Last news in Fakti

19 Април, 2011 09:20 1 177 0

Тест и впечателния от Aprilia Tuono V4 R

Дългоочакваният мотор от Aprilia – Tuono V4 R в момента се тества в Испания, където е в ръцете на старшия тест пилот Майкъл Нийвс.

След няколко теста на супер нейкид мотоциклета на писта, Нийвс изкарва машината на пътя. Ето какви са неговите впечатления.

„Цял следобед карам на пътя – 150 км. в планинска местност, градове и магистрали и всички пътища между тях.

Всичко в новия Tuono V4 R се върти около двигателя. Подаването на газ и мощност е леко и приятно. Мотоциклетът не се справя много добре на ниски обороти, но в средната и горна част всичко става идеално, особено като е озвучено от ауспух като от MotoGP.

Тракшън контролът е много полезен на пътя, когато се натъкнем на хлъзгав капак или друга подобна повърхност.

Може би най-голямото предимство на Aprilia Tuono V4 R пред конкурентните му мотори е баланса и стабилността – няма никакво тресне на кормилото при високи скорости, което отвява мотоциклети като Ducati Streetfighter и Triumph Speed Triple.

Единственият недостатък, който намирам е удобството – седалката е твърда като камък, а стъпенките са прекалено назад. Мотоциклетът не е дървен, има всички характеристики на супербайкът RSV4, но просто е прекалено твърд. Задните ми части още ме болят – 30 минути след като слязох от мотора.

Като цяло, новият мотоциклет Aprilia Tuono е един от най-добрите спортни мотори, с който може да се сдобиете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА