Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 12:00 9 526 98

Новото XC90 ще е последното Volvo с ДВГ

  • volvo-
  • xc90-
  • двг-
  • електромобили-
  • волво

Третото поколение на флагмана ще сложи край на ерата на двигателите с вътрешно горене за шведската марка

Новото XC90 ще е последното Volvo с ДВГ - 1

Изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон каза, че следващото поколение XC90 ще бъде последният нов модел за шведската марка, пуснат в продажба с опционален двигател с вътрешно горене. В бъдеще всички нови продукти на Volvo със сигурност ще се превърнат в безспорни електрически автомобили.

Настоящият Volvo XC90 се произвежда от 2015 г., така че нова генерация на кросоувъра ще дебютира не по-рано от 2025 г., което означава, че шведската марка може напълно да се откаже от обещаваните модели с бензинови двигатели още през това десетилетие. Въпреки това, Самуелсон подчерта, че времето за пълно премахване на колите с ДВГ ще зависи от няколко фактора - желанието на потребителите и развитието на инфраструктурата за електрически превозни средства.

В същото време Volvo планира напълно да се откаже от традиционните задвижвания, преди новите автомобили с двигатели с вътрешно горене да бъдат забранени на законодателно ниво. Стратегията на Volvo може лесно да бъде обяснена: „По-логично е да се съсредоточим веднага върху електрическите автомобили, вместо да се опитваме да спечелим дял на свиващия се пазар за конвенционални автомобили“, казва още Самуелсон.

В момента Volvo има една-единствена електрическа кола - компактният кросоувър XC40 Recharge. През следващите години обаче гамата от електрически превозни средства на Volvo ще се разшири значително. Компактните електрически превозни средства на шведската марка ще се базират на платформата SEA Geely, а по-големите на архитектурите CMA и SPA2. До 2025 г. поне половината от годишните продажби на Volvo трябва да идват от електрифицирани превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    47 4 Отговор
    сега се сетих за заглавието преди 2 години изказване от Волво: СПИРАМЕ ДВГ от сега нататък всеки модел ще е електрически... да ама май още не ви се е получило

    Коментиран от #4

  • 2 ФЕН

    14 22 Отговор
    Най-после! \: D/. Какво каза боса: всичко е до желание и брой зарядни. Колите са си чук!
  • 3 Пурко

    27 7 Отговор
    Мерцедес е следващия! Закривай Закривай .....
  • 4 Амммм

    19 37 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Каквото и да е времето на ДВГ изтича!

    Коментиран от #5, #41

  • 5 сектант

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Амммм":

    може и така да е, ама имат още път за извървяване

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Голям Слон

    34 7 Отговор
    Бъдещето е в газовете. Батерийната мода ще отмине.
  • 7 Амммм

    6 17 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    И какво има да видя в това видео? Че една Тесла минава от единия край на България до другия с един заряд?

    Коментиран от #11

  • 8 Амммм

    10 30 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Не забравяйте, че вече има държави преминали почти на ел. коли! Така, че оправданията освен цената на колите е глупава
    При изградена зарядна мрежа и еднакви цени като на бензинови, електрическите нямат недостатъци! Батериите издържат живота на колата! Е, може би у нас не, защото караме 30-35 годишни коли!

    Коментиран от #10

  • 9 Хахаха

    15 5 Отговор
    Откога Швеция е Китай и обратното?
  • 10 сектант

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "Амммм":

    я като си пуснем подгрева на 4те седалки на дъстъра и надуем , 3 пъти на цеца пиле (спец позд за благо джизъса) поне знам че нема да му спре токо

    Коментиран от #12, #13

  • 11 BMW 420d

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Амммм":

    ами например ще е яко да видиш, че повечето коли спазиха между 70 и 80 процента от това което са обещали като пробег и отделно на това те ги караха икономично не са ги понастъпвали както се казва а и как ги бутаха до зарядните устройства този резил примерно нарочно ли не го видя? (да, тест е ама ако реално те остави не може дори да я теглят, без теслата, нея може, защото ще повредиш ел мотора).. е сега ми говорете моля ви колко напреднали били... харесват ми ел. колите ама има още поне 10 години да е реалност в българия това и да има станции навсякъде и пробега да им е поне едно 1000 километра и това да е нормална цифра защото един обикновен резервоар дори по 1400 изкарва

    Коментиран от #15

  • 12 Така така

    18 10 Отговор

    До коментар #10 от "сектант":

    Най-много динамото да изгори! Батериите на Тесла имат ток за 3 дневния разход на един апартамент, ако не и повече, той тръгнал да ги харчи с ток за музика и седалки! А бе я се поучете малко, преди да ръсете кухи коментари!

