ФАКТИ.БГ

В памет на Димитър Димитров (АвтоМитак)

Публикувана: 18 Януари, 2021 11:35 Обновена: 18 Януари, 2021 16:55
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 25710
В памет на Димитър Димитров (АвтоМитак)
Димитър Димитров (2000 г.)
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 123 гласа.

На 45-годишна възраст, съвсем без време, си отиде една легенда в автомобилната журналистика. Димитър Димитров или познат на близки и колеги, като АвтоМитак. Той бе човек с уникални познания в автомобилната тематика, говорещ свободно френски, английски и руски език, Димитър Димитров винаги е бил на ТИ с автомобилите, още преди да започне да работи във вестник АВТОпазар.

А това се случва през далечната вече 1998 година. Основен автор на култовата рубрика в най-четения по онова време авто вестник "Автомобилът на старо - плюсове и минуси", той всяка седмица даваше професионални съвети на хората за това какъв автомобил да изберат. Дълги години е и главен редактор на вестника, който в ерата на цифровизацията бързо се преструктурира в най-големия автомобилен сайт у нас - mobile.bg.

С течение на времето, автомобилната рубрика на mobile.bg, свързана с всичко най-ново и най-интересно от света на колите се прехвърли и в сайта ФАКТИ, където Димитров продължи да пише до сетния си дъх. В негова памет публикуваме първата му статия във вестник АВТОпазар от месец ноември 1998 година, а ТУК можете да видите статии от последните години на неговото творчество. Почивай в мир АвтоМитак и нека силата бъде с теб и на оня, по-хубав свят!

В памет на Димитър Димитров (АвтоМитак)

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 123 гласа.


АПИ: актуална пътна обстановка
Ловци на бисери