Last news in Fakti

12 Април, 2011 19:15 6 447 3

Урал – най-добрият туристически мотор

Дали е възможно 355 килограмов Ural Cross 750 с максимална мощност от 40 кн.с. да бъде най-добрият туристически мотоциклет в света? Собственикът му се опитва да го разбере като тръгва с него за Монголия.

Не се подлъгвайте от вида на мотора – оборудван е с най-добрите спирачки Brembo, амортисьори Sachs, скоростна кутия Herzog, състезателен акумулатор, алтернатор от Toyota Hilux и електричеството на Ducati – „Да, те са италиански, но ги предпочитам пред руските” – казва собственикът. Мотоциклетът не е просто неразрушима руска машина, а е уникално тунингована от Анди Ландер Стоу (гордият й притежател).

Единственият недостатък на машината за покоряване на континенти е скромната скорост от 105 км/ч.

На коша на мотора е монтирана лебедка достатъчно мощна, за да всигне цял мотор със същото тегло. Тя има собствен 46 литров горивен резервоар и самостоятелна вградена помпа, която да прехвърля гориво към основния резервоар.

С един резервоар, мотоциклетът може да измине 1030 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plagiat

    10 5 Отговор
    Не знам дали е известно на екипа на мобиле.бг, но преписването без да се посочи източника е доста порочна практика, която смъква авторитета на медиата. Статията е директно преписана и преведена от MCN

    http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/Customs--modified-bikes/2011/April/apr0711-ural-cross-750/

    За мен палеца е обърнат надолу, поне докато не започнете да си посочвате източника на статиите. DON' LIKE. Gefällt mir nicht!

    Коментиран от #2

  • 2 .

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Plagiat":

    Източникът на статията е Moto.bg, никъде не се твърди че е авторска статия на Mobile.bg

    Коментиран от #3

  • 3 Plagiat

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от ".":

    Да разбира се. Погледнах въпросното мото.бг. Безкрупулно преписване от MCN без никъде да се спомене източник. Знам, че и екипа на мобиле.бг е забелязал това, но коментарите са излишни. Няма нужда да се правим на ощипани и неразбрали. Порочно е за мобиле.бг да следват практики на преписване от мото.бг, след като се знае, че статиите са изплагиатствани.

    Ще 'понаглеждам' статиите на мобиле.бг и мото.бг, докато не уведомя MCN за учудващите прилики в съдържанието.