Last news in Fakti

27 Април, 2011 08:54 5 452 1

Volkswagen показа електрически скутер

Отдавна се носят слухове, че немският концерн Volkswagen има намерение да навлиза на пазара на двуколесните превозни средства, като той нито потвърждаваше, нито ги отричаше, но ето, че в крайна сметка той представи концепция на електрически скутер.

Така нареченият E-Scooter направи дебют на изложението в Шанхай, като това въобще не е случайно, тъй като той е предназначен за употреба в големите градове и вероятно именно мегаполисите в Китай ще са неговите основни пазари.

Volkswagen E-Scooter е оборудван с 350-ватов електромотор, позволяващ развиване на скорост от 48км/ч., и комплект никел-метал-хидридни батерии. Според разпространената информация, скутерът има автономия от едва 40км., но немците са твърдо решени да му сменят батериите с по-мощни, за да увеличат пробега.

По принцип от Volkswagen планират техният нов продукт да се появи на пазара в края на 2012 година, като вероятно серийният модел ще претърпи някои промени. Въпреки че по план цената на електрическия скутер трябва да е под 1 000 долара, това едва ли ще е възможно, тъй като само настоящата батерия струва 500 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 speedfight power

    3 4 Отговор
    do togava se nadqvam da ima speedfight 4 az sq sum s speedfight 2 no se nadqvam za 4tvorka :)