    Коментиран от #36, #39

  • 13 Малознайко

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "сектант":

    Абе аз не знаех, че тоз кашон има и подогрев на седалките, да не би да пръцкаш та да се загрява, а?

    Коментиран от #37

  • 14 NikNay

    19 15 Отговор
    Какво да се пише и говори факта е , че електричките са по-вредни за екологията от ДВГ. Ще стават и в бъдеще дори по-големи замърсители при добива на ресурси за батериите.
  • 15 Айде стига

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "BMW 420d":

    И на бензиновите има дават 5 на 100 разход, ама те горат 7, нали? Ако резервоара и е 50 литра, при 5 на 100 минаваш 1000 километра, при 7 минаваш 700 километра! Колко е паднала автономността! Не е ли 30 процента надолу? Кога ги минаваш 1000 километра наведнъж без почивка? И още нещо-как ще те остави Тесла на пътя, като тя ти показва още от пълна батерия, как да караш, за да можеш да стигнеш, ако е малко заряда ти показва къде да спреш и колко да заредиш! Електрическите коли (както и бензиновите, харчат според начина на шофиране)

    Коментиран от #38

  • 16 Фък офф .!.

    24 7 Отговор
    Ще си купя за електрическата ера специално Камаро 1970-та рс и ще правя бърнаути по сфетофарите и ще опушвам тпите електричари с надут рап отвътре.

    Коментиран от #17, #34

  • 17 Да да

    10 5 Отговор

    До коментар #16 от "Фък офф .!.":

    У нас може. Във Франция, влиза нов закон за колите с въглероден двуокис над 230 грама, 50 хиляди евро данък! Аре честито! Приятно пътуване!

    Коментиран от #19, #21, #23

  • 18 Анонимен

    12 1 Отговор
    Доста рисково е да заложиш бъдещето на фирмата на политически прищевки . Защото сегашния еко напън е точно това . В политиката вятъра може да се смени много бързо - за сведение вижте дизела : от любимец се превърна в нежелан парий за нула време .
  • 19 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Е аз ще си я държа скрита ще ги опушвам съботат и неделята и ще я прибирам.Кой плаща данъци да не съм луд
  • 20 vili

    19 3 Отговор
    Във връзка със възхвалата на електрическото VOLVO искам да информирам всички че дъщерното им подразделение за ел. автомобили POLESTAR изтегля ВСИЧКИ продадени автомобили от пазара заради пълен отказ на системите до 2 дни след пускане в употреба. Инфо - 5 октомври.
    Желая светло бъдеще на ЕЛ. VOLVO и всички фенове.
  • 21 Факт

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Двг няма д бъдат спрени това е за глпаците измислено от Сащ за да преодолеят немската конкуренция и да си продават непродаваемите коли.Електричките допринасят твърде малко за околната среда в Световен мащаб и това е ясно на всеки.

    Коментиран от #25

  • 22 Пффф

    0 3 Отговор
    Най-добре вземи се скрий ти,ма.лоумен филмиран пубер.
  • 23 .!.

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Франсетата са тпи афротата ги научиха да прескачат оградите в метрото до тогава като овце минаваха чинно.Закона е врата у поле ама западняка е тп и минава през нея.
  • 24 Нане

    9 2 Отговор
    Ерата на ДВГ няма да приключи скоро. И да стане много от продажбите на новото поколение автомобили ще намалее драстично. Поради ред фактори и причини доста голям процент от хората ще останат без автомобили.

    Коментиран от #26

  • 25 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Факт":

    Глобите идват, така че производителите трябва да се преорганизират, а и не само те, а и купувачите. След като започват да забраняват коли с ДВГ в градовете, кой ще рискува да си купува кола, която няма да може да се използва в града и загубите при продажба да са още по-големи!

    Коментиран от #27

  • 26 Западняците са глпаци

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Нане":

    тоест електричките ще са трудно продаваеми а бизнес който не продава фалира.
  • 27 Западняка е тп

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Да да":

    Камарото е произведено 1970-та сеш се кой го продава 2020-та.Как ще контролират потока в градовете ще сложат кпп та накрая ли чудесно за отцепване на територии.

