Last news in Fakti

23 Декември, 2020 12:04 3 298 3

Как се кара автомобил с главата надолу (ВИДЕО)

  • автомобил-
  • шофьор-
  • с главата надолу

За целта колата трябваше да бъде значително модернизирана

Как се кара автомобил с главата надолу (ВИДЕО) - 1

Новосибирските YouTube блогъри от канала Garage 54 решиха да проверят дали е възможно да карат кола с главата надолу. За провеждане на експеримента авторите на видеото монтираха шофьорското място на покрива на Волга и изкараха педалите за управление над колата.

За да преоборудват Волгата, инженерите изрязват напълно покрива на автомобила, заваряват метални греди към каросерията, върху които е поставена спортна седалка с предпазни колани. След това специалистите проверяват докъде трябва да бъдат преместени джаджте за управление. За да направят това, те пускат шофьора в импровизирана „люлка“ и го объръщат с главата надолу.

Блогърите заваряват специален панел към каросерията, върху който е фиксиран педалният възел. В резултат шофьорът се озовава позициониран с глава близо до волана и с крака над колата. Оказа се, че е трудно да се управлява кола по този начин, но не и невъзможно. В крайна сметка Волгата се забива в снежна преспа.

При втория опит мъжът зад волана вече е малко по-ориентиран в обърнатия свят, така че с помощта на съветите на колегите си успява да ускори и да изкачи хълма. Той обаче забеляза, че основната опасност е невъзможността да се определи разстоянието до предметите. Затова шофьорът спира, когато забеляза пешеходец. В края на видеото блогърът толкова свиква, че успява да премине с главата надолу през „змейка“ от автомобилни гуми. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    5 6 Отговор
    Нещо по-смислено не можаха ли да измислят???

    Коментиран от #2

  • 2 Манев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Пари правят!
  • 3 Японеца

    0 0 Отговор
    Уникални идиоти!