Last news in Fakti

25 Септември, 2020 11:29 9 388 17

Нови подробности за Toyota Land Cruiser 300

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300-
  • тойота
Нови подробности за Toyota Land Cruiser 300 - 1

Toyota Land Cruiser 300 трябваше да дебютира през следващата година, но поради пандемията от коронавирус дебютната дата беше отложена за неопределено време. Всичко, което е известно за един от очакваните нови продукти през следващите години, разказва агенцията DriveNN.

Появата на "300" все още не е обявена официално. Повечето рендери, разработени от различни независими дизайнери, биха могли да дадат известна яснота, но самата Toyota отбеляза, че нито едно от изображенията не е вярно.

Въз основа на глобалната архитектура NGA, за новия всъдеход се очаква да има структура, лежаща на рама. Отбелязва се още, че новата платформа трябва да направи автомобила още по-безопасен и да намали теглото му с почти 200 кг.

Очаква се гамата от двигатели на новия модел да бъде представена от 3.3-литров V6 дизелов двигател и хибриден силов агрегат, който включва 3.5-литров бензинов турбо шестак и електрически мотор.

Двигателите ще функционират заедно с класическа автоматична скоростна кутия или с нова CVT трансмисия. След смяната на поколението, всъдеходът ще продължи да бъде оборудван с традиционна раздатка, с редуктор и със заден заключващ се диференциал.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само да вметна

    34 3 Отговор
    Боко да си я поръчва
  • 2 сектант

    24 3 Отговор
    Руските олигарси вече нервно пият водката и я чакат с нетърпение.
  • 3 jap

    47 13 Отговор
    Ленд Круизър е единствения SUV при който баланса между лукс и възможностите извън пътя е на най високо ниво.Модели като Мерцедес GL и BMW X7 се опитват да имитират концепцията на Тойота но не им се получава.

    Коментиран от #4, #17

  • 4 Аууууу

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "jap":

    Ленд крузър не е SUV! Един от малкото останали истински джипове на рама, а не някакви повдигнати комбита и хечбеци!

    Коментиран от #5

  • 5 jap

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Аууууу":

    "Джип" е марка чието име Ганьо-вците използват като нарицателно за SUV от всички класове.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 eaffsdf

    13 8 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    Ей кептън обвиъс - тука е Български форум и пишат българи. В България СУВ се казва на повдигнато комби или хеч, а джип се казва на 4х4 машина с бавни и блокажи.

    Коментиран от #7

  • 7 jар

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "eaffsdf":

    В статията написана от българина Радослав Славчев никъде не видях думата "джип" така,че явно и той има още какво да учи.

    Коментиран от #8

  • 8 авто фен

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "jар":

    Българинът Радослав Славчев по принцип има много какво да учи за автомобилите, преди да се изказва пристрастно като капацитет, когато публикува пошлите си тестове на коли.
  • 9 873

    2 2 Отговор
    Тойота нямат 3,3 литров дизелов шестак.Много странно
  • 10 GTE

    9 4 Отговор
    Без рама и със СVT това став паркетник, като кашкай, каптюр, дъстър, само че на много по-висока цена,

    Коментиран от #14

  • 11 ГОСТ 26

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    Също го използват и в САЩ.Виждал съм го в американски филми които казват ДЖИП като общо име за други високо проходими коли сигурно и те са ганьовци.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Умният

    5 2 Отговор
    Никой в САЩ не казва джип на проходимите автомобили. Освен ако не е Джип/Jeep. Ганьо разбира се спори до последно. Него ако го питаш той е чувал в Германия да викат Веро на препарат за миене на чунии
  • 14 Карачо

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "GTE":

    Става на баба ти фърчилото. Тоя дето е писал статията си няма на идея какво пише. Не е цвт, а е безстепенна АТ с планетарни предавки или тяхното т.нар. Е-цвт, но то не е класическо, а с планетрарни зъбни колелета ие много добро, безпроблемно и на практика вечно. Същото като на всичките им хибридни модели. Може би най-здравият автоматик на света. Със сигурност ще има симулация на ръчни скорости и ще можеш наръчен режим да преминеш, както е при Лексусите.

    Коментиран от #15

  • 15 jар

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Карачо":

    Коментара ти е изключително грамотен и показва,че ти за разлика от драскачите тук(около 95%)наистина разбираш от техника и не пишеш глупости.Радвам се,че мога да прочета думи написани от умен човек което ми се случва рядко.
  • 16 Тойота

    9 0 Отговор
    Land Cruiser съчетава най-доброто от двата свята- удобството на „паркетниците” и офроуд възможности и здравина. УАЗките и Лада Нива също са здрави офроудъри, но горят 30/100, при дъжд капе вода и дyxa вятър и ще ти изпадат зъбите от друсане. Renault Captur са удобни, но трошливи и блъскани със всякаква електроника, а на офроуд няма да издържат и час. Не случайно в Азия, Африка и Австралия карат само Land Cruiser и Hilux.
  • 17 Plameni

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "jap":

    Кое му е по-доброто спрямо един GLS примерно?