Last news in Fakti

8 Юни, 2011 11:12 6 493 9

АрморТех ще прави следващия ЗиЛ

  • зил-
  • армортех

Възраждането на класическите правителствени лимузини ЗиЛ е сред любимите теми на специализираната преса в Русия. Тамошните издания ритмично информират обществеността за плановете на висшата власт да слезе от западния автопарк и да премине на родно производство. Главни действащи лица в този хипотетична промяна от бъдещето са ту руски конструктори и дизайнери, ту светила от международен калибър като Pininfarina.

Най-актуалният проект за нова суперлимузина от ЗиЛ бе обявен от московското ателие АрморТех-КБА, специализирано в тунинг и подготовка на бронирани автомобили от висш клас. Неотдавна фирмата нашумя с разработката на удължена с 1 150 мм версия на Bentley Mulsanne.

Засега от АрморТех-КБА се въздържат да навлизат в подробности по проекта. Руснаците споделят единствено, че бъдещата лимузина ще използва техническата база на някой от всепризнатите европейски седани от висш клас. От фирмата отказват да уточнят дали става въпрос за Mercedes-Benz S-Klasse, BMW 7er или Audi A8.

Планирани са две версии на бъдещата лимузина в зависимост от междуосието. "Дългата база" ще може да превозва по четирима пасажери в задната част на купето.

По единствената засега скица не могат да се направят генерални заключения за дизайна на колата. Със сигурност се знае единствено, че ще бъде огромна и ръбата в стила на предшествениците си, а знатните пътници ще се къпят в лукс и комфорт от имперски мащаби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 117

    25 3 Отговор
    Супер, нямам търпение да излезат истински снимки на звяра
  • 2 Neutral

    1 16 Отговор
    Доста е добро като за руско, но е малко грозновато
  • 3 Hummera

    2 16 Отговор
    ZILA E MRUSEN 4UK
  • 4 mm

    21 2 Отговор
    с кво ще идваш на бала? Със ЗиЛа на тате...:D :D
  • 5 gicata

    8 2 Отговор
    Да бе... седнал някои, драснал с карандаша някяква картинка и АрморТех ще прави следващия ЗиЛ... така ще си остане на хартия.
  • 6 MAZDA

    7 1 Отговор
    Ей, тази тема сигурни ли сте, че не си я измислихте вие???
  • 7 sd

    7 2 Отговор
    S 600 PULLMAN!!!Ruskite politici q obichat poveche ot vodkata i siomgata,taka che...

    Коментиран от #8

  • 8 ds

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "sd":

    Къв Пулмън ,бе нашия? Тука става въпрос за най-висшето инженерно автомобилостроене,а именно AUDI A8 L QUATTRO. В случай,че завали малко сняг,тези Пулмани трябва да ги дърпат с танкове от преспите. Вземи се замисляй малко ако можеш, преди да напишеш нещо!
  • 9 giro

    4 1 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=JX97XMrLCdk SAMO MERCEDES TOVA E IZTINATA .AUDI A8 L QUATTRO da se naychat da si napravqt prednicata na kolata ,che se chypi kato za svetovnoto, a avtomaticite sa im pylni boklyci , pri moq priqtel v negoviq serviz e pylno s takiva