Last news in Fakti

13 Април, 2011 16:31 6 247 5

Най-бързият автомобил в света ще е хибрид

  • thrust ssc-
  • bloodhound ssc-
  • eurojet ej200-
  • cosworth-
  • рекорд-
  • скорост

В категорията "най-бърз автомобил" сме свикнали да срещаме имена като Bugatti Veyron, SSC Ultimate Aero, Koenigsegg Agera R и какви ли не други супер- и хиперкари. Ако обаче се качим на следващото ниво - при реактивните двигатели - там играчите са други.

Запалените по темата може би си спомнят автомобила Thrust SSC, който премина звуковата бариера и постигна максимална скорост от 1 228 км/ч. Сега обаче ще ви запознаем с неговия наследник и евентуален бъдещ рекордьор Bloodhound SSC.

Последната информация около това свръхбързо возило е, че то ще бъде задвижвано от хибридна система. Тук не трябва да си представяте 1000 Prius-а, разглобени на части и събрани в едно.

Инженерите на компанията са решили, че само реактивен двигател не е достатъчен. Поради тази причина Bloodhound SSC ще се сдобие с три. Първият ще е реактивен Eurojet EJ200, който ще ускорява болида до 480 км/ч.

За да могат очите на водача да продължават да прилепват към задната част на черепа, ще бъде използван т.нар. ракетен ускорител. Благодарение на него скоростта ще стигне до 1 680 км/ч.

И за капак на всичко ще бъде монтиран и агрегат от Формула 1. V-образен осмак на Cosworth ще добави още някакви си 800 конски сили, което според конструкторите ще бъде напълно достатъчно Bloodhound SSC да счупи всички досегашни рекорди за скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    2 12 Отговор
    Звучи ми доста тъпа тая идея да е с 100 двигателя излишно тегло само.Има рактени шейни дето чиито двигатели имат умопомрачаващи параметри да бяха зели един такав двигател,не 1680 км ми 7000 хил ще дигне с такав двигател :D.
  • 2 indieca

    8 4 Отговор
    Много пък ги чаткаш ти.
  • 3 engineer

    8 0 Отговор
    @мобиле.бг

    Интересното за двигателя Козуърт е, че той всъщност е горивната помпа за ракетния двигател, доставяща 45 литра в секунда нужни за работата му :))
  • 4 mazda rx8

    5 2 Отговор
    Даа, е това са истинските бегачки :))) а вие за М-power, AMG и други грозновати и бавни консервени кутии ми спорите.
  • 5 4x4

    0 0 Отговор
    А т'ва е най-бързия електромобил в света ;–))