дни, но тези италиански машини са достатъчно високопроизводителни, че да присъстват във всички топ класации за скорост. Дори всъдеходът Urus разполага с достатъчно мощност, за да печели драг състезания.

Ако сте се чудили обаче кое Lamborghini е най-бързо, разбира се без да броим Sian и Sian Roadster, сега е моментът да разберете. Британският Youtube-канал Carwow успя да събере заедно три емблематични модела на марката, организирайки една истинска семейна драг война. Дисциплините, в които високопроизводителното SUV и двата суперкара се съревновават, по традиция са спринт на четвърт миля (402 метра), доускорение от 50 мили/ч (80 км/ч) и спиране от 70 мили/ч (112 км/ч). Преди да гледате видеото обаче, нека разгледаме трите автомобила в технически план. 

Най-големият и тежък от тях очаквано е Urus. Високопроизводителното SUV тежи 2 200 кг. Всъдеходът е оборудван с най-малкия двигател от трите коли. Става дума за преработения 4,0-литров битурбо V8 на Audi, който генерира максимална мощност от 650 конски сили и максимален въртящ момент от 850 Нм.

Aventador, от друга страна, е оборудван с най-големия агрегат от семейството. Зад седалките има атмосферен V12 и тъй като това не е обикновен Aventador, а SV Roadster, двигателят осигурява максимална мощност от 740 к.с., и максимален въртящ момент от 690 Нм. Освен това, суперкарът е доста по-лек от Urus с тегло от 1 575 кг.

Huracan Performante може да не е най-мощният автомобил от трите, но със сигурност има своите предимства. С тегло от само 1 382 кг, този суперкар е най-лекият сред трите "ламборгинита". Също така, той разполага с 5.2-литров атмосферен V10, който генерира максимална мощност от 631 к.с. и максимален въртящ момент от 601 Нм.

И така, кое от тези високопроизводителни "ламборгинита" е най-бързо? Гледайте видеото по-долу, за да разберете.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    10 4 Отговор
    Що за безсмислено състезание? Резултата е с предизвестен край.

    Коментиран от #4

  • 2 незнайко

    5 2 Отговор
    Голяма тъпотия !!!
  • 3 Относително

    7 1 Отговор
    Хюракана щеше да бие и първия старт,ако беше потеглил както трябва....просто пича с авентадора ги е... още на старта
  • 4 Вече не са интересни

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Тези състезания вече не са интересни откакто излезнаха електричките. Смешно е, когато някоя семейна електричка отвее тези трите ламбата с половин секунда преднина на четвърт миля. По-добре да ги бяха пуснали на писта, където вече ще плуват в свои води, за да изпъкнат истинските им достойнства.
  • 5 ......

    9 0 Отговор
    Да,краят е ясен на всеки,но не на всеки е ясно(включително и на мен)колко малка е действително разликата между суперкар и амтомобил,който е толкова по-голям и повече от половин тон по-тежък.много добре се представи Урус
  • 6 О.Р.

    5 2 Отговор
    И какво произвеждат "високопроизводителните"? CO2!?