    Коментиран от #28

  • 28 Не не

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Западняка е тп":

    Няма КПП, няма такива глупости! Е може, у нас! Навън, след като колата е регистрирана и има номер, си плащаш данъка! Готово! Приятно пътуване!

    Коментиран от #29

  • 29 Хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не не":

    Да си живеят във францията бре нгри араби пндели и азиатци.Хаха да не са единственото място.Нямат много възможности толкова грама це о 2 клио дори не прави електричките са скъпи тоест няма да ги купуват много а другото си е отнемане на правото на свободно движение.Не можеш всички да набуташ в градският или можеш но тогавамще се нсрат от пандемии.
  • 30 В е л и к и я

    9 0 Отговор
    Абе ще произвеждаш това което иска негово величество клиентът ... !Иначе ще ви трябват бая големи складове .

    Коментиран от #31

  • 31 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "В е л и к и я":

    За това започват електрически, защото пазара за ДВГ намаля! А това което иска българския клиент, тях не ги интересува, защото у нас се купуват коли на СТАРО, а не нови които те правят!

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Хи хи

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Така е":

    Тоест за нас тия ограничения отпадат сиреч аз ще си правя бърнаута с Камарото.
  • 33 Гоуст

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Така е":

    Пазара за Двг е изкуствено намален чрез рестрикции.Все едно аз да ти намаля възможността да се размножаваш ако всичките жени ги заведа в Никарагуа примерно.Тоест се отказваме от ценностите за което парадира западното общество и с които уж победи комунизма.Тоест искат да вкарат брутален китайски комунизъм от които да печели само китай.Обаче ако ееропееца не произвежда поради липса на пазар то той няма да има пари и да купува а когато не купуваш другият не продава а когато не продава то той фалира.Тази система няма как да работи отсега предлагам какви методи да използваме за мъчение на лидери като Урсула.
  • 34 ГруЮ

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Фък офф .!.":

    Аз вече си имам автентично 5- цилиндрово Волво с 240 коня под капака. От ерата на осезаемата турбо-дупка.

    Коментиран от #35

  • 35 Фък офф .!.

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "ГруЮ":

    Поне е шведско а не китайска марка набедена за шведска.
  • 36 сектант

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така така":

    те защото имат за това едно рено зои го качваха на хемуса горе, понеже всичко е ТОК и ЖИЦА
  • 37 сектант

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Малознайко":

    газовете в мен си ги пазя за гонки с 1.9 тди +++
  • 38 BMW 420d

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Айде стига":

    и след 4 години ползване трябва да я хвърляш на боклука, защото батерията вече не е със същия ресурс. колата дори да и се е качил леко разхода има фолксвагени пасат 1.9 дизел например от 2003та 4та панти века където гори 5 на сто и още ще си ги прави което го прави в пъти по икономична и природосъобразна кола да караш, защото ще го караш 10 години дори повече, колкото работа ти върши а тия ще плюят нови електрички като смартфони и балъците ще подменят, мислейки си че са прецакали системата защото не плащат данъци и паркират безплатно в синята зона и самодоволни, че опазват планетата с коли, които всъщност емисийте за направата им повече вредят... гениална схема на корпорацийте за да точат консуматора.. понеже да пазиме планетата е на мода ризиришли

    Коментиран от #40

  • 39 когуйхк

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Така така":

    Електричедка колс за град става едно Зои или новото Туинго електрик 180 км пробег до работата е ок.Ама за изеън града дори Тесла трябва да я караш със средна скорост 50 км/ч.А зс градска кола да си купуш Тесла е прекалено скъпо.
  • 40 Факт

    8 7 Отговор

    До коментар #38 от "BMW 420d":

    дизела е мръсно гориво и ъой наистина трябва да се забрани в градовете.

    Коментиран от #44, #72

  • 41 Глюфи

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Амммм":

    Може и така да е,но просто никой от коментиращите тук няма да е жив,за да види края на ДВГ.

