Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 14:28 20 116 12

Как би изглеждал Mercedes-Benz W140 през 2021 година

  • s-klasse-
  • w140-
  • w222-
  • дизайн

Дизайнер показа как би изглеждала лимузината в днешни дни

В канала на дизайнера Маруан Бембли или TheSketchMonkey, както е по-известен в YouTube могат да се намерят редица култови автомобили от миналият век на които той е придал модерен вид.

Днес ще се спрем на един от проектите му на базата на Mercedes-Benz S600 W140 от 90-те години на миналият век. Впрягайки уменията си във Photoshop, във видеото по-долу може да видите как би изглеждала S-Klasse, ако беше произведена в днешни дни.

Като вдъхновение дизайнерът не използва последното поколение на луксозната лимузина, а предходното фейслифтово W222. Ясно разпознаваеми са именно фаровете взети от там, както и предната AMG броня, а по-запознатите с модела могат да откроят джантите и огледалата също. Промените са основно в предната част, като в задницата стоповете са с модернизирана вътрешна част и нов дифузьор в долната част на бронята. Всички промени и как точно са се случили може да видите в двете видеа.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CFC

    51 2 Отговор
    Според мен няма да е лоша идея, заради многото фенове на този модел, да му се направи един съвременен remake или reforge от фирмата и да го продава като актуална S - класа...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "CFC":

    За съжаление махна обозначението V12, нещо с което не бих се примирил!!!
  • 3 Буха ха

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "CFC":

    Многото му фенове нямат пари за обслужване и гориво, така че ще продадат малко бройки и цената ще бъде абсурдна.

    Коментиран от #5

  • 4 Димчи

    9 2 Отговор
    Много е добре!
  • 5 Хаха бу

    19 6 Отговор

    До коментар #3 от "Буха ха":

    Имаш предвид че хората които купуват нова S класа нямат пари за гориво ?

    Коментиран от #6

  • 6 Someone

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха бу":

    Не. Има предвид, че феновете на тази искат нова S-Класа, но не могат да си купят, затова вземат тази от снимката, задължително с газчица и се хвалят, колко е комфортна и "как върви".
    Тези с новите S-ки са фенове на комфорта, който дава серията и вероятно са притежавали нова W140, както и може би всяка следваща генерация след това (разбира се не говорим за БГ, където се карат нови S-Класи от модерните мафиоти - тези с дръжавните поръчки, които окрадоха народа).

    Коментиран от #7

  • 7 Голям Слон

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Someone":

    Доколкото знам, w140 никога не се изплатила, като платформа и модел. И през 2021-а година можеш да си я поръчаш чисто нова :-) Така знам. Качеството в днешните модели на марката действително е плачевно. И това може да ти го потвърди всеки един реномиран сервиз. Да припомням ли обслужването на 100.000 км дори и при моделите от четвърт милион лева?! Истинските маниаци притежват и w140, и w126. И много по-стари дори. И те далеч не са на газ :-) Но тия приказки вече много време е пъти сме ги разправяли. Всеки трябва да кара не онова, което може да си купи, а онова, което може да си позволи да притежава. Защото това са две различни неща.
  • 8 Ам Чи

    5 14 Отговор
    МИНАЛО ЗАМИНАЛО СЕГА СМЕ 2021г

    Коментиран от #10

  • 9 Луд

    13 0 Отговор
    Яко е и ако и махнеш емблемата пак ще познаеш марката ,а не като сегашните.
  • 10 qwerty

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ам Чи":

    Както се казва: Да бе, да! Вчера по магистралата едно Бентли 1998 модел или 23 години си поддържаше едни 150км/ч и не се даваше на "магистралните" бегачки. Класиката си е класика - пиша за всички признати във времето марки.

    Коментиран от #11

  • 11 Голям Слон

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    23 години е карало и още толкова ще кара без проблем, осоебено ако се подържа адекватно. Същото не може да се каже за днешните автомобили. За повечето почитатели на здравината, концепциите в автомобилостроенето се смениха от началото на века поне 3-4 пъти. И то все в ущърб на купувачите. Ако днес трябва да купя нещо различно от чисто нов автомобил, ще бъда пред голяма дилема. Старите автомобили може и да имат здравина, но със сигурност им е навъртян сериозен пробег. А днешните тъкмо обратното: може и да са сравнително нови и със приблизително нормален пробег (150-200.000), но и ресурсът им е към края си. Та, така. Докато евроатлантическите директиви не ме принудят да си купувам чисто нови автомобили, няма да го направя. Няма нищо по-дразнещо от безличен дизайн, нашарен с куп ненужни никому детайли и безкрайните заигравки с шаренки лампички и таблети. Съзнателно бих искал да живея някъде към края на 70-те или в началото на 80-те. Честно и откровено!
  • 12 Молодеца

    0 4 Отговор
    КВИ СА ТИА МИНЕКОВЩИНИ ?