Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 12:07 9 802 13

Вижте кои са най-продаваните автомобили в Италия

  • италия-
  • нови автомобили-
  • fiat-
  • фиат

Статистиката е за нови коли, продадени през септември и показва динамиката на италинския пазар

Вижте кои са най-продаваните автомобили в Италия - 1

Автомобилите с марка Fiat си върнаха лидерството на Апенините и се превърнаха в най-популярните нови коли в Италия за месец септември. Данните са на Италианската асоциация на автомобилните производители (ANFIA). Дилърите на Fiat в Италия са продали през миналия месец 23 134 бройки, което е с 19.1% повече от преди година.

Второто място заемат автомобилите на германската марка Volkswagen. През отчетния месец техните дилъри са успели да продадат на Апенините 13 578 бройки, което обаче е с 3.9% по-малко от нивото на продажбите от миналата година. Тройката се затваря от Renault с 11 012 продадени коли. Тук продажбите са се увеличили със 75.3% в сравнение с миналата година.

Четвъртото и петото място заемат съответно Ford (10 657 броя; + 11.9%) и Toyota (8 962 единици; + 14.7%). В края на септември 2020 година италианските автокъщи успяват да продадат общо 156 132 нови автомобила, което е с 9.5% повече от преди година. ANFIA отбеляза, че положителната динамика е регистрирана за първи път от началото на годината.

Общо според резултатите от първите девет месеца на тази година продажбите на автомобили в Италия възлизат на 966 017 копия. Това е с 34.2% по-малко от година по-рано. Припомняме че, според Европейската асоциация на автомобилните производители от януари до август тази година продажбите на нови леки автомобили в страните от ЕС са намалели с 32%.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    45 35 Отговор
    Фият са много хубави автомобили, също като Дачия

    Коментиран от #7

  • 2 Торино

    23 9 Отговор
    В северна Италия се ползват предимно малолитражни автомобили от сорта на фиат,ауди и фолксваген-бензинови. За марката Форд не мога да кажа че е от предпочитаните.Рено и тойота се срещат доста рядко.
    Дизела там не е на почит!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Борис

    73 0 Отговор
    Важна информация, защото това са бъдещите ни употребявани коли
  • 4 Бангеев

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Торино":

    както става ясно, рено вече се предпочитат, виж с колко е нараснал процента

    Коментиран от #5

  • 5 Карцоне

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бангеев":

    Рено ползват,като товарен автомобил....баничарка,дизел.
  • 6 Батко Кемал

    34 9 Отговор

    До коментар #2 от "Торино":

    Дизеловите коли се предпочитат от,българи,албанци и турци-с уважение,към природата........

    Коментиран от #10

  • 7 123

    13 23 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Така е Фиат и Дачия са много хубави автомобили, също като Лада.
  • 8 Алфа Ромео

    8 3 Отговор
    Тук най-много се продават италианките нов внос на 15-20 години.

    Коментиран от #9

  • 9 2.0R

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Ромео":

    Бъркаш годините, 10-15 годишни. А ако е Алфа Ромео може и по-новички, защото са евтинки.
  • 10 Шоп от СО

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "Батко Кемал":

    Карам си дизеляка 1.9 тди на малката Фабия и ги стрижа всичките из София. И после като излезна и я опъна на пътя за село и ми падне разхода под 6 на 100. За бензин без газ не ми говори
  • 11 мечо

    3 1 Отговор
    Иска ли ниякой да го повозяа на мотор с два коша
  • 12 Roma

    5 1 Отговор
    МПС данъците в Италия са страшно солени и вече и заможни хора бягат от премиум клас и се насочват към малолитражки ,да не говорим ,че в големите градове няма къде да се паркира , в Рим например паркират по три редици вече и е абсолютно нормално ,ако някой те е запушил ,да му се обадиш за да си махне колата (почти на всички коли отпред е поставено талонче с телефона на собственика) ,то за това и колите от Италия са с десетки поправки по брониите и купетата.
  • 13 нов внос

    13 1 Отговор
    Българският авто пазар е странен. Ганьо е готов да плати за ултра изтърбушени коли от т.нар. премиум сегмент ,без оглед ,че те са на много години ,на много километри и в лошо техническо състояние - с ясното съзнание ,че нито може да поддържа такава кола ,нито колата отговаря на социалният му статус ,нито има пари за гориво и ремонти. Докато е така - "премиум" дараците ще се внасят от Италия тъй като там са най скапани ,но пък и най евтини. Народопсихология.