    Коментиран от #50

  • 42 BMW 420d

    13 0 Отговор
    отделно видеото показа, че са ги заредили всички коли до 100 процента и са ги оставили през нощта и сутринта батерийте и на 5те са 96%, 97% нещо такова тоест докато е паркирано му пада ресурса... кой двг ще капе бензин или дизел докато е паркиран? аре земи теслата и отиди до някое планинско селце, дето няма зарядни и се върни след 1 седмица почивка и преходи. ще се върнеш ама с репартрак и ако те пуснат от витоша

    Коментиран от #46, #77

  • 43 сектант

    7 0 Отговор
    Дачия отдавна са измислили перпетуум мобилето нарича се газификация.Цялата им моделна линия е газифицирана.
  • 44 Кукундрело

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Факт":

    Теб пък кой те пита?! Това трябва да забранят,онова да забранят,дрън-дрън-дрън...само врели-некипели! Има дизел и по екологични от бензините,ама пламнал! Многото ще има още да вървят дизел и по Градовете! Ще ти се. Трябва да забранят и на някои хора да коментират когато им липсва коефициентът на интелигентност!

    Коментиран от #45

  • 45 Факт

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "Кукундрело":

    Ще ги забранят защото отделят фпч в голямо количество и ще бъдат забранени на Запад със сигурност.Дизела не е гориво за автомобил въпреки немските напъни.

    Коментиран от #48

  • 46 Т-рекс

    7 3 Отговор

    До коментар #42 от "BMW 420d":

    Плюс това,да добавя и аз нещо. Хората на запад като си закупят електрички в близкото бъдеще,къде мислите ще изхвърлят старите петролки? Всичко това идва тук май ААА? Така,че мноооого още ще си търкаляме старите дизел и разните му ТУКА електропитеци много добре знаят този ФАКТ!

    Коментиран от #47, #96

  • 47 Факт

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "Т-рекс":

    Което няма как да стане защото тук вече идват много западняци и като туристи и като бизнесмени и искат качество на въздуха в градовете което е непостижимо със старите колимособено дизелите.Такамче ще ви бъде наложено.Знамнче тук ако се затегнат мерките 90% от колите не могат да минат тестовете.

    Коментиран от #51

  • 48 Кукундрело

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Факт":

    Няма да ги забранят,ПРИЯТЕЛ НЯМА НЯМААА...Свиквай с този ФАКТ!!! И кой ти каза,че дизелът не е гориво за автомобили?! Точно такива приказки тръгнаха някога още през 1991г. За забрана на автомобилите с детективите двигатели ( вартбург,трабант) и така до 1998г. Та един приятел имаше тогава такъв вартбург и се принуди да го продаде 1988г. произведен 1991г. купен. И после си купи фолксваген пасат 2. 1985г. Не по-нови,но по добър. Иначе вярно вартбург и трабант ОТДАВНА вече не се произвеждат,но трабант и и до ден днешен се срещат по пътищата,но не са и забранени. Да не говорим пък за тия мотори които ги произвеждат до ден днешен при това много по-мощни и разните му там скутери. Та давай малко по-леко с гръмките изказвания!

    Коментиран от #49

  • 49 Факт!

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Кукундрело":

    Говориш за България сельо очевадно е че нямаш връзка със Западният свят.Там ще ги забранят в градовете дори всички двг ще ги забранят.Факт!

    Коментиран от #52

  • 50 Факт

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Глюфи":

    Краят на мощните двг всеки ще ги види а иначе 3 цилиндрови малолитражки може и да останат.

    Коментиран от #53, #57

  • 51 Т-рекс

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Факт":

    Няма да бъде наложено,сега! Разбра ли?! Няаама,няаама и пак няма! Колкото и да ти си ще иска! Нищо де,никой няма да се съобразява пък теб.ФАКТ! Наври си санитарното мнение в кафявата дупка!

    Коментиран от #56

  • 52 Кукундрело

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Факт!":

    Нищо няма да забранят в близкото бъдеще! Смотан!

    Коментиран от #55

  • 53 Глюфи

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Факт":

    Пак повтарям( за бавно развиващи се) НИКОЙ ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ ТУК НЯМА ДА Е ЖИВ ЗА ДА ВИДИ КРАЯ НА ДВГ! КОЛКОТО И ДА ГИ ПЛЮВАТЕ ПАЛЯЧО БЕЗПОДОБЕН!

    Коментиран от #54

  • 54 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Глюфи":

    Е да де три цилиндровите косачки може би ще са достъони още 20-на години.

    Коментиран от #61

  • 55 Факт

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Кукундрело":

    Еназ не говоряя за България а като цяло сельо.

    Коментиран от #59

  • 56 Факт!

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Т-рекс":

    Хаха тп гей.Навирай си отзад каквото искаш бхти смотаняка.

