Last news in Fakti

8 Юни, 2011 14:59 1 062 1

Титлата в Световния шампионат по Фрийстайл ще се реши в България

Новата многофункционална зала на 4-ти км ще бъде домакин на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос в дисциплината фристайл (свободен стил). Това стана ясно след среща на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков с изпълнителния директор на промоутъра "Pro Circuit Ltd" Марко Мантли и с ръководителя проекти на фирмата Сьорен Селмер.

"Това ще бъде една престижна надпревара за България", обърна се към гостите министър Нейков. "Смятам, че всички страни са заинтересовани този кръг от шампионата да се проведе на най-високо ниво. Аз добре познавам организаторските качества на федерацията по мотоциклетизъм и съм сигурен, че ще бъдем добри домакини на това събитие, за което да научи цяла България, а и целият свят."

Марко Мантли изрази задоволството си от заинтересоваността, която държавата показва към провеждането на това атрактивно състезание.

"За нас е чест, че сме посрещнати на такова високо ниво и че държавата показва толкова силна ангажираност към провеждането на този кръг от шампионата по мотокрос в дисциплината фристайл", каза Мантли.

Веднага след срещата, на която присъстваха още заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков и председателят на БФМотоциклетизъм Богдан Николов, гостите направиха инспекция на залата на 4-ти км.

Финалният кръг от световния шампионат по фристайл за 2011 година в София е заложен в календара на FIM за 17-ти декември. Утре, 8 юни (сряда) от 13.00 часа в залата на 5-ия етаж в МФВС договорът за домакинство на София ще бъде подписан от министър Свилен Нейков, Румен Петков и Марко Мантли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Antonio

    0 0 Отговор
    Tam sum!