    Коментиран от #58, #69

  • 57 ФАКТ2

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Факт":

    Виж ся,една малка подробност философ мамин! И двамата все пак го знаем това и по някои въпроси си прав,сякаш аз говоря! Обаче имаме един малък проблем. Утре сутринта ще станем и всеки от нас ще запали ДВГ-то,нали?! Така,че това е реалността сега в момента,нали?!
  • 58 Т-рекс

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Факт!":

    Това същото се отнася и за теб!
  • 59 Кукундрело

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Факт":

    Смешен си!

    Коментиран от #60

  • 60 Факт

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Кукундрело":

    Ей дизелчок като ви забранят и ще си ореш само с дизела нивата щото другаде няма да можеш да отидеш с него.

    Коментиран от #62, #63, #65, #71, #76

  • 61 Глюфи

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Факт":

    Както и дизеловите!!
  • 62 Кукундрело

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Факт":

    Ей тъпо,ти сигурно и кола нямаш,ама се оженил ТУКА нещо! ЩЕ ТИ СЕ АМА НЯМА ДА СТАНЕ!! ПНЕ НЕ ТУК И НЕ В БЪЛГАРИЯ ШУТЕ БЕЗПОДОБЕН!!

    Коментиран от #64

  • 63 ЕЛЕКТРОПИТЕК МАМИН

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Факт":

    💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 64 Факт :)

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Кукундрело":

    Виждам че си се озлобил сельо.Прочети за 3-цилиндровите косачки малко по горе.

    Коментиран от #67

  • 65 Уди кълвача

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Факт":

    Я слез на земята,бе! Галфон!!

    Коментиран от #66

  • 66 Факт

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Уди кълвача":

    аз съм на земята ти си некъде другаде.ФВ казаха че до 25-та гд щемимат само електрички.

    Коментиран от #68

  • 67 ФАКТ:)2

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Факт :)":

    А ти прочети коментар 57 по-горе,ШУТЕ безподобен!
  • 68 Грешна информация

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Факт":

    А случайно да си прочел,че отот2025 ще произвеждат само електрички, ама САМО ЗА НОРВЕГИЯ,така или иначе къде е НОРВЕГИЯ,къде България!
  • 69 Т-рекс

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Факт!":

    Опасна,озлобени сме нещо май,ААА?!
  • 70 Гоуст

    3 0 Отговор
    Малии какъв хейт по тия форуми ще се изтрепете бе.Смех
  • 71 Шшшшт,алоууу

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Факт":

    Ма кой си пък ти,че да определяш кой какво да кара бе???? Я си гледай работата!!! Ти ли си най-най-най-големият "тарикат и "еколог"??? Ти ли си най-загриженият за чистотата??? Я малко по,полека! Многото ще има да чакаш електрическите да се развият до нивото на ДВГ! И още 50 години няма да мръднат от технологичното си развитие на 20-ти век! Когато навлязат в България и станат достъпни за всеки обикновен човек и самият ти си купиш такава,чак тогава ще ми ги хвалиш! Сигурно нямаш и 2×1 1лева в джоба,ама се изхвърляш нещо! Никой няма да се съобразява с теб! Наври си смотаното мнение....да не кажа къде!
  • 72 BMW 420d

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Факт":

    не знам на какви лекарства си ама искам и аз да съм такъв оптимист.. дай номер на аптекар, дилърче, нещо?
  • 73 Tesla

    1 2 Отговор
    В тока е бъдещето, до 10 години ДВГ умира!

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Тинтири-минтири

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Tesla":

    Сменяй дилъра/фазата/
  • 75 Да прав си

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "Tesla":

    И в бъдеще ще станат по-големи замърсители от ДВГ при извличането на ресурси за батериите им.
  • 76 Терминатор

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Факт":

    Най-добре вземи се скрии ма...ен,необразован помияр!
  • 77 Падане на заряд

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "BMW 420d":

    След 22 дни, заряда на батерията на Тесла модел 3 пада с 10%, а на Порше тайкан само с един процент за същите 22 дни. По-полека с лъжите. Ако и ти си оставиш двигателят работи за да ти работи климатика, на сутринта ще си с празен резервоар.

    Коментиран от #85

  • 78 Падане на заряд

    0 2 Отговор
    След 22 дни, заряда на батерията на Тесла модел 3 пада с 10%, а на Порше тайкан само с един процент за същите 22 дни. По-полека с лъжите. Ако и ти си оставиш двигателят работи за да ти работи климатика, на сутринта ще си с празен резервоар.
  • 79 Едно клипче

    0 0 Отговор
    Ако и тук стане
  • 80 Как се качва клип тук

    0 0 Отговор
    Опитах по няколко начина и все не става
  • 81 Факт

    2 5 Отговор
    А бе глпаци още ли спорите.Каза ви се ясно че двг има още максимум едно десетилетие.

    Коментиран от #82, #83, #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Терминатор

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Факт":

    Най добре вземи се скрии,ма...ен,филмиран покер!!

    Коментиран от #84

  • 84 Факт

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "Терминатор":

    Е що да се скрия като казвам истината.
  • 85 420d

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Падане на заряд":

    ти гледа ли видеото което пусна сектанта по-горе, австралопитече? за 12 часа (1 нощ) на студената температура около 0 до 10 градуса виж на теслата процентите и после може тая книжка помагало дето я четеш да я хвърлиш в камината

    Коментиран от #87

  • 86 BMW 420d

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Факт":

    Извинявай, нали без да се обиждаш, ама след като всички ти илюстрираха положението с електричките в българия какво е, можеш преспокойно да се нанесеш в дания да живееш например. Там има невероятни условия за електрически автомобили и еднополовите бракове са позволени също. Смятам, че ще ти хареса.

    Коментиран от #89

  • 87 Не излиза видеото

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "420d":

    Името на клипа е Taycan battery drain after 22 days parked. Изгледай го и виж колко пада заряда. Даже е сметнато колко ще изкара Тесла модел 3 и Порше тайкан, ако ги оставиш без да ги зареждаш. Не забравяй, че това са едни от първите електромобили и това буквално са детски болести. С течение на времето саморазряда ще е все по-малък.
  • 88 TSLA

    5 4 Отговор
    ХАХ! Ама има ли още някой да кара изкопаеми брички на сок от динозаври? Да бърше локви масло с парцала и да влачи мъзга в туби? Всеки месец Европейският съюз внася петрол за 55 милиарда евро. Е явно има. Ма не е луд тоя де я се баницата. Давай си заплатата за тунджа. Иначе ДВГ е глух клон на еволюцията. Това е една изтормозена техника, работеща на принципа на множество взривове, която цял живот се опитва да се саморазруши и най-накрая успява. Изтрови всичко живо и се предаде.. Chiron: 3700 чарка, 1500 коня. Rimac: 2 чарка, 1900 коня. 👍 Волво на ток? Супер! Ще има с какво да ходя за риба

    Коментиран от #90

  • 89 Факт

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "BMW 420d":

    Не виждам еднополовите бракове какво общо имат с ел.колите!Между другото в България виждам все повече Тесли Рено Зои и Бмв и3.А това ме прави истински ЩастлиФт

    Коментиран от #91, #94

  • 90 420d

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "TSLA":

    електрогейчетата тук дори не знаят компонентите на 1 кола
  • 91 Терминатор

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Факт":

    Къде ги виждаш всички тия които ги изброи? Някъде в мокрите си сънища ли?!

    Коментиран от #92

  • 92 Факт

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "Терминатор":

    Почти навсякъде и стават все повече.
  • 93 Вангелия

    3 0 Отговор
    убъркаха Света, явно се търсят по-ефикасни методи за мор на плебса, кат електричество, вместо бензинови пари
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Факт

    2 2 Отговор
    Дхайте киртаци.Така и ездачите на коне са викали против автомобила в края на 19 век.Прогреса е необратим електричките настъпват.Кой пдал кой не е няма значение прогреса не може да бъде спрян.
  • 96 да бе

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Т-рекс":

    надявай се, виж фандъка как ни реже всяка година с данъците за стари и мощни коли. Общо взето се опитват да налагат западните рестрикции на най-бедния европеец...уж за екология разбираш ли, докато още им улици без асфакт, безразборни строежи с кал и прах и липсваща газификация за сметка на дърва и въглища
  • 97 Токо

    0 1 Отговор
    Краят на една Епоха ....
  • 98 ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД

    1 0 Отговор
    РОТОРА И СТАТОРА ИЗЛЪЧВАТ ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИТ КОЛКОТО ПАСАТ ТДИ ,БАТЕРИЙТЕ НЕ СЕ РЕЦИКЛИРАТ А СЕ ЗАРАВЯТ В АФРИКА ,ПРОПАН БУТАНА ИММА ПЪЛНО ИЗГАРЯНЕ В ДВИГАТЕЛЯ И НЕ ЗАМЪРСЯВА